Skocz do zawartości

Problem z domeną;/

luuzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z domeną. Posiadałem wcześniej domenę na serwerze A, teraz przeniosłem domenę na serwer B i zmieniłem DNSy. Jednak cały czas pokazuje czasami raz nowy serwer, raz stary.

Problem polega w tym, że na starym serwerze nie mogłem skasować z panela domeny, bo podpinał ją admin główny serwera.

Napisałem, by skasował domenę z serwera, a on tylko zablokował serwer, a domena nadal pozostała podpięta...

Czy macie jakiś pomysł jak poradzić sobie z tym problemem?

Kilka razy próbowałem odświeżać dnsy na nowe w konfiguracji domeny i minął już okres ok. tygodnia i ciągle to samo jest;/

Jesteś pewny, że dla domeny masz ustawione TYLKO nowe NSy?

Jeśli masz jeszcze jakiś inny serwer (jak nie - skorzystaj z okresów testowych jakiejś firmy), podepnij domenę i zmień na chwilę DNS domeny na ten serwer, żeby zgłosić odświeżenie w dns.pl. Po chwili zmień z powrotem na DNS właściwe.

Jeśli i to nie pomoże, sprawdź na host-tracker.com jakie IP pokazuje dla domeny. Jeśli poprawne (innego wyjścia w zasadzie nie ma), to:

Menu START -> uruchom -> wpisz

ipconfig /flushdns
-> ENTER

Jeśli to nie pomoże, Otwórz C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts i wklep tam

IP_DOMENY NAZWA_DOMENY

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Chyba, ze ten nowy serwer to nazwa.pl - tam musisz wyslac email do admina, aby podpiał osobiscie domene, samo dodanie w panelu nic nie daje :D

dopisać domenę do serwerów DNS NetArt ze wskazaniem na serwer dna.nazwa.pl (zgłoszenie na adres admin@nazwa.pl),

Mozliwe, ze jest tez tak u innych dostawców, narazie spotkalem sie z dwoma takimi, ze mimo dodania w panelu, trzeba bylo jeszcze pisac do admina :)

Tak jest u wielu polskich dostawców, m.in. home.pl też tak ma, że trzeba zgłosić domenę do admina. Nie wiem czym to jest podyktowane.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności