Skocz do zawartości

Ranking NAJLEPSZYCH rejestratorów

sylyx

Ranking NAJLEPSZYCH rejestratorów  

156 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który rejestrator jest NAJLEPSZY?

• NetArt
      11
    • Home.pl
      15
    • Az.pl
      21
    • DomainMaker
      0
    • Consulting Service
      2
    • Active 24
      6
    • Dinfo
      1
    • Onet.pl
      1
    • Key Systems
      1
    • EuroDNS
      1
    • Interia.pl
      0
    • Domeny.pl
      4
    • Dropped.pl
      8
    • Domeny.tv
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Temat dotyczy rejestratorów domen więc tu zadam swoje pytanie.

Czy warto przenieść kilka domen *.pl i regionalnych z nazwa.pl do domeny.onet.pl?

ewentualnie mógłby ktoś napisać - gdzie przenieść domeny, żeby było tanio i pewnie?

bo w nazwa.pl jest pewnie, ale chyba najdrożej...

do ovh chyba sie nie da przeniesc *.pl prawda?

Myślę, że najbezpieczniejszy jest az.pl, gdyż jako jedyny w Polsce ma akredytacje ICANN.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
do ovh chyba sie nie da przeniesc *.pl prawda?

Dlaczego tak sądzisz?

ponieważ na stronie

https://www.ovh.pl/produkty/transfer_domen.xml

jest info

Transfer to zmiana, która polega na zmianie operatora (operator to firma upoważniona do rejestracji i obsługi domen).

Cena transferu zawiera opłatę za rejestrację domeny na 1 rok oraz czas pozostały u Twojego aktualnego operatora.

Ta operacja jest możliwa jedynie dla domen .com, .org, .net, .info, .biz

nie wiem, może źle zrozumiałem.

Źle zrozumiałeś :) Chodzi o to, że transfer globalnych jest płatny a .pl .com.pl itp. bezpłatny.

404.tf

czy wy unster i michał jesteście ślepi ?!?!

sylverand, dziekuje za odpowiedź i pomoc. Nie ignoruje Twojej wypowiedzi, na jej podstawie stwierdziłem, że pewnie się da przenieść *.pl i już zacząłem działać zgodnie z podpowiedzią.

następnie Adrian Szczepanik zadał mi pytanie, więc odpowiedziałem... Źle zinterpretowałem ten zapis na ovh.pl. Teraz już wszystko jest jasne.

Witam,

od kilku lat rejestruję w xip.pl (chyba mają umowę z dinfo) (głownie domeny pl.)

w cenach się nie orientuję, ostatnio domeny pl com.pl net.pl brałem po 5, 6zł netto.

ale po rejestracji + mtransfer domena jest w stanie działać błyskawicznie.

admin od lat udziela bardzo szybkiej odpowiedzi i technicznie bez zastrzeżeń.

• 2 tygodnie później...
nie jako jedyny.............

ovh.pl też ma od 7 lat (chyba dłużej od az.pl :P ? ) dlatego dla mnie obiektywnie oni są najlepsi pod każdym względem:

Rok 2001:

* OVH zostaje akredytowanym partnerem ICANN

Nie do końca jest tak jak piszesz. Ovh.pl to francuska firma, a prowadzi działalność w Polsce od października 2004. Akredytacje dostali jako francuska firma, a Polska spółka jej nie posiada.

nie jako jedyny.............

ovh.pl też ma od 7 lat (chyba dłużej od az.pl :) ? ) dlatego dla mnie obiektywnie oni są najlepsi pod każdym względem:

Rok 2001:

* OVH zostaje akredytowanym partnerem ICANN

Nie do końca jest tak jak piszesz. Ovh.pl to francuska firma, a prowadzi działalność w Polsce od października 2004. Akredytacje dostali jako francuska firma, a Polska spółka jej nie posiada.

działa jako lokalny ovh w Polsce, mają pełną akredytacje głównego OVH, używają ich rejestratorów domen i serwerów z Francji, są oficjalnym członem głównego OVH - jak dla mnie to to samo, a nawet jeśli ovh.pl to troche cos innego niz ovh.com (pod wzgledem technicznych detali jak ICANN) to i tak są bezpieczną i znaną marką.

Myśl i bogać się

Ciężko się przyznać do tego, że nie masz racji? Będziesz na siłę ją udowadniać wprowadzając czytających w błąd? Napisałem, że az.pl jako jedyny w Polsce ma akredytację i tak jest. Można to sprawdzić tu: https://www.icann.org/registrars/accredited-list.html

Samo az.pl też podaje na swojej stronie, że jako jedyny w Polsce ma akredytację ICANN https://www.az.pl/firma-az.pl-rejestrator-domen-hosting.html

To co jest najważniejsze w warunkach, żeby taką akredytację otrzymać, to obowiązek ubezpieczenia firmy na kwotę 1 miliona dolarów, a firma ovh.pl odpowiada jedynie wysokością kapitału. Ma to istotne znaczenie gdy posiadane domeny są dużej wartości.

możesz zarejestrować każdą domene dostępną na ovh.pl na OVH.com, skoro jesteś tak nieziemsko upierdliwym gościem to krótko i treściwie:

- rejestrujesz domenke .pl na ovh.com i masz akredytacje ICAAN i wszystko cacy taniej niż taki cennik jaki wysuwa AZ

- rejestrujesz co chcesz w OVH.pl i tez masz akredytacje, bo to dziala na tej samej zasadzie co siedziby Microsoft czy Google w europie, mają pełne prawa i korzystają z tych samych licencji co serce firmy

Brak słówww po co tak to drążysz wiecznie, juz nie bede tego komentował. Zmień wątek.

Myśl i bogać się

Dobrze, że już nic nie napiszesz, gdyż piszesz farmazony.

ICANN nie udziela akredytacji dla .pl! Udziela ją NASK! :drink:

ICANN udziela akredytacji dla domen TLD jak: .com .net .biz .info .org .name itd.

Ta lista zawiera wszystkie firmy z akredytacją ICANN https://www.icann.org/registrars/accredited-list.html, a jedyną firmą koło której jest napisane Poland jest az.pl. Są też na niej wyszczególnione domeny, ale .pl nie ma. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności