Skocz do zawartości

Firebird nawala

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Używam Firebirda od miesiąca i już mam 3 osoby, od których maile do mnie dochodzą ale jak ja wysyłam to do nich nie. Nie dostaje zwrotki ani nic nie wskazuje na to, że maile nie doszły. Ktoś sie może zna na tym badziewnym programie ? Próbować coś z tym zrobic czy od razu szukac innego ?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nie Firebird, tylko Thunderbird,

może masz jakiś problem z serwerami wychodzącymi (poczty wychodzącej)? dla każdej skrzynki pocztowej musisz dodawać osobny i go powiązać, bo domyślnie posyła z tego, który przy pierwszej konfiguracji podałeś...

ja od prawie 3 lat go używam, problemów nie mam...

Pretensje to raczej do adminów serwerów pocztowych :rolleyes:

Bo co tu winny program ? Że nie dostajesz raportu co sie stało z mailem ? W momencie gdy list sie wysyła opieke nad przesyłka przejmuje Twoj serwer poczty. A przyczyn nie dostarczenia mogą być setki. Np. zmienne IP, bo dostaleś po jakims spamerze IP itd itp.

Gdzie wysylales ? Na o2 ? Tam teraz ro*********a wielka maile po kilku dniach dochodzą.

No oczywiscie ze Thunderbird to czysta rewelka :D Jak nie umiesz obslugiwac to wez sobie Outlook'a Express i jakos dasz rade :) A konto to pewno na onecie lub wp masz ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Przyczyna może tkwić jeszcze w antywirusie lub firewall'u bo najpierw przez nie przechodzi poczta. Zobacz też do tutoriala na onecie jak ustawić Thunderbird'a, bo może robiłeś to samemu i coś źle poustawiałeś. Część opcji jest tu inaczej niż w OE. Sprawdź też czy masz włączone uwierzytelnianie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności