Skocz do zawartości

Pytanie od moderatora katalogu stron ;)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Tak nawiasem, mam 53 oczekujących wpisów - a to błędne kategorie, a to krzaczki w opisach, a to zakazana tematyka. - Chyba pozbiorę wszystkie e-maile autorów i walnę spambotom to połknięcia...

General_Depet - strona robiona tylko pod punkty z SWL'i, więc nie wiem jaki mam interes, by przyjmować taką stronę - Ty tylko zarobisz na refach kilkadzisiesiąt/kilkaset złotych...

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
General_Depet - strona robiona tylko pod punkty z SWL'i, więc nie wiem jaki mam interes, by przyjmować taką stronę - Ty tylko zarobisz na refach kilkadzisiesiąt/kilkaset złotych...

No tak mistrzu - Twoje prawo wyznaczać zasady jakimi rządzi się Twój katalog ale skoro usuwasz nagle wpis który już sam kiedyś własnoręcznie zaakceptowałeś to chyba dobrze by było chociaż poinformować mailem DLACZEGO.

A co do samej moderacji takich wpisów - odpowiedz mi jaki w ogóle masz interes dodając inne strony do katalogu ? Argumentacji też zupełnie nie rozumiem - boli Cię to że ktoś zarabia na refach i dlatego nie dodajesz takich wpisów do swojego katalogu - proszę nie zachowuj się jak pies ogrodnika...napisz po prostu po ludzku że boisz się że google może uznać takie wpisy za spam i Twój katalog traci na prestiżu - z czym oczywiście też się nie zgadzam ale Twoje prawo mieć takie zapatrywania.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Takich fajnych mam userów [jest ~1400 kont, tjay99 witam ;)], że czasami dodaję wpisy patrząc tylko czy jest dobra kategoria i nie ma krzaczków. Tak nie ma co się dziwić, że czasami akceptuję wpisy nie patrząc na stronę (dokładnie sprawdzam tylko w tym swoim drugim katalogu).

ps. może by zrobić jakąś listę dla moderatorów katalogów czego nie przyjmować na pewno etc.?

heh ... yoyo i az dodałem juz do filtrów. mam o tyle dobrze, ze te wpisy potem moge przejrzec w osobnym menu i zaakceptowac. ale takie strony przegladam raz na dwa-trzy tygodnie.

poza tym dokładnie postepuje jak Kukis - jak widze krzaczki ze komus np nei chciało sie zmienić utf-a albo niedowidzi to juz jego porblem nei moj. dziennie mam po 100 nowych wpisów *ze wszystkich katalgoow uzbiera sie pewnie z 500) i mam nad kazdym sie zastanaiwac ?

bes sęsu :D wole wywalić i tyle.

odnośnie Yoyo - tak rzadko trafiaja sie porządne strony na yoyo ze prędzej wygra w totka ... dlatego filtr i papa.

co do mejli: nie infomruję o usunięciu (albo robie to rzadko) bo potem dostaje mejle typu h** ci *** nie powiem dalej co pisza...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tak nawiasem - jak zabezpieczyć FreeGlobes, że trzeba było wybrać kategorię przy dodawaniu wpisu? Bo jak nikt nie wybierze to wpis leci do pierwszej lepszej :/

Ktoś mi zmodyfikuje kod za link na miesiąc na tym katalogu? :D

• 2 tygodnie później...

Poczekałem parę dni, aż trochę się wpisów nazbiera i wyniki takie:

- 126 wpisów do moderacji

- odpało parę sexshopów, stron reflinkowych, stronach o gejach, strony o zakładach i inne z błędną kategorią - razem zebrało się 58 stron

- dodałem tylko 68 :>

W ostatnich dniach zauważyłem przypływ dobrych wpisów - wyłączona funkcja pobierania meta, więc zmusiłem trochę do starania się o wpis :)

• 10 miesięcy temu...

Temat ten sam (choć sprzed roku), więc nie będę zakładał nowego ;)

Jak do tego wszystkiego mają się sklepy internetowe sprzedające tylko leki na potencję/viagrę?

@Kukis

Powinieneś akceptować wszystkie strony, które spełniają Twój regulamin.

Mógłbyś też informować zainteresowanego o dodaniu/przyjęciu. Tak by było najlepiej.

Nic jednak tak nie śmieszy jak wiadomość typu:

"od ktośtam@twojadomena--cośtam [domena ukryta LOL]

Twoja strona NIE została zaakceptowana. ...

Zachęcamy do pobrania skryptu ze strony kruk.cośtam.cośtam."

zero info jaki katalog, dlaczego nie zaakceptowana, itd. może przesadzam, ale chciałem po prostu na to zwrócić uwagę. Naprawdę zaoszczędzi to pracy obu stronom.

Pozwolę sobie pocytować, by przyjemniej było się dogadać :D

Powinieneś akceptować wszystkie strony, które spełniają Twój regulamin.

Napisałem swój regulamin w taki sposób, że większość kontrowersyjnych stron mogę odrzucić. Mogę podczepić pod punkt "Nie przyjmujemy stron [...] propagujących nałogi" lub "[...] musi coś sobą reprezentować" :)

Mógłbyś też informować zainteresowanego o dodaniu/przyjęciu.

Na gigadownload.boo.pl mam włączone wysyłanie meili (mógłby ktoś sprawdzić czy wysyła?) a na tym drugim mam wyłączone, ale kiedyś się tym zajmę, bo jest moduł do tego (w standardzie).

zero info jaki katalog, dlaczego nie zaakceptowana

General Depet wklepał już w swój seokatalog gotowe szablony maili, tylko nieco zmieniłem je pod siebie. :P

Dodatkowo dopisałem dodatkowe powody odrzucenia, np. "spam w opisie".

Tak więc - powinienem z punktu widzenia moderatora dobrego (szanującego się :)) katalogu zaakceptować sklep internetowy, który sprzedaje viagrę? ;)

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem co ma wyłączenie meta do długości i jakości. No chyba, że masz na myśli, że ludzie w sekcji META piszą zwięźle, krótko i często słowami kluczowymi ;)

Ja tam się METY nie czepiam, jak opis nie spełnia wytycznych to wylatuje za "niestaranny opis".

Nie wiem co ma wyłączenie meta do długości i jakości. No chyba, że masz na myśli, że ludzie w sekcji META piszą zwięźle, krótko i często słowami kluczowymi ;)

Ja tam się METY nie czepiam, jak opis nie spełnia wytycznych to wylatuje za "niestaranny opis".

Jak jest włączony, to nie jest unikalny, bo jest taki sam, jak wszędzie (z reguły). Więc mam to samo, co Ty - i wpisy są ciekawsze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności