Skocz do zawartości

Spamowanie keywordsami w title a pozycja

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu staram się walczyć z pewną stroną, która dzięki umieszczeniu w title 9 a w h1 około 40 słów kluczowych jest jak narazie dla mnie poza zasięgiem. Czy naprawdę nie ma innych sposobów pozycjonowania niż taki spam?

Czy ja wiem ?? Spójrzmy na Maxmix.pl, w sieci istnieje całkiem sporo, w googlach na pierwszych miejscach i przy każdym:

title="Śmieszne Filmiki Filmy Darmowe Gry Online Śmieszne Fotki Mp3 Animacje Flash Teledyski"

Zastanawiam się czy u siebie nie dorzucić troszke spamu, ale na razie poczekam na wypowiedzi innych.

Raport nic nie da, chyba że uda Ci się znaleźć na tej stronie ukryty tekst - wtedy strona wyleci nawet po 2 dniach z indeksu (wiem z autopsji). Zadaj sobie pytanie, czy dzięki takim praktykom strona osiąga wysoki CTR? Spamowanie titlesów jest takie "web 1.0"... Lepiej używać do 2 słów kluczowych w tytule, ale też tak, żeby nie wyglądało spamersko. Poza tym, słowa w title nie mają dużej wagi. O wiele lepszy jest dobry link z pożądanym anchorem.

Ja się zastanawiam nad raportem

Przeciez koles nie robi nic zlego, jego sprawa jak projektuje swoja strone. Nikt Ci nie broni zrobic podobnie.

Kazdy orze jak moze, skoro jemu to daje rezultaty to pogratulowac i tyle.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Porównaj jej ilość linków a swoją

Porównanie wypada w YAHOO! na remis a w Google 3-1 dla nich i to może być decydujący faktor. Aczkolwiek wg mnie to jak ktoś mówi, że title nic albo niewiele daje to nie wie co mówi/pisze.

Zwroc tez uwage na to ile dluzej konkurencja jest wyzej, i przedewszystkim jakies linki do niej prowadza, czyli podstawowo z jakich stron(tematyczne, nie tematyczne, jak odlikowane, itp itd)

Przypadki ze trzeba zdobyc 2-3razy wiecej BL wg Y! w porownaniu do konkurencji zeby ja przebic sa czeste.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Pod względem optymalizacji kolejne słowa kluczowe w title tracą na wartości wraz z ich przyrostem jednak mają największą "moc" na stronie.

Spamowanie keywordami w title wcale nie wychodzi na korzyść strony, jeżeli masz mniej słów tym lepiej dla ciebie. Szukaj raczej w innych elementach pozycjonowania "siły" tamtej strony.

nihil fit sine causa

a dlaczego umieszczenie 9 słów kluczowych w title uważasz za spam? Jeśli opisują zawartość witryny to nie jest wcale spam. Po to jest title i powinien oddawać zawartość witryny.

Moim zdaniem tu raczej linki mają większe znaczenie, może ma mocniejsze tematyczne linki?

haha, Adam zadał dobre pytanie.

mam wrażenie, że większość osób, które udzieliło się w tym temacie nie zna pojęcia spam.

klik

prawda, że google nie boli?;>

wracając do tematu.

warto naprawde dokładnie przejrzeć pochodzenie linków.

nie wykluczone, że mają po prostu dokładniejsze anchor teksty i to wszystko.

możliwe też, że Ty masz o wiele więcej linków, ale za to z dużo większą ilością anchorów - czy wiesz o czym mówie?

w 30k linków masz po 10k linków na jedną frazę(daje 30k na trzy frazy)

albo możesz mieć 30k linków i po 1k linków na jedną frazę (daje 30k na 30 fraz)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

A u mnie nie wiem, czy akurat zaspamowanie titla czy kilka linków dały mocnego kopa w górę. Długi czas walczyłem o frazę dj na wesele i właśnie po zmianie titla udało mi się ją zdobyć. Być może przypadek, bo strona jest regularnie linkowana, ale mimo to nie zmieniam na razie tytułu:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności