Skocz do zawartości

filtr na wszystkie słowa kluczowe

covi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak domenka miła dwa lata i utrzymywała się bardzo wysoko to raczej mało prawdopodobne, że konkurencja coś przeskrobała.

Nie wydaje mi się, że chodzi o moc linków, bardziej szukałbym powodu w adsense na stronie. Możliwe, że ktoś miał kilka stron z reklamami adsense w tej samej (podobnej) tematyce i jedna pozycjonowała drugą.

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mam domene dość Świerza ok 3 miesiące i było wszystko ok pieła sie przy lekkim linkowaniu w góre na dość słabe frazy ale na nich mi zalezy az pewnego dnia puff.... pomyślałem ze sprawdze ile juz zindeksowanych linków i wg yahoo bylo ponad 3000 a napewno sam tylu nie stworzyłem. Jako ze to nie jestem jakimś super znawcą to raczej filtr który sie trzyma juz z 3 tygodnie po jakim czasie strona powinna wrócić

Kiedyś miałem stronkę, w 2004 roku jeszcze, była w całości zindeksowana, site koło 5000, autorski katalog.

Wymyśliłem sobie że dodam kopię DMOZA w katalogu /katalog/.

Site po 2 miesiacach skoczyło do kolo 50.000, miałem wejścia na jakieś bezsensowne frazy z treści dmoza.

Zostawiłem, jakoś to działało ale nie byłem zadowolony z efektów.

Po 4 miesiącach od zainstalowania DMOZA google zaczęło usuwać podstrony /katalog/... i jednocześnie dostałem filtr na wszystkie frazy.

Stronka w sumie normalnie linkowana jak na tamte czasy, paredziesiat katalogów, parenaście silnych linków, spamiarskie linki z ksiąg gości jakieś też :rolleyes:.

Wkurzyłem się i dałem 301 na strone głowną ze wszystkich podstron /katalog/ na stronę główną i po miesiącu site wróciło do koło 5000, traffik też i filtr zniknął.

To było wprawdzie 4 lata temu ale może komuś to pomoże. Może chodzi o stosunek duplikatów do wartościowych stron i w powiązaniu z szeregiem innych czynników wielki brat uznał że przegiąłem i należy mi się filtr.

:)

Po 4 latach pozycje są stabilne i ludzie chętnie się rejestrują, katalog jest wartościowy dla google i służy społeczności internautów. Dodam jeszcze, że to jest katalog wielojęzyczny.

:)

PREMIERA, ZAJRZYJ KONIECZNIE*

Coś zupełnie innego:

Ręceprecz Odtybetu

*klikajac w mego refa nic nie tracisz, a ja mam 10%, dzięki :)

Wszystko zmierza do tego, że każda strona w top10 na popularne frazy będzie miała "dozorcę".

Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby "wypas owiec w Bieszczadach" miało swojego dozorcę.

Na mój gust to pójdzie raczej w stronę donosów, zwłaszcza ze strony reklamodawców i odwrotnie - wybijanie do TOP tych, którzy się odpowiednio zasłużą.

A później już tylko upadek, bo ludziska na dłuższą metę nie lubią ręcznego sterowania. Wydatnie pomoże wtedy jakaś nowa "open" inicjatywa.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

elo Po piwku stwierdzam ze ten temat jest jednym z najbardziej ciekawych , bo ( tu miało być coś napisane ale zapomniałem co ...) " osobiście" to do tego jest sednem pozycjonowania bo przecież chodzi o słowa klucz dodam ze moje strony na początku też były widoczne bardzo ładnie top 10 ale później znikło i znów sie pojawiły i ... cyk - nie ma ... | dodam że jest dziś gorąco w dym , a piwko wchodzi , POLSKA WYGRA!! :> :)

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Hej wczoraj piłem piwko i okazało się ze dzis stronka wrociła na moje slowo klucz-

Podaję co zrobiłem aby sandbox wypuścił moją strone : wstrzymałem swoje linkowanie, (google indeksowało linki które podawałem zanim sandbox sie pojawił ) optymalizacja strony validator . i Patrz pare postów wyżej. Pozdro - mam nadzieję tylko ze strona pozostanie sobie na tym miejscu na którym jest dzis . . . :)

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

sylverand, jeżeli masz site zero to na 98% ban i strona w ogóle nie powinna być w wynikach, jeżeli jest- może jeszcze brak aktualizacji na różnych dc.

no teraz nie ma 100% wynikow i 0 site: :)

ale Google do mnie wczoraj w nocy napisało w skrócie:

Wykrylismy na Twojej stronie niedozwoloną technikę i na 30 dni usunelismy ją całkowicie. Ten fragment na stronie był celowo ukryty przed zwyklymi uzytkownikami:

ble ble ble... podali dokladny kod...

Prosimy przeslac nam prosbe o ponowne rozpatrzenie tej strony lub w ciagu 30 dni poprawic ten element w witrynie, by zostac odblokowanym.

To takie mydlenie oczu, czy powaznie moga mnie odblokować?! Napisali o dziwo konkretnie, nawet zły kod podali na stronie i napisali ze pragną przywrocic tą strone po poprawce. Każdy takie ma regułki i i tak na 100% niiigdyyy mi nie przywrócą strony? usunalem juz ten drobiazg i jestem 100% fair i zglosilem im to.

mozna ich traktowac poważnie czy tylko tak taktowanie napisali podając fakty i dokładne kody i daty?

Myśl i bogać się

Odblokują jak usuniesz przyczynę. Już się z tym spotkałam.

wow, nie spodziewalem sie tego mając totalnie bana (site: 0, wyniki 0) :P Od razu poprawilem to (3 anchory mialy ten sam kolor co kolor tła - podali ten kod do poprawy pisząc do mnie) i zgłosiłem, w ciągu 3-4 tygodni mają odpisac/odblokować site.

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności