Skocz do zawartości

filtr na wszystkie słowa kluczowe

covi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może coś takiego było już poruszane, ale jakoś nie trafiłem do tej pory, a pomysł niby jest prosty:

- na domenę aaa.pl dostaję filtr

- kupuję domenę bbb.pl i na nią przegrywam pliki ze strony aaa.pl

- robię przekierowanie 301 z aaa.pl na bbb.pl

PROBLEM:

bbb.pl powinna "odziedziczyć" podlinkowanie, pytanie: czy odziedziczy również filtr?

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

...ach żeby życie było takie proste ;)

jak Ci zgłupieje dziewczyna, to robisz przekierowanie 301 jej dobrych cech na inną jeszcze nie zbanowaną ...i jeszcze ładniejszą B)

...natomiast jak masz żone, to mimo przekierowania 301, lepiej już samemu się wyindeksować, i pozostać niewidocznym w "podglądarce..."

...nie przesadzam, nie przesadzam?? ;)

a tak na powaznie: to niestety nie jest tak kolorowo... cel preczej czy pozniej zblizy sie do tego co piszesz, ale czynniki typu czas, identyczna widocznosc, wyszukiwanie itd. powoduja to ze nie jest juz to samo

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

hehe, że byłoby to proste to wiem, sam o tym napisałem

Pytanie czy ktoś coś takiego testował? Bo ja jakoś na takie coś nie natrafiłem. A gdyby nowa strona nie przejmowała filtru to byłby to szybki sposób wyjścia, przynajmniej na jakiś czas. Oczywiście dla osób, dla których liczy się pozycja w szukarce i ilość odwiedzin, a nieważny jest sam adres strony (czyli np. budowanie własnej marki itp.)

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

Nie poleci gdyż ma inna zwartość. Myślę, że jest sporo czynników wpływających na filtry i ich nasilenie. W każdym razie moja strona powróciła do status qou, wnioskuję zatem że to nie był filtr - bo chyba filtry nie trwają 4-5 dni.

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

nie sadze, ze filtr przechodzi wraz z przekierowaniem

jakby tak bylo, latwo wykosic konkurencje, masz zafiltrowany smietnik, robisz 301 i co konkurencja poleci ??

nie wydaje mi sie

Ale nie robisz wtedy przekierowania na tą samą stronę,

jeśli tak to wg. mnie Google przeniesie filtry.

Bo z drugiej strony, byłby to zbyt łatwy sposób na pobycie się filtrów.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

kupuję domenę bbb.pl i na nią przegrywam pliki ze strony aaa.pl

Jeśli nie zmienisz zawartości strony to filtr przejdzie. Testowane.

Odnośnie przekierowań jakiś czas temu też pisałem że testuję na swojej stronce zafiltrowanej takie coś:

aaa.pl <- zafiltrowana (~ +40)

kupiłem nową domenę bbb.pl delikatnie ją podlinkowałem i zrobiłem redirect 301 z aaa.pl na bbb.pl

bbb.pl była w wynikach i jak już google chwyciło 301 to znikła z wyników.

Nic to nie dało...

Na tą chwilę testuje linkowanie ze stron które mają PR =>3

Dodaję kilka delikatnie i zobaczymy co się będzie dziać. Jak narazie już chyba z dwa miesiące siedzę w filtrze a stronka ani drgnie w wynikach.

Co dziwne, jak zdjąłem linki z niektórych fraz to nadal się trzyma na te frazy na pozycjach tak jakby była zamrożona i ani nie przyjmowała ani nie odejmowała linków w/g googli.

Marketing w sieci - da się ?

Jak dla mnie to juz przestaje byc zabawne. Mam juz tego dosc. Robia sobie losowanko "raz, dwa, trzy - wypadasz ty" i filtruja bogu ducha wiinne strony. Nie zdaja sobie chyba sprawy ile krzywdy w ten sposob ludziom wyrzadzaja. Raz dwa trzy - obiadu nie zjesz Ty. To jest bez sensu. Jak sprawia im to przyjemnosc to to samo mowi za siebie. Kiedys uwzazalem, ze Google to najlepsze co stworzono w internecie, teraz uwazam, ze to jest najwieksze zlo :/

5 lat juz prawie w tym siedze i caly czas obowiazuje zasada jeden krok do przodu, dwa kroki w tyl. A wiecie czemu tak traktuja nasze strony ? to proste - zeby placic za AdWords. Jedynymi zwyciezcami w tym co uwazaja pewnie za zabawe sa oni sami. gdybym mogl cofnac czas, napewno omijalbym ta maszynke do niszczenia wszystkiego dookola szerokim kolem.

Kiedys zasady byly proste - placilo sie za wpis w Panoramie Firm i kazdy mial szanse na rozwoj i w miare tania reklame, kazdy mial szanse zaistniec. Teraz czlowiek nie wie czego sie spodziewac bo o jego zyciu decyduje jakich cholerny algorytm losowego wsadzania filtrow. Google jest gigantycznym potworem, ulepionym z banknotow $ a webmasterzy sa tylko pijawkami na jego nogach, gigant potrzasa noga i zrzuca te pijawki, zeby nikt nie mial prawa wziasc niczego dla siebie chociaz sami maja juz tak duzo, ze nie wiem po co im wiecej, chyba zeby wyrzadzac jeszcze wiecej zla na swiecie. Oczywiscie inwustujac fortune w PR kazdy nieswiadomy internauta mysle, ze google jest super i wogole fantastyczne ale to jest czyste zlo. Dominacja tej potwornej maszyny zaczyna mnie przerazac i mam oromna ochote sie od niej kompletnie odciac.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Dominacja tej potwornej maszyny zaczyna mnie przerazac i mam oromna ochote sie od niej kompletnie odciac.

intru, Google jest jak narkotyk, jak wpadniesz w to gó**o to jestes w nim po uszy :)

Przyznam że ostatnio szukajka wytoczyła mocno działa, bany na potęge, filitry .... Cos niewątpliwie się ruszyło, każdy kto ma troche stron pozycjonowanych sam wyciąga wnioski co moze być tego przyczyną. Fakt faktem że często lecą strony klientów a to już nie żarty bo to boli. Mnie tez irytuje to że co rano jak sprawdzam serpy to tak jakbym sprawdzał czy mam jeszcze robote czy moge się pakować i wyjeżdzać z PL :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności