Skocz do zawartości

flash i pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem że już podobne tematy były ale ja jestem zupełnie początkujący w tej tematyce więc nie do końca do mnie trafily.

Więc zacznę od początku:

Dostałem za zadanie wypozycjoniwanie strony firmowej.

Wykonana jest w całości we flashu.

Strona zmieniła rok temu domenę. Na poprzedniej była calkiem wysoko a teraz jest naprawdę słabo.

Doczytałem się że muszę linkować jak najwięcej ale jak to robić we flashu. Linkować ale do czego. Nie chcęaby na stonie znajdowalo się milon lików do innych stron bo to jest strona która mareklamować naszą firma i tylko z nią się kojarzyć.

W akcie desperacji podję jej adres abyście mogli zoabczyć z czym mam się zmierzyć.

www.h-s.pl

HS

Jest to duzy hotel i po wpisaniu hotel + starachowice w goolach była to druga pozaycja na starej domenie teraz jest 5 ale podstrona:(.

Czy baiwać się w pozycjonowanie tej strony a może zmienić ja na html,css, java? Do tej zmiany sceptycznie nstawiaony jest szef ale bardzo prosze o radę.

Pozdrawiam

Na razie na tej stronie to widac spam... a raczej go nie widac, poniewaz w Layer2 wrzuciles H1 i wywaliles warstwe poza ekran. Zdajesz sobie oczywiscie sprawe z tego jakie ryzyko podejmujesz robiac wlasnie tak?

A co do zmiany domeny, to co z tamta wczesniejsza sie stalo? Zrobiles przekierowanie na te nowa?

BTW, ten watek to sie chyba nadaje do 'poczatkujacych'.

Przepraszam , ale watke mozna jak najbardziej przeniesc do innego działu.

Co do strony to ja jej nie robiłem. I nic nie zostało mi przekazane jak ktoś ja wykonywał.

Jakby ktoś być życzliwy to proszę a by napisał jakie błędy są popoełnione na tej stronie to ja postaram się je naprawić.

tylko proszę o jakiś lopatologiczny język bo temat pozycjonowania jest dla mnei naprawedę nowy.

Pozdrawiam

bo temat pozycjonowania jest dla mnei naprawedę nowy.

Pozdrawiam

Jeśli temat jest dla Pana zupełnie "nowy" to proponuję zlecić pozycjonowanie profesjonalistom - inaczej zaszkodzi Pan więcej niżeli sam zdziała.

A ci profesjonaliści i optymalizację zrobią i frazy pomogą wybrać sensowne, już nie wspominając o właściwym procesie pozycjonowania.

Ot moja rada.

Herbit.pl - sklep z herbatami. Najwyższej jakości produkty na wagę. 

bo temat pozycjonowania jest dla mnei naprawedę nowy.

Pozdrawiam

Jeśli temat jest dla Pana zupełnie "nowy" to proponuję zlecić pozycjonowanie profesjonalistom - inaczej zaszkodzi Pan więcej niżeli sam zdziała.

A ci profesjonaliści i optymalizację zrobią i frazy pomogą wybrać sensowne, już nie wspominając o właściwym procesie pozycjonowania.

Ot moja rada.

W takim razie nie jest to dobra rada. Od czegoś trzeba zacząć w tym temacie. Proszę o jakieś podstawowoe rady odnośnie tej strony.

Jak sobie sam nie poradzę to napewno zlece to dalej ale narazie mam ochotę na samodzielna zabawę.

Z góry dziękuje

W takim razie nie jest to dobra rada. Od czegoś trzeba zacząć w tym temacie.

No tak - strona firmowa jest idealnym miejscem na testy - jak rozumiem przełożony jest przygotowany na filtry i zaakceptuje brak strony w wynikach naturalnych...

Proszę o jakieś podstawowoe rady odnośnie tej strony.

Wszystko czego Pan szuka jest dostępne tutaj na forum i na licznych blogach związanych z SEO - nikt Panu krok po kroju nie wyjaśni co trzeba zrobić -dlaczego? Bo w tym samym czasie byłby w stanie postawić choćby jakiś zapleczowy zaścianek spamowy.

Jak sobie sam nie poradzę to napewno zlece to dalej ale narazie mam ochotę na samodzielna zabawę.

Z góry dziękuje

Wtedy może być zbyt późno - a do zabawy sugeruję utworzyć jakąś własną stronkę - tam będzie Pan mógł testować.

Jeśli Pan uważa, że jest w stanie zgłębić tajniki SEO w ciągu tygodnia zaczynając od zupełnych podstaw, ba - od zupełnego zera - to takie właśnie rozumowanie jest błędem.

Pozdrawiam.

PS. W mojej wypowiedzi prosze nie doszukiwać się jakichkolwiek agresywnych zagrywek, a tymbardziej drugiego dna - z czystej życzliwości to piszę.

Herbit.pl - sklep z herbatami. Najwyższej jakości produkty na wagę. 

na początek pozbądź się tego badziewia w h1, czyli wywal całe div id="Layer2"...

w keywords zostaw tylko kilka najtrafniejszych słów kluczowych, tak żeby nie było tam więcej niż ok 80 znaków (więcej nie ma sensu, bo i tak G tego nie łyknie)

wymyśl jakiś rozsądny tekst opisujący ten hotel, z zawartymi w nim najważniejszymi słowami kluczowymi i daj na stronę, albo schowaj go pod flashem w tagu <noembed>

ale moje zdanie jest takie, że najpierw zleć wykonanie dobrej strony, a potem pozycjonowanie powierz profesjonalistom

Co do samodzielnej zabawy, to nie radzę eksperymentować na firmowej stronie. Jeśli coś skopiesz to potem tego nie odkręcisz i dodatkowo będzie Ci bardzo ciężko znaleźć kogoś kto się potem podejmie pozycjonowania.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Tak jak przedmówca.... noembed, tylko nie jakis tam tekst durny. Zrób stronke normalnie w html i wrzuc ją w noembed.

Jest to dla tych którzy nie obslugują flasha.. ma być tam normalna strona a nie zlepek słowek. Tak będzie dobrze i legalnie :)

Nie wiem czy pozycjonowanie tej strony ma sens. Zaczął bym od przebudowy. Można by ją zrobić choćby w samym HTML+CSS. Flasha uzywa się do wizytówek firmy i raczej się go nie pozycjonuje, a jeśli juz to na kilka fraz, a na taką frazę to top 5 nie jest zgaduję tak wcale trudno zdobyć. Proszę sobie założyc konto na google analitycs i sprawdzić współczynnik odrzuceń - gwarantuję, że będzie powyżej 70%. (no chyba ze jest 20 wejść dziennie przez tylko znajomych).

Żeby pozycjonować trzeba mieć co pokazać klientowi , mieć czym go zachęcić do skorzystania z oferty, chyba, że to jedyny hotel w okolicy, to wtedy bym się nie martwił ;)

Pozdrawiam

Projektujemy strony www, ale i tak wolę robić zdjęcia ślubne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności