Skocz do zawartości

Ranking NAJLEPSZYCH rejestratorów

sylyx

Ranking NAJLEPSZYCH rejestratorów  

156 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który rejestrator jest NAJLEPSZY?

• NetArt
      11
    • Home.pl
      15
    • Az.pl
      21
    • DomainMaker
      0
    • Consulting Service
      2
    • Active 24
      6
    • Dinfo
      1
    • Onet.pl
      1
    • Key Systems
      1
    • EuroDNS
      1
    • Interia.pl
      0
    • Domeny.pl
      4
    • Dropped.pl
      8
    • Domeny.tv
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijając fakt, że sonda jest zrobiona do pupy bo nie znalazły się ważne firmy za to są jakieś żałosne to najlepszy panel do zarządzania ma nazwa.pl, home.pl też jest niezły. Az.pl to jest tragedia.. zabawa z dns i nazwy serwerów to jest jakiś koszmar.

Nie wiem jakie firmy są dla Ciebie ważne, ale nie można nic zmieniać, gdyż się wyniki zresetują. W sondzie wyszczególnione są kolejno największe firmy.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Miejmy nadzieję, że nikt do sądu ni trafi. ;-)

Brakuje przede wszyskim ovh.pl, pominąć zaś można było domeny.pl , .tv, interię..

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Temat dotyczy rejestratorów domen więc tu zadam swoje pytanie.

Czy warto przenieść kilka domen *.pl i regionalnych z nazwa.pl do domeny.onet.pl?

ewentualnie mógłby ktoś napisać - gdzie przenieść domeny, żeby było tanio i pewnie?

bo w nazwa.pl jest pewnie, ale chyba najdrożej...

do ovh chyba sie nie da przeniesc *.pl prawda?

ja przeniosłem kilkanaście swoich .pl z nazwa.pl do ovh.pl

napisz do biuro@nazwa.pl ze chcesz wniosek o zmiane operatora, wyślą ci to wtedy wypelnij dane (od razu na kilka swoich domen .pl ) i podpisz

zeskanuj wydrukowane

wyślij skan

po 4 dniach odbierasz polecony od nazwa.pl z kodami AUTHINFO, kody te dla każdej domeny wbijasz w www.ovh.pl i masz juz nowego taniego niezawodnego operatora jak ja :)

A tak przy okazji to nazwa.pl daje xxxx ze zmianą DNS, zmienilem na jednej domenie .pl to nawet teraz po 4 tygodniach 3-4% ludzi wchodzi na stary serwer (widze w google analytics dziennie po 220-250 odslon tamtego serwera <zygi>

a za to w ovh.pl każda zmiana DNS widoczna w ciągu max kilkunastu godzin ( u mnie po 2-3h ) i po 3 dniach juz nikt nie wchodzi mi na stare serwery....

także zmieniaj nazwa.pl na ovh.pl :) warto...

Myśl i bogać się

Temat dotyczy rejestratorów domen więc tu zadam swoje pytanie.

Czy warto przenieść kilka domen *.pl i regionalnych z nazwa.pl do domeny.onet.pl?

ewentualnie mógłby ktoś napisać - gdzie przenieść domeny, żeby było tanio i pewnie?

Firma "pewna" to taka raczej nie istnieje (ale to już temat rzeka).

Nawet jeżeli dany rejestrator zniknie z rynku to przecież domeny nie stracisz (o ile będzie w bazie NASK'u widniały będą Twoje dane osobowe).

Ze swojej strony zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy MasterNET.pl z ponad czteroletnim doświadczeniem na rynku usług webhostingowych. (skrót oferty odnowień w mojej stopce :) ).

W ciągu najbliższych dni wprowadzona zostanie również znaczna obniżka cen odnowień domen globalnych.

Do tej pory nie odnotowane zostały żadne problemy przy zmianach serwerów DNS - szybko i sprawnie.

Możesz też spróbować ponegocjować ceny odnowień tylko gdy masz ich kilka... ?

Dlaczego tak sądzisz?

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

to ja też zadam pytanie jeszcze...

mam domenę u pewnego rejestratora domen opłaconą do końca września. Czy mogę przenieść ją wcześniej do ovh i jeżeli tak to będę ją miał u nich na okrągły rok, czy może do września - i wtedy będę musiał odnowić?

naughty.gif

Dlaczego tak sądzisz?

ponieważ na stronie

https://www.ovh.pl/produkty/transfer_domen.xml

jest info

Transfer to zmiana, która polega na zmianie operatora (operator to firma upoważniona do rejestracji i obsługi domen).

Cena transferu zawiera opłatę za rejestrację domeny na 1 rok oraz czas pozostały u Twojego aktualnego operatora.

Ta operacja jest możliwa jedynie dla domen .com, .org, .net, .info, .biz

nie wiem, może źle zrozumiałem.

czy wy unster i michał jesteście ślepi ?!?!

skoro miesiąc temu ZA DARMO, bez problemów PRZENIOSLEM domeny .pl z nazwa.pl do ovh.pl to CHYBA JEDNAK SIE DA.

macie opis procedury krok po kroku... beeeeeee

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=413906

domeny .pl idą szybko i sprawnie do ovh.pl bo wystarczy wybrac taką domene i potem wpisac otrzymany kod z nazwa.pl ale widze ze oboje ignorujecie to co sie wam tłumaczy powyżej.......

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności