Skocz do zawartości

znikanie stron z DMOZ

lordbart

Rekomendowane odpowiedzi

Polska: Komputery: Internet: WWW: Przeszukiwanie Sieci: Katalogi WWW: Open Directory Project: Serwisy używające danych ODP

https://tinyurl.com/b2s43

może to ma związek z nowym redaktorem tej kategorii?;-)

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
co to ma do znikania stron
zmiany w katalogu Google
co z dmoz art który niema linku

Spokojnie Panowie. Moja opinia na temat kopii dmozu jest jawna i opisana tutaj: https://pozycjonowanie.stron.org/?seo=contentdmoz

gdyby to kogoś interesowało. Nie będzie też wyważania otwartych drzwi, bo istnieją obcojęzyczne wersje tej kategorii i można zobaczyć co znaczy "serwis korzystający z danych". Szerzej określę warunki w dziale RotMistrza (będzie mała integracja) i w oficjalnym miejscu czyli tu: https://dmoz.org/World/Polska/Komputery/Int...h_ODP/desc.html

Zasady będą jednoznaczne i bezdyskusyjne. Wszelkie pretensje - piętro wyżej. Nie mam czasu na bicie piany. Póki co - zainteresowanych zachęcam do dostosowania kopii do TofU.

graff rozumiem Twoje zaangażowanie lecz to nie zmienia mojego podjeścia do modów tego katalogu.

Zrozumiałe że skoro stałeś się jednym z nich ciężko wymagać od Ciebie podzielania mojego zdania.

Nie zmienia fakt Term of USE faktu że: modą odwaliło w ich głowach, przerosły ich ambicje informatyczne. Mają wrażenie że są sam B.,.. wie kim.

każdy user powinien wiedzieć w śród modów którzy tak Was krtycznie oceniają bywają wieksze lamery niż wam się wydaje.

I czy DMOZ będzie surową kopią czy nie jest klonem.

Tak więc ja także dam ludzią generator stron i powiem że jest GBU i chłopaki nawet linka nie będę wymagał. Walcie duplikate content po całość.

Graff DMOZ swoją rolę już dawno stracił jako GNU - jest skomercjalizowany, linki w DMOZ można kupić na EBAYU a MODy tooo....

czego nie kieruje do Ciebie.

Nie bardzo tylko rozumiem co ma w temacie używanie DMOZ do banów które nadał Pan Tcook.

Nie bardzo interesuje tutaj mnie jaką politykę ma DMOZ względem KOPII swojego klonosyfa kóry tak czy tak zaśmieca wyniki w jakiej formie by się nie ostał.

Pytanie nurtujące nas wszystkich BRZMI ile w DMOZ jest takich modów jak TCOOK ? pomijam Twoją znajomość z nim i to też obronę jego osoby.

Lecz nam emocje nie ostygły i będziemy nadal walczyć o wykopsanie modów którzy są lewi uznają się za profesjonalistów a robią głupoty.

Narazie większość userów miała okazje natknąć sie na niekontrolowane śmieci dmoza i przekonać się czy są z tego zadowoleni.

Sądze że nie bo oglądanie na niszowe hasła 15 dmozów w wynikach Google jest męczące.

Pozatym polityka grupwania stron w dmoz daje wiele do powiedzenie.

Popierwsze aspekty prawne zabraniają dowolnej modyfikacji wpisu bez zgody autora strony a jak wiem MODA zadaniem jest samodzielne dodawanie stron bez różnicy czy dodał ją USER.

USER ma prawo nieżyczyć sobie występowania np. na klonie DMOZA którego includuje konkurnecja. Nikt go o zgodę nie pytał.

Czekam na potwierdzenie prawne tej sytuacji względem gospodarowania linkami i odsnośnikami.

I z pierwszych informacji wiem że nie można samemu dodawać stron i nimi gospodarować. W wyszukiwarkach jest robot.txt a w Katalogach formularz zgłoszeniowy i katalogowanie danych bez zgody autora strony jest zabronione. Narazie to wstępne informacje ale mam nadzieje ze będą pomyślne.

Kategoria którą tworzysz to wyselkcjonowany crosslinking czyli linkowanie dmozów do dmozów - to też będzie ciekawy aspekt do poruszenia w teorii spamu. Bowiem będzie 2000 klonów które do siebie wzajemnie linkują dosyć że oferują ten sam content :-) Czy to jest crosslinking ? czy nie ?

Odp mi graff jak ty to widzisz

skoro stałeś się jednym

Taaa... łapy pokryły mi się sierścią, toczę pianę z pyska, a trójki mam ponadgabarytowe.

Szook, pół roku temu ktoś już wywlekał wątek nielegalności działań dmoz. Przeprowadź swoją krucjatę i zmień coś. Byle na lepsze.

Odp mi graff jak ty to widzisz

Odpowiem jak wyjdę z szooku, bo i pazury mi się robią szponiaste... Jeżeli dostanę zgodę od szefa, czyli od Admina PiO, to uruchomię subtemat w dziale RotMistrza i tam będziemy sobie klikać o spamowaniu w dmozie za pomocą dmozu.

uwazam, ze temat zostal niestety totalnie rozmydlony.

najistotniejsze - wykoszenie calej kategorii przez redaktora majacego strone o adekwatnej tematyce - jakby przestalo istniec.

rowniez redaguje mala kategorie i rowniez przez nia przelecial ostatnio zlowrogi nadredaktor :? coz, przyznam ze odniechciewa sie wtedy calej tej pracy...

btw graff od dawna redagujesz Serwisy używające danych ODP?

btw graff od dawna redagujesz Serwisy używające danych ODP?

https://editors.dmoz.org/editors/logs.cgi?e...=graff&detail=2

;-)

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zero dokładie masz racje zamydla się tutaj na maxa.

A tak jak pisałem takich modów jest sporo.

Jak chcesz zostać modem dam Wam radę wielu modów

Prawda jest taka ty dodajesz jak mrówka wpada taki z... mod i kasuje ci wsio.

Zmienisz literkę w nazwie kategorii bez jego zgody a POST na 300 modów jakim praawem i masz tyre.

Wiecie ilu ludzi sama zrezygnowała z mod DMOZA bo miała dosyć niektorych walnietych modow.

I Graff mam prosbe by nie zmieniac wątku tego tematu dotyczy on zachowania Tcooka a o polityce dmoza lepiej pisać w osobny wątku, gwarantuje że ten cieszy się zainteresowanie z powodu zachowania lamerskiego Tcooka.

Akcja anty modowa trwa

ZERO bo takie rzeczy się zamydla - A przeciez powinien za to wylecieć ale pewno najwyżej nicka zmienie lamer - ale teraz już wiemy że w DMOZIE są stronnicze osoby.

A jeszcze jedno Graff powiedz tym pewniaką że czekam kiedy znajda moje źródełko wiedzy ;-)i je zbanuja jak obiecywali.

Powiedz im że jak to się im nie uda to wsztscy będa wiedzieli że są lamami.

Jeszcze jedno - coby nie mysleli że tak łatwo - mam 4 łacza internetowe ;-) + GPRS

jakby przestalo istniec

Nie sądzę. Sprawa na pewno będzie miała swój finał. Tym bardziej, że dotyczy większej liczby kategorii. Jeżeli z tego ma wyniknąć coś konstruktywnego, to nie wbijacie tcooka na pal, tylko przeforsujcie oficjalną ścieżką np. taką wersję: co jest dozwolone (akceptowane bez ryzyka zbanowania) w np. google - niech będzie dozwolone w dmoz. Chyba, ze macie lepsze pomysły. W końcu redaktorów na tym forum nie brakuje.

od dawna redagujesz

od dwóch godzin.

ta przeforsujemy, my nie musimy forsować.

Nie są wstanie przyjąć tego co zbanwali bo mają tysiące takich stron które dodał sam mistrz.

Więc teraz musza wybrnąć.

A MOD TCOOK powinien zniknąc z kariery DMOZA za skasowanie stron konkurnecyjnych.

Więc spox - moim zadaniem jest właśnie wbijanie na pal takich modów co są stronniczy a nie forsowanie regulaminów.

Forsowanie reg. pozostawie wszystkim modą dmoza.

I dobrze byłoby, żeby krucjata Szooka przeniosła się gdzie indziej.

Wierzę w to, że zmiany nastąpią. W swojej kategorii regionalnej też zauważyłem zmiany. Moja strona została przeniesiona do niższej podkategorii, tej właściwej - tak być powinno.

Pytałem wcześniej Graffa o to czy mogą nastapić zmiany w G. Directory, które(y) korzysta przecież z zasobów dmoz?

Eksperyment Discover.pl

A teraz mam jeszcze pytania do graffa względem WIKI i DMOZ.

Jaka jest gwarancja że prezentowane materiały w WIKI i DMOZ nie są kradzione ?

Może ktoś umieścił np. materiały w WIKI do których prawo ma ktoś inny, są to znyt otwarte projkety aby mówić iż WIKI jest właścicielem zawartych tam materiałów !!!

Tak samo DMOZ nie jest właścicielem wpisów bo nie otrzymał zgody na sporą cześc prezentowanych tam danych - poprostu moderator postanowił dodać stronę.

Dlatego nikt nie daje gwarnacji że np. prezentowany art w wikipedii nie został skopiowany z jakiejś strony, gazety itd. a to że wiki jest GNU nie uprawnia jej do przywłasZczania sobie materiałów ktore zostaly tam tylko zapisane.

Więc cieżko jest mówić o wymaganiach licencji WIKI bowiem art. należa tak samo do nich jak do każdego który może powiedzieć ale ja to pisałem a nie WIKI a jakiś gość mi to skroil. I to nie obowiązek autora jest pilnować swoich treść a mod WIKI czy DMOZA stwierdzać czy prezentowane art i zapisywane tam nie naruszają kogoś własności !

Tu muszę przyznać rację Mariuszowi. Byle kto (bez obrazy) dodaje nasze strony, bez naszej wiedzy. Ciekawe, czy po mailu, że nie chcemy być w katalogu, to nas usuną?

Może DMOZ jest tak samo nadgorliwy, jak Allegro usuwając niewinnych;) a tych, którzy chcą nie...

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności