Skocz do zawartości

filtr na wszystkie słowa kluczowe

covi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kazda z moich nie-spamowych stron miala "filtr". Na szczescie dzis juz zadna go nie ma. Czas trwania tego zjawiska wynosil od 5 do 15 tygodni. W jednym przypadku usunalem sporo linkow, w innym po porstu zatrzymalem linkowanie a w jeszcze innym nic nie robilem... strony w koncu wyszly :) Dodam wbily sie na lepsze pozycje niz byly przed...

to podaj mi przykład swoich wartościowych stron które wpadły w filtr

To może ja podam, ale powód jest dość śmieszny. Strona angielski.e-matura.net wpadła w filtr, bo po miesiącu jej istnienia (w lutym tego roku) zgłosiłam ją do 2 konkursów na strony i zajęłam 2 czy 3 miejsce, co skutkowało zdobyciem na równo miesiąc 12k linków na podstronach ok. 4 serwisów, które potem zostały usunięte w tym samym czasie ;-)

pies, to o czym piszesz to spam, a dyskusja jest głównie na temat filtra dla stron niespamowych, bo głównie w ich przypadku ciężko znaleźć przyczynę.

Dla pozycjonera najważniejszy powinien być spokój (wiem z doświadczenia), jak zwykle w przypadku nagłych wyskoków postanowiłem poczekać, a nie od razu panikować.

I co ? Opłaciło się, strona klienta powróciła z otchłani i dodatkowo znajduje się na wyższych pozycjach niż przed wyskokiem.

a u mnie porobiło się tak. Jedną z moich domen która ma 8 miesięcy i na początek dostała trochę linków a potem czekała zacząłem ostatnio pozycjonować aż doszła do 2 strony wyników i...wyleciała 6 dni temu. Goggle widział tylko podstrony ale strony głównej nie miał zaindeksowanej :( W jednym z serwisów wrzuciłem w stopkę link do niej a tam jest dosyć sporo podstron i pomyślałem że przegiąłem. Cierpiliwie więc dalej dodawałem linki i nawet zwiększyłem delikatnie ich dzienną ilość + zgłosiłem domenę w googlu do indeksacji xd. Dzisiaj sprawdzam a w większości DC wróciłem i to nawet na wyższej pozycji gdzieniegdzie znalazłem się w TOP 10. Dodam że fraza którą pozycjonuję nie jest jakoś szczególnie trudna. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.

No ja już po filtrze ;) Filtr trwał około 40 dni.

Stronka wróciła na linkowane frazy ale 3-5 pozycji w dół.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Sanchez, napisz coś więcej... co dokładnie zrobiłeś że ci zdjęli filtr? I czy na pewno został on zdjęty? Też mam w filtrze dwie stronki od 1,5 roku i co 2-3 miesiące, na kilka dni strona wraca na swoje pozycje - najczęściej jest to w okresie PR update.

Piszę dalszy rozwój mojej przygody z filtrami...

Kilka dni temu pisalem, że stronka podniosła się o ~10 pozycji w górę.

Dzisiaj patrzę i na wszystkich DC jest znowu na +50 ;)

1. Zgłosiłem dzisiaj stronkę do reindeksjacji.

2. Kupilem nową domenę - jak będę miał czekać za długo to w ostateczności pozostanie 301 :)

3. Mam nadzieję, że po update PR może coś się zmieni - ostateczny termin mojej cierpliwości.

Pzdr

Marketing w sieci - da się ?

A można wpaść w filtr przez "nagłe i niespodziewane" umieszczenie na stronie 10 linków wychodzących?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności