Skocz do zawartości

Serwer dedykowany pod 95-100 tyś wejść dziennie, 16 mln odsłon mc

sylverand

Rekomendowane odpowiedzi

tak z innej beczki, skoro macie tyle uu to jakim cudem strone moja na joomli do 10k dziennie wyrzucono praktycznie z kazdego mozliwego hostingu, az w koncu padla smiercia naturalna bo koszty utrzymania byly wyzsze niz mogla zarobic?

ps. sorry za offtopic, ale widzialem wiele cms ktore zarzynaly serwery juz przy 3k uu (drupal, mdpro, joomla) i jakos takie liczby mi sie w glowie nie mieszcza.....

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

bosheeee :D

jeśli ty mówisz o jakchś polskich tanich dzielonych hostingach, po 100 klientów na 1 serwera to nic dziwnego ze joomle z 3000uu wyrzucali :D

tutaj mówimy o poważnych serwerach, a nie dzielonych po 150zl na mc z limitem ruchu 30 GB mc hehehe

zagraniczne overselling te co masz w podpisie Site5.com czy Hostgator.com czy DreamHost.com tez od razu wyrzucają po 2-3 tygodniach strony jak mają powyzej 4000uu dziennie, ale przecież nie o dzielonych serwerach to jest temat.......

Myśl i bogać się

po 100 klientów na 1 serwera

Zastanowiłeś się o czym piszesz? :D Zakładając, że średnio tanie konto kosztuje 50 zł, to cały serwer dałby 5000 zł rocznie. A jaki jest koszt utrzymania? Na pewno większy :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zakładając, że średnio tanie konto kosztuje 50 zł, to cały serwer dałby 5000 zł rocznie. A jaki jest koszt utrzymania? Na pewno większy :D

biore pierwsze lepsze, srednia jakby nie patrzec jest minimum 100zl na rok a zwykle duzo wiecej +50%/100% czy w polsce czy za granicą:

https://www.dmkproject.pl

www.hostgator.com

www.dreamhost.com

Takie dzielone serwery w polsce są przesilone, mają CPU po 15.00-20,00 jak to pare osob w innym temacie napisało, a więcccc 100 kont daje im 10.000zl na rok z serwera wiec im sie oplaca bo kazda maszyna daje zysk, a o jakość nie dbają i banują za duze strony.

Ale tutaj ku...wa mówimy o serwerach dedykowanych fizycznych a nie o kontach za 100zl na dzielonych overselled (wszystkie firmy w usa i ich transfer 15 TB, pojemnosc 1,500 GB itp haha ale ban za 3000uu )

Myśl i bogać się

Na serwerach z hostingiem dzielonym jest duuuużo więcej kont :) Oczywiście mam na myśli takie maszyny z czymś więcej niż celeron 1GHz :) 10 000 przychodu to dużo wg ciebie? Średnio dedyk kosztuje 300-400 zł (w zależności od serwerowni). Jak doliczysz do tego koszty obsługi + np. cPanelu + różne skrypty, to roczne wydatki wyjdą więcej niż 10k, uwierz mi :) Nie zgodzę się także co do tego loadu. To że część hostingów działa "byle zapchać", to nie znaczy, że wszystkim zależy tylko na ślepym zysku. Jedna z firm, z którą współpracuję zawsze uruchamia nową maszynę, gdy load ZBLIŻA się do 0,5 tak, żeby w przyszłości mieć MAX 1. I najtańsze konta ma po 60 zł + VAT.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności