Skocz do zawartości

znikanie stron z DMOZ

lordbart

Rekomendowane odpowiedzi

będę miał tego więcej

Delete World/Polska/Biznes/Marketing/Internetowy/Promocja/Pozycjonowanie [07/May/2005 02:42:47 GMT]

https://www.forum.pozycjonowanie.odu.pl

Notatka: forum [usunięte (deleted) w World/Polska/Biznes/Marketing/Internetowy/Promocja/Pozycjonowanie]

Delete World/Polska/Biznes/Marketing/Internetowy/Promocja/Pozycjonowanie [07/May/2005 02:51:43 GMT]

https://www.seo-pl.info

Notatka: spamerski blog [usunięte (deleted) w World/Polska/Biznes/Marketing/Internetowy/Promocja/Pozycjonowanie]

Tak Pan Tcook czyścił strony z dmoza

Więc tylko sprawdzcie sobie logi serwera z tego dnia tak jak ja zrobiłem i mam odnosnik z moderacji dmoz z jego IP.

Jadę teraz z pieskiem na wybieg i za godzinę będę przygotowywał dalsze walki z dmozowymi krętaczami

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stron w pozycjonowanie jest chyba więcej ale nie została jeszcze uaktualniona baza po generalnym sprzątaniu.

Czasem to trwa do 48 godzin więc póki co nie doszukiwałbym się powiązań Tcooka z kimś tam.

Ogólnie w dmoz jest coś takiego jak "powiązania", które trzeba zadeklarować więc jeśli udałoby się udowodnić, że ktoś kto kasuje konkurencję, a powiązanego sajtu nie rusza - to jest to poważny haczyk na gościa.

Use Your wise mind, test imagination...

szook, kurna nie mozesz sobie gdzieś tego wrzucić na serwer tylko tym forum zasmiecać?

rozpoznanie wykonane, winni sa znani, czekamy na reakcje odpowiednich osob wiec na ch* olere nam teraz tysiac pińcet sto dziwińcet wpisów o moderacji?

Jak widzici kawał ..... nie widze by przy szook.pl zrobił jakiś dopisek poprstu DELETE.

Wkleje to na forum DMOZa niech czytaqja.

Skubance jedne, kasuje bez podani apowodow takze ot poprstu z automatu.

Nagle widac ze setia zostala usunięta.

Jak znajde w kategoriach tego gościa choć jeden SPAm to mu go wypchnę.

Będzie oceniał co jest co optymalizator jeden się znalazł.

Zapraszam na forum DMOZa

https://resource-zone.com/forum/showthread.php?p=183787

Piszcie po angielsku !

Bo na polskim nie wiem czy ma sens

I ci ktorych ten Pan obraził nazywając ich spamerski blog, spamerski bełkot proponuje napisać zażalenie do DMOZ ich iż MOD obraża ich takimi notatkami pod kasowaniem strony

W moim wypadku jest akurat delete ale widziałem wiele obraz które ten MOD NAPISAL.

Jest jeszcze jedna sprawa: posądzenie Dmoz Moda o np. działania szkodliwe tzn celowe umieszczanie strony w danej kategorii dmoza który ma tysiące klonów po czym kasowanie, co powduje znaczne skoki linków.

A jak wiemy algorytmy wyszukiwarek tego nie lubią.

Więc można to uznać za celowe dzialania depozycjonujące, umieszczanie i kasowanie linków.

Pytanie tylko czy dmoz ma prawo tak swobodnie dysponowac sobie linkami. Np dodawać strony bez zgody ich autorów. ? zakładając że nie wszystkie strony zostały zgłoszone przez właścicieli jaki prawem dany MOD umieścił stronę w katalogu DMOZ ? z tego co wiem jest to naruszenie.

Pozatym ocena spam, deeplink to śmiechu warte., a sam DMOZ to jeden wielki CLONOJ.. i dzięki temu ma taką popularność.

ok, to i cos od siebie dorzuce... maly kodzik

<?

set_time_limit(0);

#Submit 'em to Google

function submit_go()

{

global $urls, $results;

$host = "www.google.com";

for ($i=0; $i<sizeof($urls); $i++)

{

$builturl = "https://www.google.com/addurl?";

$builturl .= "q=$urls[$i]&dq=&submit=Add%20URL";

$builtpath .= "/addurl?q=$urls[$i]&dq=&submit=Add%20URL";

if (! $socket = fsockopen($host, 80, &$err_num, &$err_msg, 10))

{

echo "Connection to Google timed out submitting $builturl<br>";

}

else

{

fputs($socket,"GET $builtpath HTTP/1.0rnrn");

while (!feof($socket)) 

$reply .= fgets($socket, 1024);

if (!(eregi("been successfully added",$reply)))

echo "Google didn't accept $urls[$i]<br>";

else {

$data_dodania = date("Y-m-d  H:i:s");

echo "URL number " . ($i + 1) . " ($urls[$i]) submitted OK to Google --- $data_dodania<br>";

$results[$i][3] = 1;

}

flush();

fclose($socket);

}

}

}

for($s=0;$s<100000;$s++)

{

$url_main = "https://www.prosilver.republika.pl/";

$rand_number_site = rand(1000000, 9999999);

$rand_url = $url_main."site_".$rand_number_site.".html";

$urls[$s]=$rand_url;

#echo "$rand_url<BR>";

}

submit_go();

?>

wrzucic w jakis plik i go odpalic. to wrzysko.

dzialanie?

dodaje domene .. zglasza z fikcyjnymi stronami do addurl googla.

Pozniej dodam jeszcze obsluge przez proxy... bo tak z jednek domeny tyle zgloszen to ..humm.. chociaz.:(

nie doszukiwałbym się powiązań Tcooka

NIE ??

to jak wytłumaczyć powód usuniecie przez niego mojej strony, który brzmi:

Pozycjonowanie to powtórzenie oferty https://www.web-positioning.pl orazhttps://www.tuiteraz.com.pl

problem w tym, ze podane wyżej adresy nigdy nie były nawet zgłaszane do DMOZ i jednak troszkę się różnią

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

spoko spoko chłopaki Tcook będzie żałował tego posunięcia w każdej możliwej formie która da się sięgnąć strone internetową.

Nie zapominajmy o jednym !!!

PAN MOD TCOOK

jest właścicielem strony https://prosilver.republika.pl/ która dotyczy pozycjonowania - usunoł strony konkurencyjne !!!! a to na moderatora złamanie zasad

I on tam wypisuje spam czy nie spam, kurde on chyba nie wie co moderuje.

Przecież DMOZ to tak jak template monster duplikate content na stronach parnerów i crosslinking.

Więc z czym gościu wyjechał.

Mimo wielkich braków sympatii widze że potrafimy się połączyć a to duzy plus dla NAS, nalezy przygotować jakiś szereg sensownych działań.

Ja już z kilkoma osobami działam nad rozpracowaniem działań tego moda, znajdę każdy spam w jego kategoriach !!! i jeszcze troszkę inaczej się pobawimy !

Lord chciał strzelić to strzelił.

takie bzdety jak blog spamerski, skasowanie forum za to że jest to forum.

Gdzie w polityce Google czytałem że wielbią blogi i je wpsierają.

Ciekawe jak google zareaguje na takie posunięcia dmozowych operatórów.

Przeciez to doprowadza wiele stron do nałego skoku linków !!! można uznać że Pan Tcook zrobił to celowo a że spamerski DMOZ np. 1000000 kopii spamuje MSN to moja pozycja spadnie w MSN bo nagle znikną linki.

Z czyjej winy ? z winy DMOZA bo uzywa duplicate content :-).

Więc niech mi teraz DMOZ odpowie jakim prawem umieścił odnośniki do kilku innych stron których nie zgłasząłem ? taka sama sytuacja jak u Ciebie LORD.

Moge uznać ze DMOZ to jedno FFA na tysiącach domen i zrobił to celowo by zasmiecić MSN swoimi wynikami, po czym skasował jeden z moich wpisów aby mi zaszkodzić !!!.

Dowiem się jak wyglada sytuacja prawna na takie działania. czyli umieszczenie linka w katalogu i jego ściaganie w celu celowych zawachań.

Bowiem strona została akceptowana przez moderatora więc wiedzial co dodaje i dodał to bez mojej zgody, nie mówie o szook.

To jeszcze lepsza wiadomość.

Can you email me direct about your situation? I have been blocked for 3 years by a competitor of mine that is controlling the wholesale category. Just found out the editor is being funded by Ebay. Maybe together we can find out what is going on.

"Czy możesz dokładnie opisać sytuację? Zablokował mnie na 3 lata konkurent, który opanował całą kategorię. Właśnie dowiedziałem się że ten edytor był finansowany przez Ebay. Może razem będziemy w stanie dowiedzieć się co jest grane"

Będę korespondował. zaraz :-)

Niestety demoralizacja redaktorów jest większa niż sądziłeś Szook ;) .

Chyba każdy miał przypadek,że jego sajt nie został dodany mimo ,że w kategoriach widnieją często znacznie gorsze.

Olejmy dmoza. Bez tego da się żyć.

Kategoria POZYCJONOWANIE STRON w moim katalogu jest na 13 miejscu w Googlu . Bez żadnych linków na dmozach itp. Tylko drobna waga w linkorze, plus linki wychodzące do waszych sajtów i w dwa dni z 120 miejsca na 13.

https://www.google.pl/search?q=pozycjonowan...1&start=10&sa=N

:) i po co komu DMOZ :P

Dido ależ ja olewam ogólnie.

Ale chodzi o zasadę - niech gość TCOOK z prosilver.republika.pl nie mysli że taka układownia przejdzie mu płazem !!!.

źle trafił LORD napisał i bardzo dobrze, a ja będę drążył temat.

Jest to w interesie wielu ludzi !!! - bo taki mod bez kary szybko jeszcze bardziej sie rozpanoszy i nastepni za nim !!

Tępić buraków :-) zgłaszajcie swoje uwagi tutaj

https://report-abuse.dmoz.org/

Nazwa Moda: Tcook

kategorie znacie z listy.

Piszczcie w uzasadnieniu że Tcook prowadzi stronę konkurencyjną ! www.prosilver.republika.pl i nie jest postronny.

Hej,

Od poczatku interesuje sie tematem.

Napisalem maila o moderatora mojej kategorii (World/Polska/Biznes/Marketing/Internetowy/Promocja/) i dostalem zaraz takiego maila:

Witam, ja do twojej strony nic nie mam - sam ją dodałem,

ale porządki zrobiły osoby wyżej odemnie, więc nic na to nie poradzę.

Widocznie uznano, że twoja strona nie pasuje do działu "promocja".

Sorry.

Swiadczy to o tym, ze niektorzy moderatorzy sa jednak powazni... a kogo to sprawka wiadomo.

Pozdr.

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

ha ha czujecie motyw, zablokowali konto szookacza na forum dmoza, bo nie wygodne im widzocznie było, żeby ludzie się dowiedzieli co się tam dzieje :) Zrobili również mały retusz umieszczonych tam informacji (usunęli 3/4 faktów) zasłaniając się regulaminem forum. A to że DMOZ też ma swoje regulaminy, których należałoby przestrzegać to rybka?

Poniżej info jakie mi się wyświetliło po zalogowaniu :

szookacz, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?

If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

=D>

Dołącz do najlepszych!
SitePromotor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności