Skocz do zawartości

Nowa favicona :)

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
myślę, że z nową favikonką będzie się pozycjonowało łatwiej....

tak, bo to ma największe znaczenie ;)

łatwiej to będzie jak 1280x1024px wyprą z pozycji lidera rozdzielczości 1024x768 i jak onet.pl zamiast swojego syfu morfeo (kto go zrozumie ;) ) wstawi na dobre wersje www.beta.onet.pl z googlem

Myśl i bogać się

nowa ikonka ma bardziej symbolizować bezmiar i ogrom zindexowanych zasobów google ;)

Google's new favicon is less cheerful and comforting, but it makes a lot of sense: the small g is a symbol for infinity (∞). A googol (10100) is just a poor approximation for the huge amount of information that needs to be indexed, organized and made useful by Google.

Myśl i bogać się

jakoś nie umiem się przyzwyczaić :)

łatwiej to będzie jak 1280x1024px wyprą z pozycji lidera rozdzielczości 1024x768 i jak onet.pl zamiast swojego syfu morfeo (kto go zrozumie aniolek.gif ) wstawi na dobre wersje www.beta.onet.pl z googlem

Nie wiem czemu ale w morfeo mam zawsze lepsze pozycje niż w google... Wydaje mi się że tam większe znaczenie ma optymalizacja strony :)

to czego oczekujesz od ikonki 16x16 pikseli? :)

Tylko 16x16, ale jakoś inni potrafią w tak ograniczony sposób zachęcić do swojej witryny, przedstawić sens, jakoś się zaprezentować. A favikonka Google wygląda jakby zrobili ją w 15 sekund.

Ja bym tak nie lekceważył wartości ikonki.

No faviconka jeszcze pozycjonuje, robi herbatę i parkuje samochód :)

Według mnie jest to dość dziwne posunięcie Google'a. Można podejrzewać, iż powoli przymierza się do zmiany swojego logo, a to właśnie przecież ono jest jego doskonałym znakiem rozpoznawczym.

google na pewno nie zmieni logo ani barw, to są zbyt bystrzy ludzie by na to pójść :)

Ich logo, charakterystyczny układ, czcionka liter itp, wyryte przed Googleplexem, masa gadżetów i miliony dupereli, każdy na świecie zna ten symbol, a nowy by ludzie uznali za jakąś marną podróbke hehe :)

ps

nie zmienią logo, skoro wzieli żywcem "g" z obecnego :) to po prostu symbol nieskończoności ich potężnych zasobów, w tym kierunku montują PR

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności