Skocz do zawartości

Pasek PageRank w FireFox

lexom

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Nie wiem z czego to wynika, ale ten dodatek nie pokazuje zawsze prawdy, wystarczy odświeżyć stronę i mam inny wynik (nie zawsze, ale...). Znacie coś lepszego?

Piszesz o wtyczce SearchStatus podanej 2 posty wyżej? Używam tego dodatku od 2 lat i nigdy nie było takich problemów. Po przełączeniu się na inną stronę wtyczka po prostu musi odpytać serwery o rankingi i może pojawić się opóźnienie w aktualizacji paska.

Skrypt chroniący zasoby serwera przed atakami botów exaBotDefender: https://docs.google.com/View?id=dgkd4pj4_0hfj5j4gx

Do wyświetlania PR pod FF jest jeszcze jeden dodatek - https://pizzaseo.com/firefox-pagerank (z tego właśnie korzystam). No i oczywiście jeszcze SeoQuake.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

W którym momencie Ci spowalnia seoquake? W normalnym użytkowaniu nie widzę różnicy (chyba przez to że seoquake używam odkąd przesiadłem się na ff dawno temu :( ), jedyne zauważalne spowolnienie jest w wynikach wyszukiwań google spowodowane sprawdzaniem każdego wyszukanego serwisu (logiczne - po to mam to włączone).

SeoQuake po instalacji trzeba odpowiednio skonfigurować, tzn. wyłączyć SeoBar i włączyć SeoToolbar. Dodatkowo wyłączyć automatycznie pobieranie danych - ręczne odświeżenie jest wystarczająco skuteczne, a jednocześnie zabezpiecza przed banami w wyszukiwarkach. Zawsze zresztą można sobie to włączyć z powrotem jeżeli ma się wiele stron do sprawdzenia.

Jest owszem niewielkie spowolnienie w SERP G, ale można z tym żyć. Gorzej jest Y! przy analizie backlinków, bo tam wyświetla się po 100 wyników. No ale od momentu kliknięcia do załadowania się strony jest dość czasu żeby wyłączyć SQ ;)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności