Skocz do zawartości

Linkowanie w Forach internetowych

AMI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kiedyś wrzuciłem moją stronę główna ( którą pozycjonuje ) w stopkę forum fotograficznego, a że dużo tam piszę, narobiło się kilkaset linków. Czy jeśli zmienię tam adres na jakiegoś precla linkującego do mojej strony głównej, to spadnie mi strona w rankingu googla? Przecież nagle kilkaset linków będzie mniej ( z 700 prowadzących do mojej strony będzie to z 250 ). Czy może już tego nie ruszać? Czy te 250 linków nie przynosi wręcz odwrotnego skutku i dołuje mnie w rankingu?

Dziękuję za odpowiedź!

AMI

Fotografia Ślubna | Reportaż | Moda : Fotografia Ślubna - Mariusz Linkiewicz.

Nie wiem ile dokładnie linków jest brane z jednej domeny (załóżmy 30) ale na pewno nie każdy link. Jeśli by tak było to wystarczyło by zrobić spama z 100k stron i na każdej dać linka. Natomiast jaki to da efekt - chyba taki sam jakbyś odjął te 30. Jeśli się mylę niech ktoś mnie skoryguje.

GIMP Fajna grafika i to za darmo: gimp typography effect, gimp snow effect, glass org gimp

spookypld, niestety nie masz racji.

jeżeli strona miałaby tylko link na tym forum, to różnica mogłaby nastąpić, ale jeżeli strona jest pozycjonowana i ciągle jej linków przybywa, to nie ma szans by jeden zrobił jakąś różnicę..

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Chodziło o to, że nie zdołuje jej żaden zdobyty link przychodzący do strony.

Chyba chodzi o to, że linki nie mogą mieć mocy ujemnej, tylko dodatnią.

Czy stona jest linkowana pośrednio czy bezpośrednio ma tutaj moim zdaniem drugorzędne znaczenie.

jeśli to był tylko jeden link w stopce to dłóż drugi. Jak ktoś powiedział google z tej samej strony nie bierze pod uwagę kilkuset linków, ale kilk(naście) więc jeśli strona była pozycjonowana z innego źródła to zdjęcie tego jednego linka nie zaszkodzi jej, jeśli na tomiast prowadzi do niej tylko kilka słabszych linków a anchor tego linka był jakiś prosty to z czasem poleci. Chodzi o to że jakieś egzotyczne (mało popularne frazy) są w stanie wybić stronę do top10 dosłownie przy kilku linkach i to nie z jhakiegoś silnego źródła. Ba sama optymalizacja strony jest w stanie to zrobić. Dlatego też zdjęcie linków z forum w tym ostatnim wspomnianym przypadku może ją zdepozycjonowac o kilka oczeka na tą frazę.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności