Skocz do zawartości

znikanie stron z DMOZ

lordbart

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem coś niepopularnego: z FROMALNEGO punktu widzenia redaktor MIAŁ PRAWO usunięcia wpisów - w oparciu o zapis dotyczący spamu. Kto jest bez winy (choćby jednego ukrytego linku) niech pierwszy rzuci kamieniem. Problematyczny jest możliwy do wykazania związek redaktora z branżą, ale publiczne lincze uważam za bezcelowe. Spróbujcie zmienić regulamin dmoz bo w nim tkwi przyczyna problemu.

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Graff znajdz mi na mojej stronie ktora zostala usunięta cho 1 ulryty LINK

sprawdz w liscie www.strony-www.info/lista.txt

i znajdz zapis ze DELETE jest z powodu BANA za jakąs forme spamu/ nie delete poszło z automatu

znajdz także na stronie sitepromotor.pl

i sprawdz na liście moved do poczekalni

Więc uważam że bany sa nie zasadne

a pozatym DMOZ jest wielkim spamem - z teorii spamu o której sam napisałeś.

Robienie gru[py podobnych stron to SPAM

:-)

Będziemy liczować publicznie tego autora za jego czyny.

Dojdę dalej kim jest owy Tcook a jestem już blisko!!!.

Pozatym zostawił częśc stron którym można było przypisać większy spam.

Więc moderka się nie wykazał.

Pozatym będę się starał o potwierdzenie iż generowanie 10000 duplikate content to spam.

Template Monster za to zostało zbanowane!!! więc i DMOZ ORG powinie

pozatym zauważułem że:

strony np. te łamią regulamin spamerski dmoza bo do niego nie luinkują:

zero wymaganego linka:

www.art4web.pl/dmoz/ - łamanie licencji GNU

https://nokia.qlsms.pl/katalog/ - łamanie licencji GNU

Są to zwykłe klony DMOZa a takie kroki uznanwane są za spam!!!.

Więc sam projekt DMOZ jest spamem jednym wielkim.

I mam nadzieje ze google uzna iż tworzenie grupy stron o identycznym kontent sa spamem.

A i warto by dmoz przemyslal udostepnianie zasobów i zaczoł kontrolować kto łamie GNU wywalając linka zwrotnego

znajdz mi na mojej stronie

szooku, nie będę szukać bo to nie moja działka. Jeżeli uważasz się za poszkodowanego - to wiesz co robić, ale tcook zbyt długo siedzi w temacie, żeby sobie pozwolić na "wycięcie konkurencji" takim sposobem. Ja nie mam ani pół ukrytej warstwy na stronie, którą zgłosiłem, ale i tak nie doczekałem się wpisu. Nie w tym problem. Regulamin dmoz jest anachroniczny i zawiera formalne narzędzia umożliwiające skasowanie więcej niż połowy dmozu. Tu widziałbym sensowny cel działania grupy, którą montujesz.

zgadza się graf, racja cała można wyciąć połowe DMOZ i to chcę uczynić - sami zmienią ten regulamin.!!!

Bo albo wyjdą na stronniczych albo będą kasować wszystko!!!.

2 kwestia to jak intruder napisał - jak nie mają czasu na moderację niech oddadzą to innym ludzią którzy chętnie złożą tam swoje aplikacje.

Po 2 chamsko napluli moderatora w twarz.

Uznali że to co dodali to szajz - skasowali ich pracę.

reszta modów powinna sama z nim załatwić ten problem.,

Wcioł się im w działkę !!! skasował ich wpisy.

Niech owy Tcook zaopiekuje sie najpierw własna kateogrią a nie panoszy się po kategoriach których nie administruje.

I to nie kwestia regulaminu a kwestia wpierdzielanie sie w nie swoją działkę.

Panu Janki nie przeszkadzały te strony

z FROMALNEGO punktu widzenia redaktor MIAŁ PRAWO usunięcia wpisów - w oparciu o zapis dotyczący spamu

Graff, własnie w tym problem, ze nie miał, a już napewno nie z powodu:

Pozycjonowanie to powtórzenie oferty https://www.web-positioning.pl orazhttps://www.tuiteraz.com.pl

skoro powyższe nigdy nie były zgłosozne do DMOZ i nigdy w nim nie były i są stronami podrzędnymi w stosunku do strony, któa była w DMOZ od 3-4 lat, więc jakiekolwiek tłumaczenia, że miał prawo do mnie nie docierają.

I wydaję mi się, że nikt tutaj nigdy nie negowałby słusznie napietnowanych/usunietych stron, czy to z katalogów, czy z wyszukwarek.

ale jeżeli z trzydziestukilku serwisów, kóre są w DMOZ po kilka lat, nagle okazuje się, ze prawie wszystkie są do wyrzucenia to przecież na odległość to śmierdzi

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

nagłośniało to jaknawięcej osób

Jeżeli zależy Ci na usunięciu redaktora - to pewnie tak. Przyjdzie nowy i skorzysta z tych samych uprawnień. Jeżeli chciałbyś spowodować systemowe zmiany w dmoz - to nie tu i nie pospolitym ruszeniem. Nie bronię decyzji tcooka - zaryzykował i być może poniesie tego konsekwencje. Zwracam jedynie uwagę na to, że dmoz nie jest demokracją i spraw nie załatwia się przez aklamację. Ten temat wraca jak bumerang i będzie wracać tak długo, jak długo będą obowiązywać aktualne zasady dot. wpisów.

graff jak możesz wypisz te rażące zasady.

Bedziemy także to poruszać!!!.

Problem Pana Tcook jak zauważył Pan Waldek na dmozowym forum polega na tym że skasowanie tak wielu stron w tym temacie ostro poruszyło sporo osób.

Pan Waldek M. jest bardzo tym faktem zdzwiony - co mnie bardzo dziwi bo czego miał sie spodziewać.

Jak Pan Tcook kasował ludzi przypadkowych to oni nie mieli mocy aby z nim walczyć a my taką moc zdobędziemy.

Czekam na decyzje tych odgórnych modów DMOZA,

jeżeli nie będzie ona po naszej myśli przyniesie im spory wstyd!!!.

Muszą pamietac ze mam LOGI TCOOKA, i wiele innych przydatnych info.

Więc albo się ośmieszą albo zaczną postępować OK.

Jak tylko dadzą mi powód aby się ośmieszyć to śmiać się z nich będzie połowa internetu.

IAB też było mądre do czasu aż zaczeli się smiac iż ta wielka organizacja nie zapłaciła za domenę.

Sytuacja jak bumerang z autorami kodeksu SEO których Pan Tcook skasował za SPAM.

Mam wiele kwiatków

I dochodzą jeszcze kwestie prawne - czy samowolne dopisywanie urli jest zgodne z prawem, bo jezeli jeszcze dodaje wpis sam user to OK. Ale chyba tak jak tłumaczą to MOD DMOZA że oni z dodawanych to tylko częśc biorą to chba łamią prawo.

Dlaczego też uzasadnie im w odpowiednim czasie.

własnie w tym problem, ze nie miał

No to jak już mówiłem Mariuszowi - rób swoje, jeżeli zostałeś poszkodowany i jesteś w stanie to wykazać - wpis z pewnością wróci na swoje miejsce.

to przecież na odległość to śmierdzi

Ano, cosik dziwne to jest... ja tylko staram się nieco ostudzić Wasze bojowe nastroje :) i wskazać przyczynę takich sytuacji (jako weteran walki o zmianę regulaminów dmoz, choć więcej do powiedzenia w tej sprawie ma moja piękniejsza połowa).

Mam wiele kwiatków

Pozbieraj, zrób bukiecik i wyślij gdzie trzeba. Daj sobie trochę czasu na solidne udokumentowanie - może coś zdziałasz. I nie na zasadzie ataku na jednego redaktora tylko wskaż słabość systemu korzystając z tego i innych przykładów. Naprawdę życzę powodzenia.

Jeżeli będą tak walczyć nakręce wszystko aby uznać DMOZ jako spamerski projekt.'

Muszą pamiętać że ich działanie i udostępnianie klonów DMOZ podchodzi bardzo pod spam!!!.

Jest to klonowanie jednej tej samej zawartości na którą autorzy projektu się zgodzili.

A wiem że na pytanie do google czy mogę stworzyć coś co będzie miało swoje odbicie w 10000 klonów dostanę że to jest SPAM.

Jeżeli tak nie będzie udostępnie na licencji GNU generator logicznego kontentu. Bedzie lepszy od dmozów i ludzie przestaną kopiować DMOZ.

Choć nie sądze by google uznało iż duplikate content serwisu jest legal.

Więc niech sobie ten regulamin swój w t.... włożą - MEGA SPAMERZY!.

A ja w tym czasie idę popytać czy DMOZ ma prawo pobierać URLE i bez zgody autora umieszczać je na 1000 klonów które np. uznaje za spam.

Pozatym można uznać iż dodanie do DMOZ i nagłe skasowanie może slużyć manipulacji wyników wyszukiwania nie tylko w Google.

Bo toże google ma directory oparte o DMOZ nie oznacza że MSN będzie tak przyjazny dla tych śmietników w postaci tysięcy domen.

A wystarczy by choć jedna z liczących się wyszukiwarek uznała że są spamerami!

Graff to tez projekt dmoz.org.pl będzie służył własnie wykazaniu wad całego systemu.

To tam będą wpisywanie bukieciki na temat kategorii, ni esłusznych wpisów ale tylko na tyle aby nie ułatwić adminą DMOZa pracy dając gotowce do kasowania a na tyle by udowodnić im ich braki!.

Postaram się o kontakt tel z Panem Władysławem M. który sprawuje piecze nad polskim dmozem.

Rozmawiałem z Panem Wladek telefonicznie, z tego co wiem toczą się burzliwe dyskusje.

Graff moje pytanko - widzę że dobrze znasz się z Tcookiem ? czy to tylko przypadek takiej wymiany poglądów ?na forum administratorów.

Pan Tcook ze swoim wielkim chonorem i poczuciem godności powinien odejść z DMOZA bo wielu modów ma go dosyć.

Stworzył z kilkoma modami władze absolutną nad dmozę i poniękąd współczuje reszcie modów którzy im podlegają.

Bo są jak zwykłe mrówki tyrają a władza absolutna w postaci tcook kasuje bądż tyra ich za te wspisy.

Ciekawe jak długo będą śledzić kim jestem :-) jak myślisz graf, ilu modów zaczną kasować ? sprawdzą logi IP, to mają mały problem bo korzystam z kilku dostawców.

Tak czy tak moga pokazać jakimi są profesjonalistami i jak banują tego moda :-) którym jestem.

Przekaż Panu Tcook skoro tak namiętnie z nim graff rozmawiasz ;-) na prywatnym forum moderatorów że wiem więcej, dużo i coraz więcej.

A grupa pozycjonerów, ludzi z tego forum których tak namiętnie wyzywa od spamerów na forum modów :-) zapewne mu się za to odwdzięczy!!!

... mam tylko cichą nadzieję, że ludzie z DMOZ, którzy dotychczas tego

forum nie znali, a za Twoją pomocą poznali, nie będą go (forum) od teraz

kojarzyć wyłącznie z Twoją osobą i Twoją retoryką.

Mojej kategorii również dostało się od tcooka, również zszokowany jestem

czystką i trudno mi Ciebie nie poprzeć, ale... poziom i styl Twojej wojenki

z DMOZ mnie, tradycyjnie, przeraża.

forum.optymalizacja.com != szook - oby ci 'z tamtej strony' pamiętali.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności