Skocz do zawartości

Przeprowadzka - ale dokąd?

XABan

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Potrzebuję Waszej rady/podpowiedzi.

Chcę się wynieść z ProFuturo/Netii, gdzie od kilku lat korzystam z usługi FlexoPartner.

To opcja resellerska, ale wykorzystuję ją dla siebie - dość wygodnie definiuje się osobne serwisy jako odrębnych klientów.

Niestety, od zawsze były problemy z uptimem. Kiedy ProFuturo było przejmowane przez Netię, z nadzieją wierzyłem obietnicom, że jakość usług się poprawi.

Nic takiego się nie stało - według monitoringu dostępności z www.sitemonitor.pl nie ma dnia bez padu/restartu a niektóre przerwy w działaniu sięgają kilkunastu a nawet kilkudziesięciu minut.

Mimo tego, że przeniesienie kilkunastu serwisów i sporej ilości domen to nie przyjemność, postanowiłem się wyprowadzić.

Tylko jeszcze nie wiem dokąd - i liczę, że coś mi zasugerujecie.

Moje potrzeby chyba nie są wygórowane:

• przestrzeń dyskowa: min. 15GB
  • transfer: min. 50GB miesięcznie
  • nielimitowana ilość domen, subomen, baz MySQL, kont FTP, kont e-mail i aliasów
  • nielimitowana ilość serwisów / własnych subserwerów wirtualnych (konto reseller?)
  • minimalna awaryjność
  • panel administracyjny o dużych możliwościach
  • porządny webmail
  • rzetelna obsługa klienta
  • serwer w Polsce
  • elastyczność (np. możliwość uruchamiania skryptów z crona częściej niż co 5 minut, dostęp do komend systemowych np. ping itd.)
  • koszt - nie więcej niż 1200 zł. netto rocznie (najchętniej mniej).

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

P.S. Post umieściłem również na https://www.webhostingtalk.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności