Skocz do zawartości

Site zniknął PR został

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Obudzłlem się dziś, jak się mówi - z ręką w nocniku.

seo net - minus 200k.

z 40 subdomen z różnych domen dostalo bana.

dikładnie jak w tytule - " Site zniknął PR został"

czyżby Google zaczyna równolegle swój konkurs seo 2008?

:(

Edit: minus 200k - to bylo rano, teraz juz dużo więcej.

a co było na tych wyzerowanych subdomenach? typowe spamy czy uważałeś na to co stawiasz i troche unikanlnych subdomen też wyje..ali ? ;)

trzeba znaleźć jakis wspolny punkt co i komu google ostatnio usuwa, bo ogólnie to wszyscy mówią że spadły im zaplecza, no ale są też osoby którym całkiem dobre unikalne strony lecą na ryj w dół...

Myśl i bogać się

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dlaczego google banuje literowki google na ktorych jest adsense dla wyszukiwania?

Ponawiam pytanie czy taki ban kiedykolwiek zostaje zniesiony?

google nie znosi 95% banów bo jest "nieomylne", a juz na pewno nie znosi banów na literówki ich nazwy bo uzywanie ich nazwy (itp) jest zakazane na reklamach adsense

Myśl i bogać się

Ostatnie działania moderacji Google dowodzi, że zatrudnili chyba nowe osoby, które chcą się wyróżnić.

Nie wiedzą jednak tego, że prawdziwy spamer dostaje niezłą mobilizację, jak mu zbanują strony i zrobi 10-razy więcej w 2 dni.

Bilans zysku do straty się nie kalkuluje. Ale co ja tam wiem, ja nie spamuję. :D

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

swoją drogą to co było fenomenem googla i zrobilo z nich zdecydowanego potentata w świecie wyszukiwarek, czyli skuteczność i jakość wyników........

nie wiem czy tylko mi sie tak od 1-2 miesięcy wydaje......... ale ich wyniki są jakieś coraz gorsze i mniej trafne, czegokolwiek sobie nieraz szukam, to tak jak kiedyś z góry uzyskiwalem dobre strony i pomoc, to teraz totalnie nieraz sie czuje na google jak na yahoo albo starym onecie :D

chyba google jest juz przespamowane bo naprawde wg mnie, jak sie szuka zwyklych spraw jak zwykly user, to coraz trudniej mi uzyskac info/pomoc z googla

Myśl i bogać się

Nie wiedzą jednak tego, że prawdziwy spamer dostaje niezłą mobilizację, jak mu zbanują strony i zrobi 10-razy więcej w 2 dni.

Zbanowali mi qlweba, który miał 50k site. Szkoda no ale postawiłem 120 nowych spamów :)

Czy wyzerowany site lub PR kiedyś wróci? :)

Pozdrawiam

Grzesiek

Dostałem wczoraj bana na Scuttle'u. Był tematyczny, bez możliwości rejestracji, wpisy dodawane tylko przeze mnie a poleciał. Linków do niego było jak na lekarstwo, bo to wcale nie był z zamysłem na spamiarkę, tylko normalna strona dla ludzi :| Niedługo zaczną blogi i Joomle banować? :/

A w narzędziach Google, jest informacja "Strony w Twoich Mapach witryn są uwzględnione w indeksie Google." - o co biega? bo site:0

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności