Skocz do zawartości

Koniec ery e-webcites?

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pokaż JEDNĄ , JEDNĄ JEDYNĄ stronę na Twoim skrypcie (ale nie Twoją modelową, tylko kogoś obcego) , która nie powstałą TYLKO w JEDNYM CELU dla nabijania punktów.

...

Że tak się wyrażę, ch*j z tego?

95% moich stron jest robionych tylko na zaplecze - widzisz w tym coś dziwnego? Jest taki przełomowy moment w życiu każdego początkującego pozycjonera, kiedy to pasja zmienia się w pracę.

Oczywiście, masz mario1973 rację - ten skrypt powstał tylko w celu nabijania punktów w systemie, ale może też mieć inne zastosowanie. Wordpress powstał jako cms blogów - zobacz ile zastosowań znalazł :rolleyes:

Na dobrą sprawę strona na każdym skrypcie może być warościowa (w rozumieniu etyków), lub być spamem wyszukiwarkowym do nabijania sobie punktów (również w rozumieniu etyków). To, że nikt nie chce się urlem tutaj pochwalić jest częściowo zrozumiałe; możliwe też że nikt jeszcze nie ma "normalnej" strony zrobionej na tym skrypcie - wordpress też potrzebował trochę czasu zanim znalazł inne zastosowanie.

A użytkowników internetu bardziej wkurzaja flashowe popundery na onecie, niż spam w wyszukiwarkach.

'mario1973' mylisz się i to bardzo ten skrypt powstał żeby ktoś kto chce miec własną baze danych miast i róznych adresów , mógł sobie go pobrac i zainstalowac i sobie ją prowadzic, jeżeli chesz miec taką własną baze możesz sobie go napisac lub pobrac gotowe do wypełnienia.

ps. kopie wiki i dmoz przecież tez są tylko pod SWL to może je też google zbanuje ?

Marketing internetowy dla firm

ale ja nie mam nic przeciwko spamowi........wcale nie o tym tu dyskutuje........o żadnej etyce .... o żadnym końcu wiki, WP itp

poszła kwestia o banach na ewebcities , a ja tylko zająłem stanowisko, że to mnie nie dziwi skoro same ZAŁOŻENIA (głośne i oficjalne) tego tego skryptu to spam.

Czy głupi scuttle powstał w tym celu ? To zdaje się coś bardzo starego i niedawno zostało 'dopasowane' do zastosowań...... a to DUŻA różnica w jakim celu powstał dany skrypt.

Zdaje się, że jest kilka skryptów też, które dość szybko lecą w bann po zainstalowaniu . Dlaczego ? bo to skrypty spamowe jak ewebcities....

Początkowo chciałem sobie to odpalić też, ale skoro tak było głośno reklamowane, to ja (pewnie się mylę) nie widziałem w tym przyszłości.

M

'mario1973' mylisz się i to bardzo ten skrypt powstał żeby ktoś kto chce miec własną baze danych miast i róznych adresów , mógł sobie go pobrac i zainstalowac i sobie ją prowadzic, jeżeli chesz miec taką własną baze możesz sobie go napisac lub pobrac gotowe do wypełnienia.

Trzeba było od razu go TAK reklamować - teraz już trochę za późno.

Czekam na JEDEN JEDYNY serwis, który nie jest do nabijania punktów. - Może na szczęście tak google nie 'myśli' - pokaż JEDEN niespamowy ewebcities, a nie zbanuje reszty....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie pokażę swojego Citesa, bo też zbieram za niego punkty - ale dodałem do niego teksty reklamujące moich klientów i podlinkowałem każdą z takich podstron. Wypływają w top10 na różne, zwykle mało konkurencyjne frazy i gdy ktoś nieświadomy (pozycjonowania, swl itd) kliknie w taki link, dostaje ładny opis, z adresem, telefonem i linkiem do strony klienta. Kompletnie nie wygląda to na spam w takiej wersji. I też czekam na dodawarkę z utęsknieniem.

Boli mnie tylko, że wszystkie citesy wyglądają jednakowo - jestem pewien, że gdyby ktoś sprytny zrobił kilka szablonów (łatwych do podstawienia) i ogłosił się z tym na forum, znalazłby wielu nabywców (byle cena była chrześcijańska).

PS.

Chciałbym, by przez Admina można było zmieniać przypisanie wpisów do miejsca w serwisie - jak w OtwartymMini.

;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Boli mnie tylko, że wszystkie citesy wyglądają jednakowo - jestem pewien, że gdyby ktoś sprytny zrobił kilka szablonów (łatwych do podstawienia) i ogłosił się z tym na forum, znalazłby wielu nabywców (byle cena była chrześcijańska).

PS.

Chciałbym, by przez Admina można było zmieniać przypisanie wpisów do miejsca w serwisie - jak w OtwartymMini.

Z tymi szablonami to bardzo dobry pomysł, a odnośnie nowych gadżetów to zawsze proponuje je zgłaszac na forum eweba w dziale ewc czesto są one brane pod uwagę przy nowych wersjach

Nie pokażę swojego Citesa, bo też zbieram za niego punkty

jaaaa, czy może ja nie piszę po Polsku ?? wprawdzie miałem miernego z matury z Polaka, ale bez przesady - chciałem zobaczyć JEDNEGO citiesa BEZ zainstalowanego systemu....

Nie interesuje mnie Twój kolejny z odpalonym systemem.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie interesuje mnie Twój kolejny z odpalonym systemem.

Piszesz po polsku i rozumiem, do czego zmierzasz. Jeśli czegoś nie rozumiem, to tego - w jakim celu? Zrobi Ci się lepiej, gdy Xann przyzna Ci rację i ze skruchą przyzna: "Tak, citesy służą do nabijania site"?

Xann udostępnił świetne narzędzie na którym zarobi punkty - a każdy z nas może przy tym zyskać "prowizję" i też hapsnąć kawałek tortu. I chwała mu za to. A twoje insynuacje i podchody nie mają sensu - wszyscy wiemy, do czego to służy. Ale głośni się o tym nie mówi - bo po co?

W tym miejscu anegdotka (tematyczna):

Pytanie: Co robi gentelmen, gdy jest mu gorąco? Rozpina mankiety u koszuli czy luzuje krawat?

Odpowiedź: Gentelman'owi nigdy nie jest gorąco.

Czy napisałem wystarczająco jasno? Nie ma po co się spierać - bo w tym czasie G. tnie nasze dmoziki i wiki. Wystarczy zająć się pracą, i wszelkie głupie pomysły przestają być ważne. Choć, jak dzisiaj wyczytałem w innym wątku, biznes polega na podpalaniu knajpek i porywaniu dzieci... Pewnie dlatego kiepski ze mnie biznesmen.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

..... chciałem zobaczyć JEDNEGO citiesa BEZ zainstalowanego systemu....

Ja też bym chciał takiego znaleźć :) mam nadzieje ze takiego nie znajdę ale Ciągle takiego szukam,

Licencja na korzystanie ewebcitesa polega na tym żeby był podłączony system to jeden w wymogów licencji.

Teraz się zapytam Ciebie inaczej co wg Ciebie jest lepsze 1000 kopi dmoza , 1000 kopi wiki czy 1000 kopi ewc ? z tego co wiem to w ewc treśc ma możliwość byc unikalna poprzez wprowadzenie własnych kanałów RSS jak i wlanych opisów a wiki i dmozy to 1000 kopi tego samego.

Rozumiem ze mam już więcej podobnych skryptów nie udostępniac ? Bo działam na szkode ?

Ciężko raczej przekonać kogoś że się myli, kto jest święcie przekonany do swojej racji. Jeżeli to teraz swl ma byc wyznacznikiem spamu (jeszcze przed kilkoma topikami był nim rodzaj skryptu) to ja dziękuję za dyskusję, która do niczego ni prowadzi. Ale nie martw się znam takich co uważją za spam każdą stronę z zainstalowanym adsense więc i twoje przekonanie znajdzie kulkunastu przytakiwaczy pewnie. Z drugiej strony jednak zamiast bezsensownej gadki lepiej zamieścić jakąś konstruktywną krytykę w rodzaju co zmienić , co poprawić by ewebcites nie był tylko spamem jak ty twierdzisz ale spełniał rolę zwykłej strony internetowej na której zainstalowany jest swl jakich są tysiące w internecie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

za dużo linków wewnętrznych a za mało tekstu

A jak wyjdzie dodawarka? Będziemy mogli nasycać wzajemnie swoje Citesy tekstami. Byleby można dodawać kilka wersji alternatywnych tekstu, tytułów itd, by zbyt identycznie się nie porobiło, to naprawdę może być ciekawie.

pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności