Skocz do zawartości

indeksowanie wszystkich stron w jednym miejscu

michat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

zastanawia mnie fakt indeksacji kilkudziesięciu stron na jednej. Konkretniej chodzi mi o sytuację, gdzie na jednej stronie dodajemy linki do około 80 - 100 stron, a tę stronę na której jest taka duża ilość tych linków mocno linkujemy, aby za jednym razem od razu wszystkie weszły do indeksu. Zaznaczmy też, że jest 10 domen i po 10 subdomen do każdej w tym spisie 100 linków.

Jak taka indeksacja ma się dla googla? Strony mogą złapać bana? filtra? czy może 100 linków to jeszcze mała ilość?

wiem, że było już o tym jednak nie mogłem znaleźć tego tematu.

acha, a strona która ma zawierać te 100 linków to mniej więcej prosty projekt:

10 linków, pod nimi tekst około 1.000 znaków podobny tematycznie do linków.

potem kolejne 10 linków i znowu tekst około 1.000 znaków podobny tematycznie.

no więc jak jest?;>

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

acha, a strona która ma zawierać te 100 linków to mniej więcej prosty projekt:

10 linków, pod nimi tekst około 1.000 znaków podobny tematycznie do linków.

potem kolejne 10 linków i znowu tekst około 1.000 znaków podobny tematycznie.

no więc jak jest?;>

To już lepiej- tekst 1000-2000 znaków, w tekście 10 linków ze zróżnicowanymi anchorami. Co masz na myśli pisząc "tekst podobny tematycznie do linków"? Że tekst będzie np o sklepach, a linki sklep.pl. spożywczy.pl etc czy pod anchorami sklep, zakupy...

dokładnie tak jak piszesz;)

dłuższy tekst to dużo więcej pracy, a chcąc zaindeksować około 400 domen to by się zeszło z tym pisaniem;p

hm, postanowiłem zrobić test takiego indeksowania - jak będą wyniki to odświeżę temat:)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

A nie lepiej sobie postawić autobloga na wp (oczywiście ze słownikiem synonimów) i wklejać linki w gotowy tekst? Po co sobie życie utrudniać ;)

wp z tym całym seopackiem się powinien ładnie indeksować

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Ta idea nie jest nowa.

Dawno ją stosuja spamerzy od viagry i innych spamów.

Własnie myk polega na tym, że spamer tworzy stronke na darowym serwerze, lub blog na darmóce

w rodzaju blogspot-wordpress, i tam umieszzca mnóstwo linków na swoje strony.

I teraz ma w nosie wszystkie spam raporty, bany i t.d.

ja zbanuja tą stronke na darmowowym hoscie, no to on ma jeszcze stop takich, natomiast stronki docelowe nie są zagrożone.

rozumiem;)

i wiem o tym, że pomysł nie jest nowy, jednak nie znałem jego konsekwencji;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności