Skocz do zawartości

Systemy wynagradzające za unikalność

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Linkornowi serdecznie dziękujemy. Przynajmniej ja dziękuję. A LiveLink? LiveLink unikalności nie ceni, to jest system, który ma dać Twojej stronie powera poprzez dużą ilość linków. A żeby dał Ci dużo linków, musi w nim być dużo stron z wieloma podstronami, niekoniecznie właśnie unikalnymi. Ot co.

No cóż, muszę Cię zmartwić, bo tylko i wyłącznie LinkMe. Kwestia czasu aby roboty łyknęły te podstrony (a to niestety trwa, w każdym systemie wymiany linków stałych, a akurat w LM najszybciej z tego co zaobserwowałem), a moderator dostrzegł, że strona jest wartościowa. Proszenie o zatwierdzenie? Ja jak dodam stronę mam ją do 24h zaakceptowaną (o ile spełnia wymogi i jest zaindeksowana oczywiście). Tyle mojego wkładu w ten wątek. :)

ogórek gadasz od rzeczy a linkornem nikt ci nie każe linkować. Mówisz linkme ? jasne te qlweby, opisy gg i inny syf w elite jest naprawde bardzo unikalny.

Linkorn jako jedyny obecnie ma podział na kategorie tematyczne w której zamieszczane są strony o danej wartości. w biznes nie znajdziesz qlwebów i innego śmiecia, zresztą kto linkuje tym systemem wie jak jest. Spróbuj jakimkolwiek innym systemem linkować tak by nie mieć linków na dmozach, wiki, qlweb itp.

Co do wynagrodzeń. Linkorn nie wynagradza w dosłownym tego słowa znaczeniu stron z unikalnym contentem ale odejmuje punkty tym na spamie, z masą linków wychodzących itp. i tak np. kategoria biznes ma +20% a taki śmietnik -80%. Do tego odejmowane są punkty za ilość linków wychodzących.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jeszcze by brakowało, żeby ktoś mi kazał. ;)

Co do wynagrodzeń. Linkorn nie wynagradza w dosłownym tego słowa znaczeniu stron z unikalnym contentem ale odejmuje punkty tym na spamie, z masą linków wychodzących itp. i tak np. kategoria biznes ma +20% a taki śmietnik -80%. Do tego odejmowane są punkty za ilość linków wychodzących.

LinkMe zarówno kara obniżając ilość punktów za nadmierną ilość linków itd, jak i wynagradza za PR, wysoko umieszczone linki + daje ręcznie przyznawane bonusy.

Jako, że stwierdziłeś sam że:

[...] Linkorn nie wynagradza w dosłownym tego słowa znaczeniu stron z unikalnym contentem [...]

A przypominam, że dyskutujemy o Systemach wynagradzających za unikalność dlatego temat Linkorna wydaje się być zakończony. LinkMe w tym przypadku stoi ponad innymi systemami.

LinkMe w tym przypadku stoi ponad innymi systemami.

Ja sie z tym nie zgodze

Livelink ostatnio bardzo dobrze ocenil moje strony takze rowniez trzeba go za to pochwalic

Używaj Cuilla i Hakii

No tak, pochwalmy go bo Ci dobrze ocenił strony...

w Livelink można dodawać co się chce, nie ma podziału na śmieci i bardziej unikalne strony, poza tym linki czasem się znajdują na niezaindeksowanych stronach/podstronach :/

w Linkme jest podział na elite i slim - fakt, że w elite znalazły się qlweby, opisygg, bo kiedyś można było dodawać, ale obecnie nie można i jest dobrze jak jest.

Linkorn - nie bawiłem się, ale podobno jest dobry pod względem nagradzania stron, przetestuję.

Z moich doświadczeń wynika, że co jak co, ale do Linkme wartościowych stron dodawać na pewno nie warto i nie wiem skąd się biorą mity, że jest inaczej. Swego czasu za serwis notujący ponad 1k unikalnych odwiedzin dziennie, pr5, kilkunastu tysiącach zaindeksowanych stron i unikalnej treści (trafił do działu elite) dostałem liczbę punktów pozwalającą na zakup kilkuset linków (jeśli dobrze pamiętam coś około 200-300 i to po wielotygodniowym stażu). No i wszystko byłoby ok, gdyby te linki trafiły na jakieś sensowne strony, ale zdecydowana większość to były śmietniki jakich pełno w innych systemach. Wnioski mam proste z linkme dostaję znacznie (wielokrotnie) mniej linków niż np. z livelinka, a teorie o niezwykłej jakości tych z linkme wkładam między bajki.

Na koniec mały OT do linkorna: Otóż miałem zainstalowanego linkorna na kilku stronach i pewnego pięknego dnia postanowiłem jedną usunąć. Kliknąłem usuń, wszystko cacy tylko, że strona usuwana z działu stron linkujących jednocześnie zniknęła ze stron linkowanych, a niby dlaczego? Sytuacja oczywiście bez wyjścia bo za usunięcie dostaje się bana i tego typu historie :] No bez przesady żeby system, już przecież niemłody, miał takie niedoróbki.

dostałem liczbę punktów pozwalającą na zakup kilkuset linków (jeśli dobrze pamiętam coś około 200-300 i to po wielotygodniowym stażu)

juz o tym pisalem

:]

A co do Linkorna to powinni to zmienic bo wlasnie dlatego tam nie jestem

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności