Skocz do zawartości

Pytanie od moderatora katalogu stron ;)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Odgrzewam stary kotlet z września.

Mam sobie kilka seokatalogów, bo taka fajna zabawa, wydawałoby się z postów na tym forum ;) i ostatnio mam zagwozdkę. Dostaję dziesiątki (dosłownie) wpisów prowadzących do stron ewidentnie zapleczowych, jakichś fikcyjnych firm budowlanych, branżowe katalogi stron podobne do WebMini, jakieś domy opieki i firmy tworzące strony, co do których również mam podejrzenie, że nie istnieją. Wśród nich strony, co do których nie mam pewności, czy to zaplecze, czy naprawdę pozycjonowana firma - ale wszystko dodane hurtem w krótkim przedziale czasowym przez tego samego użytkownika.

Co robicie z takimi wpisami? Bo popadam w paranoję, że sobie pozaśmiecam katalogi syfem, a z drugiej strony nie chcę odrzucać uczciwego wpisu, nawet jak jest nieco niegramatyczny, najwyżej poprawię.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli strona jest na subdomenie, traktuje o tradycjach bałtyckich a z lewej strony są linki do otyłości i czujników jonizujących (np. www.tradycje.baltyckie.com) to nie musisz się wahać - odrzucenie i ban, bo to syf, a do syfu się nie linkuje ;)

Co do fałszywych firm to trochę trudniej to zweryfikować i zajmuje to więcej czasu:

- czy podana w adresie ulica faktycznie istnieje

- czy jest jakieś portfolio firmy - generalnie chodzi o sprawdzenie realizacji

- wpisanie nazwy firmy w wyszukiwarkę i sprawdzenie czy są jeszcze jakieś inne informacje o firmie

- jeżeli firma podana jako sp. z o.o. lub poważniejsza to czy istnieje wpis w KRS

- etc.

Ja bym nie linkował do wszystkiego co jest ewidentnie zrobione tylko i wyłącznie dla robotów a nie ludzi.

Ja wprowadziłem opłatę dla stron z PR0 i wygląda na to że troszkę to pomogło. A kiedyś miałem przypadek sklepu internetowego bardzo fajnie wykonanego graficznie wszystko cycuś glancuś, wchodzę w kontakt a tu adres: Miami ul. Warszawska :D

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Poproś ich o podanie REGONu - po tej danej sprawdzisz np. nazwę firmy, adres siedziby, imię i nazwisko właściciela, jaki ma wpis pkd itd. :D

Jak chcesz to możesz podesłać mi parę 'podejrzanych' stron - może są w mojej bazie zbanowanych.

też macie skrupuły :D jak darmowy odrzucam, jak płątny sprawdzam i odrzucam...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Duży site, a każda podstrona ma linijkę tekstu? Eeee... to jeszcze prościej byłoby stworzyć podstrony z kolejnymi liczbami, zaczynając od 1000000. 1000001, 1000002, 1000003... po co się męczyć z tablicami? Jeszcze baza do tego jest potrzebna i wogóle...

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Duży site, a każda podstrona ma linijkę tekstu? Eeee... to jeszcze prościej byłoby stworzyć podstrony z kolejnymi liczbami, zaczynając od 1000000. 1000001, 1000002, 1000003... po co się męczyć z tablicami? Jeszcze baza do tego jest potrzebna i wogóle...

No ale tu obrazek jest na przykład, i mapka... https://www.tablice.opole.pl/tablica,ona,49202.html

Nie jestem tylko przekonany, czy naprawdę mają bazę danych.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Eeee... to jeszcze prościej byłoby stworzyć podstrony z kolejnymi liczbami, zaczynając od 1000000. 1000001, 1000002, 1000003...

To, co proponujesz, to plagiat:

11 luty, 2010

Aż 713.250 funtów, czyli prawie 3,3 miliona złotych zapłacił nieznany nabywca za trzy ?obrazy liczone? Romana Opałki ?1965/1-nieskończoności? na aukcji w londyńskim domu aukcyjnym Sotheby?s. To nowa najwyższa cena zapłacona za pracę polskiego żyjącego artysty na aukcji.

https://artbazaar.blogspot.com/2010/02/licz...najdrozsza.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności