Skocz do zawartości

Konflikt praw autorskich?

kwasny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak sobie ostatnio myslalem i nic nie wymyslilem. Podam przyklad a wy pomozecie mi ocenic. Dajmy na to ze firma X wypuscila wlasnie na rynek swoj produkt o nazwie xprodukt. No i teraz tak. Czy jezeli sobie zrobie strone o domenie i tytule xprodukt.com czy tez e-xprodukt.com bo ta pierwsza mozliwe ze bedzie zajeta/wykupiona przez firme X i opisze na niej szczegolowo produkt o nazwie xprodukt wyprodukowany przez firme X to czy to bedzie w jakis sposob kolidowac z prawem autorskim do opisu sprzetu przez firme X lub podobnym prawem? Oczywiscie nie zrobie tej strony tylko po to by sobie tam byla... tylko zeby jakies korzysci z niej byly.

Dzieki

Pozdrawiam Calosc.

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

PS.

No i co na to Google moze powiedziec.

darmoszka.com

katalog

Cholera no jade teraz do polski to sie podszkole w jezyku. Poki co musicie tolerowac obcokrajowcow ;]

A tak przy okazji to w czym nie widzisz sensu?

EDDY wlasnie czytam co napisalem i widze gdzie jest blad gramatyczno logiczny. No ale troche dobrej woli i dalbys rade mnie zrozumiec...

Chodzi o to ze jak np SONY wypusci nowy tv o nazwie "SuperDigitalPlazma" to czy jak zrobie site o domenie superdigitalplazma.com i opisze go biorac o nim informacje ze strony producenta (czytaj SONY) to czy oni moga sie do tego czepic.

Oczywiscie informacje nie beda slowo w slowo skopiowane ze strony producenta. I o to chodzilo mi.

EDDY jak nie rozumiesz to na priv polse ci to w formie komiksu ;]

Dzieki

Pozdrawiam Calosc

darmoszka.com

katalog

wypusci nowy tv o nazwie

Czyli zastrzeżona z zasady nazwa towarowa w domenie ? Reakcja zależy od priorytetów firmy w zakresie ochrony wizerunku i praw do nazw. Nie słyszałem o wytaczaniu spraw z tego powodu, ale z pewnością powinieneś zadbać o formę prezentacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności