Skocz do zawartości

Koniec ery e-webcites?

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

Przy śmieciarkach to kwestia statystyki - masz 10 to możesz nawet nie zauważyć bo po głowie dostała 1. Ktoś ma 1000 to mu 100 poleci, a to może zaboleć jak na tym utrzymuje linki klientów (np. punkty do SWL).

Nie chcę krakać (po raz drugi) ale moim zdaniem - to jeszcze nie koniec. Stawianie następnych (typu zbanowali mi 1 śmietnik - postawię 10) mija się z celem - tu raczej wygra google, bo dla nich to tylko 3 kliki - a postawienie dmoza albo wiki dłużej trwa ( w sumie) a już na 100% jak policzy się czas "dojrzewania" strony. Polityka googli dla mnie jest w miarę oczywista - strony wartościowe z linkami - obcięcie PR, śmieci - ban. A strony z SI wywalić zupełnie. No i po kłopocie - SWL-e będą mniej manipulować (proporcjonalnie) wynikami w wyniku mniejszego udziału.

A dlaczego? Bo pozycjonowanie stało się zbyt tanie i w tym mogą też upatrywać niskie zarobki z adwords.

Bo nie czarujmy się - dziś stawia się 100 wiki, dodaje do weblinka i ma się punkty na "pozycjonowanie" - dziś pozycjonowanie JEST dla każdego.

I Google trochę się tym denerwuje.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
pora na unikalne strony w html po 5-15 stron :)

Tematyczne i przyjazne dla uzytkownika ;)

Czyli dokładnie tak, jak radzono na tym Forum w 2005 roku - pamiętacie? Zaplecze tematyczne stawiane indywidualnie dla każdego klienta. Tak zrobiłem, o to co chciałem jest teraz tam, gdzie chciałem. Ale chyba każdy z nas, z różnych powodów, powoli przechodził w stronę SWL.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 1 miesiąc temu...
witam,

chciałbym spytać o bany po aktualizacji skryptu do najnowszej wersji, i wymianie skórek, komuś coś już poleciało ?

Mi jeszcze nie poleciało, ale mam od 2 tygodni tylko okolo 500 podstron w indeksie, dodam ze szablon mocno zmodyfikowany (nie tylko css), dodane mase dodatkow: rssy, wiki, odp wszystko razem tematycznie pomieszane.

Jednak wada nowego skryptu jest optymalizacja, bez cache strasznie wolno chodzi.

Dodam jeszcze ze domena wykupiona z historia od 2005r z przerwa roczna. Wczesniej nie bylo tam nigdy e-webcities. W sumie nie wiadomo co bylo ale bana nie ma :placze:

Lepiej jednak stawiac przydatne serwisy, fajnie ze google zaczyna wycinac spamy ;)

PREMIERA, ZAJRZYJ KONIECZNIE*

Coś zupełnie innego:

Ręceprecz Odtybetu

*klikajac w mego refa nic nie tracisz, a ja mam 10%, dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności