Skocz do zawartości

filtr na wszystkie słowa kluczowe

covi

Rekomendowane odpowiedzi

też troszkę mi się polecialo z pierwszych stron na 5 lub 6 podstronę:) nie rozumiem dlaczego 2 strony mają filtra od 3 tyg a 1 chyba od wczoraj są to wartościowe strony jedna domena ponad 3 lata druga ponad 2. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nic nie przeskrobaem i niestety teraz ponosimy ogromne straty. Chcialem sie dowiedziec gdzie w google mozna zainterweniować w tej sprawie o ile mozna ponieważ tak nie powinno byc że ktoś nagle wywala dobre strony bez przyczyny

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fakt, sprawa nie robi sie juz zabawna - od wczoraj strony ktore wydawaly sie nie do zbicia, dzisiaj mi juz prawie nie istnieją.

Przydała by się jakas interwencja, albo chociaz jakas informacja... za co i dlaczego?

Chciałbym bardzo by było tak jak piszą nieliczni że sprawa wróci do normy, ale nie jeden wielki update przeżyłem i czegoś takiego nigdy jeszcze nie widziałem . Dlatego zaczynam się powoli bać, że kilkuletnia praca i wysiłek wkładany w rozwój serwisów - teraz jest wart tyle co nic...

Bo rozumiem filtr na jedną, dwie - ale czemu oberwały u mnie dosłownie wszystkie strony (powiązane ze sobą tylko linkami)?!

Wiem, wiem... cierpliwości, ale człowieka normalnie szlag trafia z tej bezradności wobec tych machlojek !@#$%^&*()(*&^%$#@!

Przyłączam się w bólu do innych pokrzywdzonych :)

@poldek jakich machlojek? sztucznie podbijales linkami strony w google wiedzac, ze to jest zabronione a teraz jak ktos zaczal tego przestrzegac piszesz, ze to machlojki? :)

nie kwiczec tylko wstawac i robic again albo szukac innych zajec:)

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

@poldek jakich machlojek? sztucznie podbijales linkami strony w google wiedzac, ze to jest zabronione a teraz jak ktos zaczal tego przestrzegac piszesz, ze to machlojki? ;)

Skoro jest to tak aboslutnie zabrionione to czemu google sie od lat tym kieruje przy ustalaniu pozycji strony? :)

Fakt, sprawa nie robi sie juz zabawna - od wczoraj strony ktore wydawaly sie nie do zbicia, dzisiaj mi juz prawie nie istnieją.

Przydała by się jakas interwencja, albo chociaz jakas informacja... za co i dlaczego?

Chciałbym bardzo by było tak jak piszą nieliczni że sprawa wróci do normy, ale nie jeden wielki update przeżyłem i czegoś takiego nigdy jeszcze nie widziałem . Dlatego zaczynam się powoli bać, że kilkuletnia praca i wysiłek wkładany w rozwój serwisów - teraz jest wart tyle co nic...

Bo rozumiem filtr na jedną, dwie - ale czemu oberwały u mnie dosłownie wszystkie strony (powiązane ze sobą tylko linkami)?!

Wiem, wiem... cierpliwości, ale człowieka normalnie szlag trafia z tej bezradności wobec tych machlojek !@#$%^&*()(*&^%$#@!

Przyłączam się w bólu do innych pokrzywdzonych :)

Mam podobnie poleciało mi 5 stron właśnie w okolice 5-7 strony wyników pod wszystkimi frazami. Co do linkowania to owszem linkowałem ale można powiedzieć że tylko 2 strony bo reszta to absolutne minimum a też poleciała. Co ciekawe strony konkurencji, które widnieją nawet na tej "czarnej liście" co to ktoś miał podeslać G. nawet awansowały o kilka oczek. A konkurencji której nie ma na liście i tak linkuje strony z SWL i jakoś stoi w miejscu. Tylko mi się oberwało niewiadomo za co ;/

Robi się naprawdę mało zabawnie, od jakiegoś czasu nie ma tygodnia, żeby jakaś strona nie dostała filtra... Pada na strony, o których praktycznie zdążyłem już zapomnieć, bardzo delikatnie linkowane stałymi SWLami (ze względu na ich w miarę stabilne pozycje już od miesięcy). Aż tu nagle trach... Co gorsza, ze wszystkich moich stron wybiera akurat te, których linkowanie naprawdę dawało mi najmniej powodów do niepokoju...

Czy tylko u mnie tak to wygląda?

Mam podobnie poleciało mi 5 stron właśnie w okolice 5-7 strony wyników pod wszystkimi frazami

Jeszcze trochę i będą leciały poza Top100 bo miejsca tam zabraknie :rolleyes: wszystkim lecą w te okolice

P.S a dla odmiany wróciła mi po długiej "wycieczce" strona robiona tylko praktycznie adderem czyli śmieciami

Jak już wspomniałem, mam podobną sytuację ze spadkiem, ale coraz bardziej zastanawiam się o co chodzi.

W centrum dla webmasterów mam w tym momencie dla web crawl : 404 (Not found) Aug 1, 2008

Wcześniej sprawdzałem i miałem podobne statusy właśnie dla strony głównej z tym tylko że ze wcześniejszymi wpisami.

Strona wydaje się w miarę działać - ostatnio nie widzę żadnych przestojów gołym okiem, narzędzia do sprawdzania nagłówków też zwracają 200.

Zastanawiam się czy czasem Google nie ma jakiegoś problemu z tą stroną z nieznanego powodu i dlatego właśnie całość wygląda na jakiś filtr?

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

websign, to mógł być chwilowy problem i to się powinno zmienić po ponownej wizycie robota.

Rzecz w tym, że ten sam problem pojawił się z datą powiedzmy 23 lipca, wcześniej był tam 18 lipca - przyjrzałem się sprawie jak załapałem "filtry" - wcześniej w sumie nie wiem jak było...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności