Skocz do zawartości

[startup] Aletalent.pl

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.aletalent.pl

Internetowa społeczność talentów.Obserwując to co się dzieje w mediach oraz na castingach do popularnych programów w tv postanowiliśmy stworzyć serwis poświęcony ciekawym umiejętnościom ( taniec, śpiew, fotografia,sport,sztuka) . Portal działa od połowy marca, liczba zarejestrowanych użytkowników wynosi ok 430. Odsłony dzienne wahaja sie w granicach 1000-1500.

Główna funkcjonalnościąaletalent.pl jest dodawanie swoich autorskich multimediów( video, muzyka, zdjecia) oprócz tego każdy z użytkowników ma możliwości tworzenia swojego profilu, dodawania znajomych oraz wysyłania wiadomości.

Chcąc zwiększyć statystyki chcialbym sie dowiedziec na jakie frazy powinnien być wypozycjonowany portal. Chodzi mi o 3-4 frazy ( ograniczenie finansowe) oraz jak długo czeka sie na efekt pozycjonowania strony np pod frazę" talent".

Pozdrawiam

Paweł Gryko

kontakt@aletalent.pl

Jednym ze sposobów jaki ja wybieram do tego jest... w narzędziach google dla webmasterów patrzę na jakie frazy strona najczęściej pojawia się w wynikach. Nie jest klikana, ale się wyświetla. Często jest tak, że na najczęstsze frazy strona jest daleko w tyle i na te między innymi bym pozycjonował :)

A tak zapytam się Ciebie z innej beczki... Playerek robiliście sami? Dużo roboty z czymś takim jest?

Odpowiadając na Twoje pytanie. Player został stworzony przez programistę z którym współpracujemy ( włacznie z konwerterem plikow).

Czy móglby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie jak długo czeka sie na efekt pozycjonowana? ( jetem laikiem w tym temacie).

A tak zupełnie z innej beczki:

czy ktoś może sie orjentuje jak to jest z agencjami reklamowymi ( czy liczy się ilosć odslon czy jakos tresci i rodzaj użytkowników), chodzi mi o to ze portal jest skierowany do ścisłego środowiska ludzi utalentowanych pod których można wypuszcząc ścisle okreslone kampanie. Zdaje sobie sprawę że narazie liczba odsłon nie jest piorunująca ale liczę na rozwoj i powoli chce planować perspektywy na przyszłość.

Pozdrawiam

Dzięki za info :(

W odpowiedzi na pytania jak długo... wszystko zależy od trudności frazy jaką się pozycjonuje. Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale że nikt doświadczony się nie wypowiada to ja Ci odpowiem ;) Wygląda to tak:

Jeżeli fraza jest trudna (czytaj duża konkurencja dobrze wypozycjonowana już) to trzeba dużo linków. Linkować nie można ot tak z bomby wszystkie na raz wrzucić trzeba to rozkładać stopniowo. Tak więc im więcej linków trzeba umieścić tym dłużej to wszystko potrwa. Zanim jeszcze google wszystko łyknie i przeanalizuje to też trwa. Ile to trwa? wg mnie łatwe frazy dwa miesiące trudne 6 bardzo trudne 9 i więcej. Jeżeli jestem w błędzie to niech Ci bardziej doświadczeni mnie poprawią.

Jeżeli chodzi o agencje reklamowe to nie opłaca się korzystać z ich usług. Się naczytałem tutaj jaką oni tam mają politykę i bym się trzymał od nich z daleka. Aby to się opłacało trzeba by mieć naprawdę bardzo dużo odsłon. Wnioski takie wyciągam po przeczytaniu np tego postu

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=408965

jak i całego tematu pod tym linkiem. Poczytaj, zastanów się i pomyśl czy warto :) podano w nim lepsze sposoby na zarobek.

Witam serdecznie, kolegę z Białostockiego inkubatora!

Przy takim serwisie pozycjonowanie raczej nie musi być najskuteczniejszą i najbardziej opłacalną formą reklamy. Tym bardziej, że fraza talent nie jest najlepiej trafiona. Postawiłbym raczej na ciekawe filmiki wrzucane na np. wykop.pl i inne tego typu serwisy. Oczywiście wrzucali by je użytkownicy przy przy pomocy jednego kliknięcia. Można by spróbować z czymś wirusowym.

Co do playera, wydaje mi się, że jest to po prostu wykupiona licencja na Flowplayer- https://flowplayer.org/.

pozdrawiam i powodzenia

Witam :

Dzieki za wszystkie informacje.

Pomysł z filmikami jest całkiem ok. Mógłbyś trochę bardziej rozwinąc o co chodzi z tą rekalmą "wirusową" ?? Moim celem jest jest dotarcie do jak najwiekszej liczby osób.

Co do słowa "talent" to jeszcze pomyśle ale napewno chce wypozycjonować frazę "mam talent". We wrzesniu rusza na tvn polska edycja Got Talent ( tvn zmienił nazwe na "mam talent"). dodatkowo pozsiadam domenę masztalent.pl która planuje podpiąć pod aletalent.pl.

Czy któryś z czytających ten post chciałby pokusić się na wypozycjonowanie mojego serwisu pod tą frazę?? ( najlepiej oferty proszę wysyłać na priv)

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...

Super wstrzeliliście się w temat mając na uwadze TVNowską edycję programu.

Podobnie jak koledzy nie bardzo widzę na co by tu się pozycjonować, prócz frazy: mam talent :D

Z pewnością trzaba by też popracować nad optymalizacją serwisu. Zmienne title itp. to powinno na niszowe frazy przynieść Wam trochę ruchu. Myślę, że tez na katagorie talentów można się pozycjonować.

Kolejnym ruchem może być reklama na blogach i stronkach poświęconych poszczególnym rodzajom talentów - to tam znajdziecie osoby które będą chciały się pokazać.

Dajcie też w filmikach bardziej wyraźny wasz logotyp, najlepiej na jakimś tle - no i oczywiście w serwisy społecznościowe go puszczajcie.

Przed muzą też dawajcie jakiś spot typu: alletalent.pl - pokaż co potrafisz.

Powodzenie i wytrwałości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności