Skocz do zawartości

filtr na wszystkie słowa kluczowe

covi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , coś nie dobrze sie dzieje , nie pozycjonuje specjalnie po prostu promuję raczej a mimo to strona kolejna juz moja trafia do sandboxa kolejna domena!!! czy ktoś zna jakieś wyjście? aktualnie przy mojej drugiej stronie pojawiają sie jeszcze podstrony , wynik pewnie sie zmieni , i nie będzie żadnej ,szajse ... kurde ,

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam , coś nie dobrze sie dzieje , nie pozycjonuje specjalnie po prostu promuję raczej a mimo to strona kolejna juz moja trafia do sandboxa kolejna domena!!! czy ktoś zna jakieś wyjście? aktualnie przy mojej drugiej stronie pojawiają sie jeszcze podstrony , wynik pewnie sie zmieni , i nie będzie żadnej ,szajse ... kurde ,

Mam to samo. Filtr bez przyczyny... jedyne rozwiązanie to AdWord - i o to w tym wszytskim chyba chodzi...

Strasznie dużo osób zaczęło nagle (głównie wczoraj i dzisiaj) pisać o tego rodzaju filtrze i ja też zauważyłam podobne zmiany u siebie - spadek o 200-300 pozycji na wszystkie frazy, przy czym czasem jest to ostatnia strona wyników, czasem jest mniej więcej w połowie wyników, a dla jednej frazy jest nadal w top 100, tyle że bardzo nisko. Wydaje mi się, że to jakieś chwilowe problemy albo może testy na niektórych DC i będzie tak samo jak z paniką ze spadkiem pozycji tuż po ostatnim PR updacie. Wtedy również zauważyłam dziwne wahania i spadki (chociaż wtedy to były spadki np. ze stabilnej 3 na 13 pozycję ;-) ) a po kilku dniach wszystko było po staremu i nadal jest OK. Myślę, że kilka dni do tygodnia i znowu wszystko wróci do normy.

No oby tak było z pierwsza domeną czekam juz ponad miesiąc , może nawet półtora, druga świruje , może po prostu skasuje ja zaraz z indeksu całkowicie - trochę podstron , Google ma pomysł na spam - blokować strony które powodują spam ... dzień dobry dokumenty , prawo jazdy , ubezpieczenie poproszę ... hehehe nie wiem czy to dobry pomysł bo z kafejeczki można załatwić konkurencję , ale myślę ze G nie będzie sie trzymać schematów dlatego niektóre strony znikają , - chyba coraz więcej bo na moje parę szt 2 zaczęły , może przez wymianę linkami czy Cos , schemat na razie jest taki znikają strony nowe , które są dopalone linkami zanim osiądą na stabilnej pozycji . . .

A najgorsze jest to że CHYBA nie da sie nic zrobić

Podaruj 1% Oli Borwik

u mnie kilka serwisów w ciągu ostatniego tygodnia z frazami w top 10 zostało ustawionych na pozycjach 40-60 - codziennie skaczą +20 -20 i cały czas są w takiej klatce około pozycji 50.

Dodatkowo znowu wczoraj dostałem downgrade PR ...... znowu mi zdjął coś z PR4 na PR3 , coś z PR2 na PR0.

aaaaa to co mi robi to średnie strony - w tym jeden autentyczny blog z kupą fotek - żaden jakiś SPAM.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

A co google mówi na allinanchor:fraza ?

Kiedyś jak ktoś wpadł w sandboxa to allinanchor:fraza pokazywał wysoko stronkę w wynikach wyszukiwania a na samą frazę gdzieś w kosmosie....

Ja zauważyłem, że u mnie jak stronka załapała teraz filtry to allinanchor mniej więcej pokrywa się z pozycją (była w top10 - jest w top 100-150).

Nie mam pojęcia jak to działa, ale nowe linki mi indeksuje do strony.

Może to działa w ten sposób, że linki przyjmuje ale nie bierze ich pod uwagę podczas obliczania pozycji strony w wyszukiwarkach ?

Tylko pytanie, jak długo....

Marketing w sieci - da się ?

na allinanchor: fraza , pojawiają sie gdzieś 2 podstrony przy 150 pozycji , druga zaś , nie wskazuje mojej domeny wogóle a wyświetla niektóre moje wp, i "artykuły" .

Podaruj 1% Oli Borwik

Już dość dawno podejrzewałem, ze gugiel korzysta ze specjalnego algorytmu, mierzącego "zaufanie" dla danej witryny. Te "zaufanie" (pal licho nazwę) pewnie ma jakiś wpływ na pozycję. Podejrzewałem też, że nie wzbudzają zaufania gugla strony nowe lub o niewielkiej treści, które są wysoko w wynikach lub mają dużo BL (ja na miejscu gugla bym się zastanowił, czemu ludzie linkują do stron o znikomej treści) - co więcej, takie strony mogą być ręcznie oceniane przez pracowników gugla.

Wszystko zmierza do tego, że każda strona w top10 na popularne frazy będzie miała "dozorcę".

Może być też tak, że takie strony lecą z automatu do "sprawdzarki", gdzie jakieś dodatkowe roboty analizują wykorzystane na niej techniki pozycjonerskie i generują raport do "dozorcy".

Celem gugla jest dominacja rynku - nie osiągną tego, jeśli w top10 będą bezwartościowe dla klienta spamy, dlatego uważam, że zrobią wszystko, żeby pozycja strony w jak największym stopniu zależała od jej wartości a nie kasy wydanej na pozycjonowanie, nawet jeśliby mieli zatrudnić "dozorców".

Niedawno zanotowałem spore spadki, ale po około miesiącu wróciło do normy - wyżej lub niżej. Do dziennych skoków zdążyłem już przywyknąć :)

cos mi sie pomyliło z tym dodatkowym wpisem ;):)

No tak - sporo kasy idzie w googl. Ale co tam ,wygląda na to ze pozycjonowanie nie będzie miało sensu a firmy będą musiały szykować ksiażki i tabuny tekstu wartościowego , dodam pewnie html wypadnie z obiegu dla google , będą się liczyły portale czy skupiska informacji , dobrze pokazanej , puki co powinni wymyślać jak pozbyć sie spamu a nie firm które inwestują w pozycjonowanie . Jeśli ktoś poszukuje usługi to nie szuka tego jak naprawić pralkę tylko kto ja naprawi , w danym regionie .

Wystarczył by może komunikat dla właściciela strony że spam kieruje do naszej strony np , ale ostrzeżenie jakieś , ehh , temat rzeka , nie wiem co napisać mam nadzieje ze będę widoczny w google po prostu , co do treści i jej ilości - fakt nie wiele było jej w str które zniknęły .

Strony które robią problem były w webmastertools na razie je z stamtąd skasowałem , czekam na wyniki -odcinam sie od google . Niech naturalnie ja indeksuje - może właśnie tu leży cały myk :placze:

Podaruj 1% Oli Borwik

A z jakiej dziedziny są strony, które tak ostatnio mocno spadły? U mnie są to frazy regionalne związane z motoryzacją, a strona ma równo miesiąc.

Jeśłi sie nie myle to u mnie 2 filtry. Jeden za rotacyjne i/lub duplicate content, drugi za podlinowanie w qlwebach. Pierwsza domena nowiuśka, druga stara, ponad 2 lata.

czyli konkurencja Cie wysadzila z siodla? bo przeciez nie linkowales rotacyjnie, ani z qlwebow, jestes whitehat ;)

to nie jest mozliwe, zeby linki przychodzace wrzucaly w filtr, bo byloby zbyt latwo zakasowac konkurencje.

To musza byc inne algorytmiczne sprawy. Moze byc tez tak, ze algorytm juz potrafi wykrywac katalogi i spamy i po prostu zdjelo z tych linkow jakakolwiek moc. I zamiast w filtr, po prostu po przekalkulowaniu Wasze serwisy spadly.

Zrobcie moze testy - wydajcie tych kilkaset zlotych na kilkadziesiat DOBRYCH linkow z porzadnych stron - na zasadzie reklamy i zobaczcie co sie stanie. Mysle, ze pojdziecie ladnie w gore.

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności