Skocz do zawartości

znikanie stron z DMOZ

lordbart

Rekomendowane odpowiedzi

A jeszcze jedno Graff
Powiedz im że

Mariusz, bądź tak miły i albo znajdź sobie smyka na posyłki, albo powiedz tym "im" sam, ale mnie z daleka omijaj z takimi tekstami.

A teraz mam jeszcze pytania

Temat rzeczywiście jest dyskusyjny, ale nie chcę już rozmydlać Wam wątku moimi opiniami.

Pytałem wcześniej

Nie tylko w katalogu G. We wszystkich źródłach - w tym we wszystkich zaindeksowanych kopiach aktualizujących dane. Z drugiej strony to ciekawe - będzie okazja - jeżeli wpisy nie wrócą - zobaczyć jaki to ma rzeczywiście wpływ na ranking i czy te znikające wpisy są cokolwiek warte.

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A i jeszcze ten Tcook co nazywa kogoś SPAMEREM ma takie meta keywords: SPAMER!!!

meta name="Keywords" lang="pl" content="pozycjonowanie,pozycjonowanie stron,stron WWW,pozycjonowanie seo,stron pozycjonowanie,promocja strony,pozycje w wyszukiwarkach,witryn,pozycjonowanie witryn,pozycjonowanie google,onet pozycjonowanie,gooru pozycjonowanie,google pozycjonowanie,altavista,gooru,google,netsprint,pozycjonowanie altavista

www.prosilver.republika.pl/ podstrona pozycjonowanie.

Ta strona za spam z DMOZ nie wyleciała a Pan Waldek uważa że tylko my spamujemy heheh - wynajdę wasz każdy błąd.

Wstyd wstyd -

Pomyślcie - jeden spamuje i pisze kodeks SEO

2 SPAMUJE kasuje pod zarzutem spamu innych POzycjonerow .

Soczysta powinna zostać modem od spamu :-) bo najlepiej spamuje i chyba powinno to także przełożyć się nad prawo do mówienia kto spamuje :-) i kasowania.

Policzcie ile razy powtórzone słowo POZYCJONOWANIE !!!' i zróbcie tak w Onecie ;-) to bana macie odrazu - nie zasadne powtarzanie słowa kluczowego POZYCJONOWANIE

Spamerze :-) widzisz a kogoś wyzywasz od spamerów a jesteś spamerem !!! i to jakim wypasionym nikt już takich meta zaspamowanych nie robi jak ty.

I Ciekawe że kasujesz strony konkurentów.

ogólnie mówiąc temat DMOZA jest bardzo zagatkowy i jest zbyt mało kontrolowany aby był całkiem wiarygodny że coś jest słuszne a coś mniej słuszne.

Każdy regulamin zawsze będzie zły z prostego powodu - zawsze będzie czegoś zabraniał i nie urodził się jeszcze taki aby wszystkim dogodził.

Ważne by przy tym wszystkim nie przesadzać.

Napewno należy mieć na uwadze że w większości nikt niczego nie robi bezinteresowanie. Czy to MODY dodające strony do DMOZ czy my walcząc z nimi.

Zawsze musi być grupa ludzi za i przeciw.

Znowu jak wszyscy zaczną być modami to będą liczyły się układy wyższe.

Należy pamiętać że: Przykładowo tylko mądry kierownik zatrudni lepszego od siebie pracownika bo będzie działał dla dobra firmy.

Głupi kierownik będzie brał ludzi którzy nie są mu wstanie zagrażać i może nimi sterować i mówić że zawsze ma racje. Lecz działa na niekorzyść firmy bo przerastają go ambicje i niweluje wszlekie zagrożenia.

Taka sytuacja jest włąśnie u modów odgórnych DMOZ - przyjmują tych którymi mogą miątać - uważają się za najlepszych bo byli tam pierwszymi itd.

Czasy się zmieniły już nie są NAJ - jest wiele osób bardziej kompetentnych.

Lecz nie wejdą tak wysoko bo im skrzydełka będzie wycinał taki Tcook czy ktoś z innych odgórnych modów.

To jak mała KOMUNA w DMOZIE - chronią swoje gniazdko.

Wiecie dlaczego bezsilność opanowała DMOZ PL, załamanie i stres.

Bo ktoś zachwiał ich równowagą za skasowanie kateogrii - sami ciągle powtarzają że tyle kasowali takich kategorii i nie było tyle szumu.

A tutaj popatrzcie zadyma!. Ich tajne wyzywania na prywatnym forum tutajeszych forumowiczów wyszły najaw, lista wildsteina pozycjonowania została ujawniona.

Poczuli sapiących pozycjonerów im nad głową - ogarneło ich zmieszanie że nie wiedzą kto stoji obok nich. Kto jest szook, skąd ten szook to wie.

Czekam na obiecanke z forum DMOZ że MOD zostanie skasowany - niech wykaża się profesjonalizmem tak jak obiecali ;-)

Znowu mnie nie bylo przez 2 dni na forum i tu takie jaja. Przeczytalem prawie caly ten dlugi watek i chociaz moja strona tez zostala wyrzucona z dmoza (jedyna niekomercyjna strona w tej kategorii) to uwazam, ze Bartek, ktory w sierpniu 2004 roku napisal:

Cale DMOZ od srodka to jedno wielkie bagno. Dlatego postanowilem nie tracic czasu na redagowanie i kliknalem przycisk rezygnacji.

wiedzial co robi. A link do tematego tematu jest tutal

...a strony usunal tcook

Nie dziwi mnie to. To jeden z redaktorow, ktorzy wczuwaja sie w role i misje.

Zanim zrezygnowalem z redagowania DMOZ wraz z Akim opisalismy pewna sytuacja i Tcook jako jeden z redaktorow na nas naped, ze smiemy opisywac takie sprawy publicznie na forum redaktorow DMOZ.

generalnie wygląda to w ten sposób, że post nie został usunięty, a przeniesiony do działu gdzie tylko administratorzy mogą go czytać i przeglądać, a to ze względu na fakt, iż polityka forum zabrania używania imion/ników przy konkretnych oskarżeniach... 

Dokladnie tak jest. Ja walczylem z gosciem o nicku RAGNI (jeden z zalozycieli SWISTAKA) i poza nickiem podalem jego imie i nazwisko :D no i zamiast zajac sie tym co robil ten czlowiek to oberalo mi sie za publiczne oskarzenia i podawanie jego danych osobowych. Dostalem upomnienie :D.

Oficjalne zgloszenie do DMOZ czekalo sobie w kolejce i po 2 miesiacach juz nie chcialo mi sie sprawdzacy ktos sie tym zajal - smiem watpic ze tak sie stalo.

Dlatego uważam, za totalne skur******two działania podjęte przez pseudomoderatorów i mam nadziieję, że to sotatnie dni ich moderowania

Niestety zapomnij o tym, DMOZ to jedno wielkie bagno i pod pozorami regulaminow i zasad nie ma nic wiecej. Jak ktos jest zaintresowany to dysponuja cala kopia poradnika redaktora DMOZ - mozna porownac z tym co sie dzieje tam w rzeczywistosci.

Już dziś 4 raz dostałem identycznego maila 

Chcesz mu "pomoc" to zglos ten fakt na pl.internet.mordplik. Chlopcy dopisza go do paru RBLi i bedzie mial problemy :D.

ha ha czujecie motyw, zablokowali konto szookacza na forum dmoza, bo nie wygodne im widzocznie było, żeby ludzie się dowiedzieli co się tam dzieje Smile Zrobili również mały retusz umieszczonych tam informacji (usunęli 3/4 faktów) zasłaniając się regulaminem forum. A to że DMOZ też ma swoje regulaminy, których należałoby przestrzegać to rybka?

Poniżej info jakie mi się wyświetliło po zalogowaniu : 

Typowe - mnie to nie spotkalo bo sam podziekowalem za taka kompanie.

Nic innego nie mogl sie Szook spodziewac bo jest niewygodny dla nich. Na szczescie nie jest glupi i poradzi sobie z nimi. Trzymam kciuki.

Pan Tcook forumowiczów i osoby wypowiadające się na tym forum już wcześniej uznał za spamerów. 

Czyli niejaki redaktor RAGNI ma konto na tym forum a wiec jest spamerem pierwszej wody. W zwiazku z tym zawartosc jego kategorii (o komorkach) powinna rowniez wyleciec a on sam winien dostac bana. ;)

Dyskucja do ktorej Michal podal linka jest tutaj - https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic811.html

BD dziekuje ci za wsparcie.

Masz moją pełną gwarancje że sobie poradze.

Mam sporegrono MODÓW którzy są za mną, Pan Waldek jak obiecał tak nie uczynił i nie sięgnoł mnie swoimi łapkami i nie zbanował mnie jako moda, po 1 są za cieńcy - DMOZ sprawił że ich chora wyobraźnia pozwoliła im sądzić iż są Góru nad wszystkimi innymi modami.

To Panie Tcook bo czytasz co pisze wiedz że mam więcej łaćz internetowych niż panie masz stron internetowych.

Wiem że będzie coraz większa grupa za walką z tymi machlojami DMOZa.

Widać Panowie z dmoza i część modów nie zdaje sobie sprawy jak spora grupa ludzi ma ich dosyć a także duża częśc modów dmoza.

Panowie z dmoza nie nadażają za rozwojem zrobili sobie gniazdko które taki szook postanowił zniszczyć i muszą zrobić teraz wszystko by zniszczyć szooka.

Ale spox koledzy forum róbmy swoje o szook martwić się nie musimy jak BD napisał, szook ma zadużo stron których nawet mistrz i małgorzata nie są wstanie znaleźć - nie tacy próbowali.

Tak naprawdę problem Panów z DMOZ polega na tym że nie wiedzą ile jest szooków w dmozie jak cukru w cukrze. Nie jedna wyszukiwarka chciałaby wiedzieć ile jest szooka w szooku :D

Wracając do tematu DMOZ - na koniec tygodnia będe miał oficjalne pismo do UOKIK czy czyn Tcook nie był czynem nieuczciwej konkurencji, czy ni ewykorzystał on licencji GNU do zniesławienia wieli firm mimo że na stronie prosilver.republika sam używa spamu.

Naraził na stratę opinii masę firm i niech nie myśli że ujdzie mu to na słucho. Jak sam Pan Waldek zauważył dziwne poruszenie bo skasowali sobie kategorie - kasowali nie raz i nikt nie fikał.

Źle trafili - nie trafili na kogos kogo można przestraszyć banem.

Robiła to już pewna wyszukiwarka a na dzień dzisiejszy tylko dała mi dowody swojej stronniczości :-) co jako narzędzie stało się mi bardzo przydatne.

Tak czy tak wykorzystam do max krok Pana Tcook a szczeg w korespondencji z IAB,Onet,Netspirnt,Google,Stat.pl,Netpr - autorzy kodeksu SEO - przygotujemy mase obciążającego materiału - internetową branżą wstrząśnie bardziej niż sprawa nie zapłaconej domeny przez IAB.

Koniec igraszek i głupich zagrań ludzi którym władza w głowach poprzewracała.

Nie ruszają jak zauważyliście mnie wyzwiska typu pieniacz itd.

To jest bład to mnie wręcz mobilizuje bo wiem że grzebie kijem w niezłym gównie a to się nie podoba.

BD niech sobie mnie blokują - nie są wstanie w całości musieliby zblokować rotatorem modów :-) na chybił trafił.

Pozdrawiam

miłej nocy - od jutra czynne forum na dmoz.org.pl i wszelkie komunikaty które co ważniejsze będą także publikowane tutaj. Chyba że mi michal z obawy przed modami dmoza zakaże ale nie sądze bo wiem że michał ceni sobie wolność wypowiedzi i wie że każdy ma do niej prawo.

Wracając do tematu DMOZ - na koniec tygodnia będe miał oficjalne pismo do UOKIK czy czyn Tcook nie był czynem nieuczciwej konkurencji, czy ni ewykorzystał on licencji GNU do zniesławienia wieli firm mimo że na stronie prosilver.republika sam używa spamu.

:DDD

Szy.

To moze byc ciekawe. Przyznam sie, ze jeszcze sie nie spotkalem z takim podejsciem do sprawy.

Jak zapewne czesc z Was wie cenie sobie uczciwe zalatwianie spraw i nie popieram spamowania i innych dziwnych praktyk ale to pismo wydaje sie byc bardzo dobrym pomyslem. Szook trzymam kciuki :D

No dobra, widzę że publiczność domaga się krwi, więc szook tej krwi pewnie wiadrami dostarczy, co byłoby pierwszym wymiernym i spektakularnym efektem dotychczasowego bicia piany. Ciekaw jestem, co potem ? Jest na to pomysł ?

Załóżmy, że grupa trzymająca władzę w polskim dmozie została od tej władzy odsunięta, skazana i wysłana do kamieniołomów. Bedą świadectwa moralności dla nowych, bardziej kompetentnych redaktorów i meta, czy przerobimy to na projekt komercyjny. Sms 9,99 ? A może wobec oporu materii narzuconych regulaminów ogłoszona zostanie secesja polskiej edycji ? A może ludzie szooka idąc za ciosem przenikną do centrali i wyłączą prąd ? Bo chyba nie chodzi wyłącznie o przywrócenie wpisów w podrzędnej kategorii ?

Pytam, bo może nie powinienem marnować czasu na sprzątanie nowej działki.

Graff nie chodzi o wpisy tylko o zasady !

A powiedz mi uważasz że ta kategoria ma prawidłowe wpisy ?

https://dmoz.org/World/Polska/Komputery/Int...5ce_danych_ODP/

Signs - słowa kluczowe w tytule których być nie powinno, pozatym ten wortal dla ludzi z reklamy wizualnej nie kojarzy się z DMOZ tylko z dobrym źródłem informacji o reklamie wizualnej i zbędny jest drugi wpis.

No chyba że teraz słowa kluczowe w title są dopuszczalne.

I właśnie z takimi naruszeniami i wpisami chcemy walczyć.

Nikt nie bił by tej piany jak mówisz o wpisy ale o to że tak postępują od dawna.

W Dmoz jest dużo więcej moderatorów niż Tcook który kasuje za spam samemu spamując na własnej stronie o pozycjonowaniu.

Mam nadzieje że te 11 keywordsów pozycjonowanie w metaname Keywords uświadomiło mu że jest także spamerem - co starał się wmówić większej części tego forum.

Rozumiem Graff tutaj na tym poziomie nie będziesz popierał walki z DMOZ zprostego powodu narazie Twoim i Tcooka zadaniem jest wzajemne siebie przepraszanie na forum dmoza - co by jeden nie obrażał się na drugiego.

A tworząc projekt monitorujący działania DMOZ ludzie będą mogli publicznie wypowiedzieć się co o tym wszystkim myślą, takie fora są także zagranicą.

I nawet jak będą nowi moderatorzy to będą musieli być świadomi że ludzie się im przyglądają.

I będę ja i inni ludzie tak dużo tej piany bić aż w dmoz się coś zmieni

Załóżmy, że grupa trzymająca władzę w polskim dmozie została od tej władzy odsunięta, skazana i wysłana do kamieniołomów. Bedą świadectwa moralności dla nowych, bardziej kompetentnych redaktorów i meta, czy przerobimy to na projekt komercyjny. Sms 9,99 ?

Widzisz to nie jest takie glupie z tym SMSem. Placisz, wymagasz i dostajesz to za co placisz. DMOZ zaczyna zarabiac i moze przyjac redaktorow na etat a wtedy mozna od nich wymagac lojalnosci wobec pracodawcy.

W tym kierunku idzie wiele uslug w sieci - z darmowych przechodza na platne. Dla mnie to normalne i osobiscie nie mam nic przeciwko.

EE BD co ty opowiadasz ;-).

To strata dla Modów teraz kroją więcej ;-) i tylko ci wybrani a tak :-) to wiesz etatowi zaczeliby zarabiać.

Zgadzam się większość legalnych usług idzię w komerc bo bez tego nie są wstanie być na powierzchni.

Ale po co DMOZ czy WIKI mają tam robić - newsy zgarniają gratisowo pracą naiwnych ludzi a mają wymagania :-)

Co tu się dużo oszukiwać wpis w DMOZ można kupić :-) i to w dużo bardziej cennych kategoriach.

Tylko pytanie - skoro DMOZ uzyskuje jakieś profity w sensie promowania marki bo tak jest to czy znowu może sobie tak ot umieszczać wpisy.

Wyszukiwarki dają możliwość zblokowania w robot.txt a czy DMOZ daje możliwosć autorą projektu zblokować dodawanie strony. Czy ma prawo dowolnie katalogować strony, czy wikipedia siostrzany projekt DMOZ ma prawo do prezentowanej treści skoro nie może być pewna że umieszczony art nie należy do kogoś innego.

Czy projekty tego typu są ponad prawem.

Przecież prawo autorskie zabrania przedruków domyślnie większej części niż 30%.

Czy autorzy tych projektów mogą dać 100% gwarancję że prezentowane tam materiały należą do nich i mają prawo udostępniać je na zasadach GNU ? z poszanowaniem ich licencji.

To jest jakaś głubota.

Wystarczy w takim razie newsy z PAP wkleić do WIKI, po czym na dole dać logo wiki i wkleić sobie te newsy - omijasz konieczność wnoszenia opłat do PAP.

Zapytam w PAP czy ew. treści prezentowane w WIKI które należą do PAP prawa zostały przeniosione do WIKI bo ktoś tam to wkleił.

Przecież prawo autorskie zabrania przedruków domyślnie większej części niż 30%.

Zgadza sie i wymaga podania zrodla skad pochodza.

Raczej jest pewne ze znajdza sie przypadku w ktorych czyjes prawa autorskiej zostaly naruszone. W zwiazku z tym taka osoba moze dochodzic na drodze sadowej odszkodowania. Pytanie tylko od kogo...

właśnie BD od kogo :-)

Bo np. povbierając z WIKI sugerujesz się tym że wyrazili zgodę na przedruk jeżeli spełniłeś warunki licencji wiki.

Dlatego zastanawiam się jak wiki może mówić o własności do art. i żądaniach logo itd.

Rozumiem robimy serwis w 5 - 10 osób i dajemy GNU na zasadzie linka i dajem odp. że art piszemy sami i wrazie czego takie roszczenia kierowane są do nas.

Ale inaczej tego nie rozumiem - własność bez własności - czy takie projekty mogą być wiarygodne ?

A właśnie - warto byłoby pomyśleć nad taką wersją projektu: mam już coś takiego co z 200 newsów może zrobić 5000 leganych podstron - osoby zaintresowane proszę dać znać omówimy szczeg. podam adres czata zaraz jak załoze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności