Skocz do zawartości

Koniec ery e-webcites?

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

prosba XANN wiem ze to glupie moze ale jakbys wstrzymał sprawdzanie site w systemie na 24 - 48 h aby kazdy mogl popatrzec co sie dzieje i jakos zaczac reagowac na powstale klopoty

ps przynajmniej dla konto PRO gdyz one szybciej maja te parametry sprawdzane

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moja teoria jest taka ze gooogle robi z SITE to samo co z LINKAMI poprostu nie bedzie pokazywac prawdziwej wartosci

jaja by były niezłe, jakby pozwolili to sprawdzać tylko w webmasters central :rolleyes:

EDIT:

ale zrobić tego nie mogą parametr site jest ogromnie potrzebny.

przecież wyrażenie

słowo kluczowe site:domena.pl

jest jednokrotnie niezastąpione...

tak ale wtedy powinna byc znajdowana domena na jej nazwe a w chwili obecnej ich nie ma czyli jest BAN

gdyby site: byla zawsze 0 gdyz google odeszlo od tego to wpis "nazwadomeny" powina cos pokazac w google

kwestia jak wielu osob dotknela ta sytuacja ??

BANERY REKLAMOWE

No mamy burzę mózgów co z tym fantem zrobić , padają różne pomysły , mam nadzieje ze znajdziemy rozwiązanie, na pewno nie jest nim wyłączenie sprawdzania SITE jak to jest w innych systemach nie oszukujmy się , tu trzeba znaleźć prawdziwe wyjście z sytuacji

Marketing internetowy dla firm

site: to jedno ale sprawdzenie fizycznie czy strona istnieje to drugie. to sa bany, jeżeli strona była w google na 15 pozycji bo nie był to spam (jak wczesniej mówiłem nie tylko on mi poleciał) a nie ma jej teraz wogle to raczej to ban. No chyba ze google zaczęło też strony przed internautami ukrywać :jezyk1:

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

chodzilo mi o wylaczenie czasowe powiedzmy na dzisiaj az kazdy wrzuci to co mu zostalo do systemu i aby przelewy nie poszly do kosza gdy ktos ma juz je wykonane

tylko to mi przyszlo do glowy

kwestia jakie ogolnie sa straty z tym zwiazane i ile osob oberwalo

BANERY REKLAMOWE

kwestia jakie ogolnie sa straty z tym zwiazane i ile osob oberwalo

Jak widać ogromne, przez ostatnie 3 miesiące ubyło 50% stron w e-weblinku i ciągle spada..

Codziennie coś i mi odpada, głównie proste spamy (nawet te które nie wyglądają na spam !) chociaż i normalne strony też poszły do piachu.

tez sie obawiam ze to koniec SWL

na poczatku myslalem ze poszly mi z jednego serwera o 1 IP (na tym stracilem 95% stron) ale poszly mi tez strony na HOMe i NAZWA - tam naszczescie mniej ale tez sporo

jak tak dalej pojdzie pozycjonowanie bedzie bardzi drogie i tym samym ADW bedzie bardzo drogi - kwestia kogo bedzie na to wszytsko stac - jak zostalo powiedziane tylko najsilniejszych a jak widac bany ida systematycznie i nie zna sie dnia ani godziny

kwestia jakim algorytmem ida BANY to mnie ciekawi ja u siebie nie widze cech wspolnych gdyz leci wszystko ESC, webcites, atoblogi, normalne strony

BANERY REKLAMOWE

Nie oszukujmy sie nie ma site nie SWL...

Oby nie byl to poczatek konca swl - fakt najlepsi, najsilniejsi przetrwaja tylko jesli zostanie ich za malo

to nie bedzie gdzie wyswietlac linkow

SWL = System wymiany linków, algorytm ich rozprowadzania moze byc oparty na czym kolwiek - nawet na podstawie faz ksiezyca. Jednak teraz site (+ PR) jest wybrany jako parametr, który "sprawiedliwie" rozmieszcza te linki na stronach. Jednakze SWLe mogą istniec same sobie, site w google do tego wogole nie jest potrzebny.

ale jeszcze mamy inne wyszukiwarki, mamy linki wg yahoo (które też swiadczą o promocji strony w internecie i o jej sile i jest to moim zdaniem na pewno lepszy parametr niz bonus za PR), mamy wiek domen, site w yahoo, live itp :jezyk1: jest z czego kombinować

tylko jest pytanie czy link na domenie zbanowanej w google jest cos WART dla google

google czysci wszystko jak leci - robi porzadek ze stronami i bany leca jak popadnie, to jest zastanawiajace

niedlugo nie bedzie na czym linkow wyswietlac

BANERY REKLAMOWE

SWL = System wymiany linków, algorytm ich rozprowadzania moze byc oparty na czym kolwiek - nawet na podstawie faz ksiezyca. Jednak teraz site (+ PR) jest wybrany jako parametr, który "sprawiedliwie" rozmieszcza te linki na stronach. Jednakze SWLe mogą istniec same sobie, site w google do tego wogole nie jest potrzebny.

Dokładnie tak , jak pisze Pan Kurt ,tak długo jak długo google bedzie brało pod uwagę linki tak długo będą istniały SWL , teraz myślimy jak pozbyć się problemu SITE i jakie inne parametry wziąć pod uwagę, pewne pomysły i nowe rozwiązania są juz w faze testów.

Marketing internetowy dla firm

jako jedyny system w polsce linkorn nie brał pod uwage site tylko odwiedziny robotów niektórzy widzieli w tym spore minusy ale może i to warto wziąśc pod uwagę. Bo jeżeli nie site to na coś trzeba się zdecydować.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

ale jeszcze mamy inne wyszukiwarki, mamy linki wg yahoo (które też swiadczą o promocji strony w internecie i o jej sile i jest to moim zdaniem na pewno lepszy parametr niz bonus za PR), mamy wiek domen, site w yahoo, live itp :jezyk1: jest z czego kombinować

SWL'e bez site mogą istnieć, ale wycena strony już nie.

Sugerowanie się innymi szukajkami niż google to nieporozumienie.

Ewentualnie pomysł z fazami księżyca zasługuje na uwagę....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności