Skocz do zawartości

znikanie stron z DMOZ

lordbart

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś coś takiego napisze ? jako apel do dmoz.org i będziemy słać masowo jako wyraz swojego niezadowolenia z moderacji owego Pana

=D>

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli kolega z setia.pl jest z tym powiązany - jego strona tam została i ma całą moc linka z kategorii - więc to jakiś układ to niech pamięta że szook zajmował się już jego stroną seo.biz.pl

https://resource-zone.com/forum/showthread.php?t=38434

źle zrobili bardzo źle,

Widać czas na sprawdzenie powiązań pomiędzy stronami tracert: setia.pl tracert: szacho.pl i strony z linkowane z nimi.

Jak sprawa się szybko nie wyjaśni te strony idą pod moją opiekę deseo

a 2 skryptem ktory winien zostac napisany to SPAM ADDURL DMOZ TCOOK.

Czyli AutoSubmit z możliwościa korzystania z serwerów proxy.

Czyli wysyłanie np. masowych zgłoszeń o dodanie strony.

Może nawet nikt tego nie przeglądnie ale kategoria Pana Tcook będzie oczekiwać lata zanim Pan Tcook przeglądnie dodane strony.

Posiadam adresy 300 tys domen które można podpiąc pod autosubmit.

Każdy user po kliknięciu wyśle nowe zgłoszenie do kategorii moderowanej przez sprawcę tego zamieszania.

Pan Mod się zagotuje nagłym przyrostem stron do moderacji.

To co się stało to wstyd dla DMOZA - że też im trafiają się takie mody.

Zachęcam także do wysyłania mi na PRV stron powiązanych z owym modem. Moze tam w dmoz on jest górą ale na poziomie polskich wyszukiwarek i katalogów jest niczym.

Osoby chętne do depozycjonowania owego Pana i które znajdą choć 1 stronę prosze pisać admin@szook.pl

Za napisanie autosubmita płacę 100 zl - osoby chętne proszę na prv.

autosubmit powinien uwzględniać dodawania z pliku.txt w którym będzie lista domen i powiien mieć możliwość zmiany kategorii DMOZ

np.

Categories

World: Polska: Biznes (5,656)

World: Polska: Regionalne (35,669)

World: Polska: Regionalne: Pomorze-Kaszuby: Słupsk (422)

pozdrawiam,

nie lubię takich fiut..... i w końcu mam okazję wyćwiczyć swoje sztuczki depozycjonujące.

Napisałem juz w tej sprawie zarowno bezpośrednio do dmoza, na różne adresy typu staff@dmoz.org info@dmoz.org abuse@dmoz.org, oraz wysłalem info poprzez www https://report-abuse.dmoz.org/ -> zachęcam do zrobienia tego samego. Ponadto zamieściłem posta w imieniu swoim i szooka na stronie https://resource-zone.com/forum/forumdisplay.php?f=12 Trzeba panowie rozdmuchać tą sprawę, a kolegę TCooka, jeśli jest za to odpowiedzialny, szybko pozbawić stanowiska moderatora :)

Dołącz do najlepszych!
SitePromotor

Polecam sprawdzić ponownie:

https://resource-zone.com/forum/showthread.php?t=38434

I removed the actual abuse report from this post. It has been copied to a place where the Meta editors but nobody else can read it. We appreciate your reporting this matter, and the only reason the text was removed from here is because it contained specific allegations against named editors, which is against the forum policies for this public forum. The report will be looked into. Thank you!

For the future, if you have specific abuse to report, please use the report abuse function at https://report-abuse.dmoz.org/ .

Meta editor nea

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Tak, otrzymałem również mailem informację z DMOZa w tej sprawie, generalnie wygląda to w ten sposób, że post nie został usunięty, a przeniesiony do działu gdzie tylko administratorzy mogą go czytać i przeglądać, a to ze względu na fakt, iż polityka forum zabrania używania imion/ników przy konkretnych oskarżeniach...

Hmm, zobaczymy czy będą tego jakieś reperkusje...czy wyciszą sprawę.

Dołącz do najlepszych!
SitePromotor

https://dmoz.org/World/Polska/Komputery/Int...et/Us%c5%82ugi/

Strona setii jest w 2 kategoriach więc już widać że to UKLADY.

strona taka sama jest w 2 kategoriach i niech Pan Tcook nie mówi że nie jest stronniczy.

Bo zostawił setię mimo że spamują dmoza w 2 kat.

Panie Tcook - przegiełeś Pan zrobimy wszystko aby Pana strony wyleciały, znajdę kazdą Pana stronę, stronę setii, kazdego klienta i za to świnstwo pod kazdym pozorem będę słał spam raporty.

Przegiełeś chłopie a wiem że to czytasz.

hmm, a swoją drogą:

https://dmoz.org/World/Polska/Biznes/Market...mocja/Wzajemna/

nad którą piecze sprawuje forumowicz Iktorn też nie miała większej ilości wpisów?

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Nie miałem tego na myśli, że to zasługa Iktorna, broń Boże.

Zastanawiałem się czy przypadkiem Janki czy tcook nie usunęli wpisów także tam.

pzdr.

omnia mea mecum porto

chyba mają wrażenie że dmoz należy do nich, co do Janki nie mogę powiedzieć kim jest bo dodawał moją stronę - choć nigdy nie odpisał. Ale śledząc działania pseudo TCOOK widzę że z tym gościem miało problem wielu ludzi.

Zapomniał chyba jaka jest idea DMOZ katalogu.

Jutro postaram się opisać sytuację do Google aby przeanalizowali jakośc katalogu, być może straciła sens idea tego katalogu a użyuwanie zawartych tam danych przestaje być kontrolowane.

Myślę że tutaj Tcook wybrał złą kategorię. Myślę że jego naruszeń jest setek więcej o których nie wiemy.

Ale się dowiemy.

Głupio zrobił - setia licząc na większe korzyści z mocy PR który tam się nazbierał niezdawała sobie sprawy że teraz to więcej straci za działania pana Tcook niż zyska.

Już się zabrałem za strony setia.pl na onecie, poszukam wszystkiego w wp i postaram się aby do końca następnego tygodnia wszystko co złe znikneło.

zniknięcie z dmozu jest dużym problemem

nie chodzi bowiem tylko o znikniecie w jednym miejscu,a le w tysiacach kopii dmozów. Jeżeli moja strona była w dmozie od 3-4 lat, to nagłe zniknięcie, albo nawet przeniesienie do innej kategorii to duży problem jak sądzę dla googla

Dlatego uważam, za totalne skur******two działania podjęte przez pseudomoderatorów i mam nadziieję, że to sotatnie dni ich moderowania

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

lordbart ja także mam taką nadzieje.

Przygotowuje właśnie materiał zbiorowy na temat mod w polsce i ich przegięć,

Dlaczego oni zostali modami.

Niby dmoz ma takie wymagania co do opisu itd a widac ci moderatorzy nie potrafią tego robić.

Więc nadal zachęcam wysyłać to:

https://www.strony-www.info/mail.php

w jaknajwiekszyej ilości z różnych meili.

I szukajcie jak możecie klonów setia w dmozie ja znalazłem.

A szacho.pl i setia.pl pamiętajcie pozory mówią że to rózne firmy ale ;-) to pozory.

O onecie już niech zapomną czy Wp, pozostanie im dmoz.

Lordbart przegieli bo widać że są to jawne działania komercyjne wykorzystując pozycje MODA.

Ze statystyk widze że mail został już wysłany 47 razy.

Byle tak dalej.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności