Skocz do zawartości

jaki hosting polecacie ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  kilofff napisał(a):
Erbit skoro uwazasz ze jednostka rozliczeniowa sa tylko przeslane GB to polecam www.sync.pl oni maja chyba najlepsze "jednostki rozliczeniowe"  ;)  ;)  ;)  =D>  :twisted:

Dobry dowcip nie jest zly.

Nie napisalem 'tylko'... Ale cene glownie krztaltuje transfer i jest mi przykro jesli tego nie wiesz... Na ignorantow nie ma rady.

Erbit napisał(a):
  kilofff napisał(a):
Erbit skoro uwazasz ze jednostka rozliczeniowa sa tylko przeslane GB to polecam www.sync.pl oni maja chyba najlepsze "jednostki rozliczeniowe"  ;)  ;)  ;)  =D>  :twisted:

Dobry dowcip nie jest zly.

Nie napisalem 'tylko'... Ale cene glownie krztaltuje transfer i jest mi przykro jesli tego nie wiesz... Na ignorantow nie ma rady.

cene ksztaltuja koszty oraz marza... a nie jakis transfer idz do szkoly poucz sie troche ;](joke) a tak na serio to nie rozumiem ze nie widzisz w ofercie superhosta oversellingu sproboj zrozumiec ze przez synchroniczny 1mbps jestes w stanie puscic na maxa 128KB/s x 3600sekund(tyle ma godzina) x 12h(bo tyle efektywnie lacze bedzie na maxa wykorzystywane) x 30 dni ( bo tyle ma miesiac) = 162GB TYLKO a najtanszy 1mbps u zagranicznego operatora jakim jest Telia to okolo 300-350PLN netto za MIESIAC wiec nie ma opcji ze superhost nie oszukuje ludzi... tak jak i inni operatorzy ale ja sie do tego ze OSZUKUJA przyzwyczailem i jak widze 10 - 50 gb ruchu to sie z tego smieje... mam nadzieje ze jak jestes madry to po tych wyliczeniach tez zaczniesz sie z ich taniego oszustwa smiac... wszyscy ktorzy wykorzystuja malo skladaja sie na tych kilku ktorzy wykorzystuja tylko co napisane(overselling) czyli albo Ty wykorzystujesz i kogos dymasz albo Ciebie dymaja jak nie wykorzystujesz a firma... zarabia na frajerach i marzycielach... pozdro... ;)

Szanuje cudze zdanie - zwłaszcza wtedy jesli ktos umie obronic swoje racje... wiec w tym wypadku musze postapic inaczej...

Cytat

cene ksztaltuja koszty oraz marza...

swieta racja... ale zapomniales o tym' date=' ze (niestety) to wlasnie ilosc przeslanych danych jest kosztem w necie, do tego stopnia ze niektorzy uslugodawcy (tu np operatorzy telefoni komórkowej) wprost podaja cenę na przesłanie 1KB danych...

Cytat

...idz do szkoly poucz sie troche...

te uwage pomine - zaraz sie okaze kto powinien isc do szkoly, ja zreszta nadal chodze...

Cytat

... a tak na serio to nie rozumiem ze nie widzisz w ofercie superhosta oversellingu

Coz - jak na razie nie udalo mnie sie jeszcze siegnac granic ilosci przeslanych danych przez serwer superhost.... Nie widze w ofercie nic nadzwyczajnego - niemniej tam jestem - znaczy cos mieli takiego czego nie mieli gdzie indziej dlatego ja polecam superhost - Ty mozesz cokolwiek innego

Cytat

...sproboj zrozumiec ze przez synchroniczny 1mbps jestes w stanie puscic na maxa 128KB/s x 3600sekund(tyle ma godzina) x 12h(bo tyle efektywnie lacze bedzie na maxa wykorzystywane) x 30 dni ( bo tyle ma miesiac) = 162GB...

Hmmm... superhost nie jest dla mnie usluga dostepu do netu' date=' jest natomiast usluga hostingowa - z Twych wyliczen wnioskuje, ze wziąłeś pod uwage jednego klienta.... (tak jakbys siedzial na ich usludze dostepu do netu) a ja licze to tak:

1. 120GB (transfer roczny) / 365 dni w roku (czasem 366 ;) ) = 336,66 MB danych dziennie

2. 336,66MB / 150 odwiedzin (tyle mam jak na razie) = 2298,27KB pobranych danych przez jednego klienta dziennie

3. Moja baza (w postaci html) to wielkosc 150KB czyli 2298,27KB / 150KB = 15 (tyle razy dziennie klient moze odczytac moja baze)

Jesli zas Ty piszesz o "128KB/s" to powiem - A CO MNIE INTERESUJE czy klient zdejmie dane w ciagu 1,17 sekundy czy majac łącze 64KB/s w czase 2,35sek. ? ? ?

Poprostu nierozumiem co ma predkosc (KB/s) do ilosci przeslanych danych (120GB w ofercie hosta). Najwyzej bede dluzej pobieral...

Cytat

...a najtanszy 1mbps u zagranicznego operatora...

Chcesz porownywac GB do mbps ? ? ? to tak jakbys chcial porownac predkosc z np masą albo długościa... :(;)

Cytat

... wiec nie ma opcji ze superhost nie oszukuje ludzi... tak jak i inni operatorzy...

byc moze masz racje ze oszukuja (overselling) i zapewne tak jest - niemniej juz pisalem - mnie jeszcze nie udalo sie tego sprawdzic - i mysle' date=' ze nigdy nie uda - bo musialbym zalozyc sobie tyle kont u nich by zajac caly serwer tylko dla siebie i wtedy to sprawdzic wykozystujac transfer na maxa (bo taka jest definicja oversellingu, czyli zawyzenie oferty poprzez kalkulacje opierajaca sie na tym, ze nie kazdy osiagnie maksymalny przesyl-transfer)

Cytat

ale ja sie do tego ze OSZUKUJA przyzwyczailem i jak widze 10 - 50 gb ruchu to sie z tego smieje...

bez komentarzy...

Cytat

...mam nadzieje ze jak jestes madry...

Twa łaska jest mi zbędna...

Cytat

...to po tych wyliczeniach tez zaczniesz sie z ich taniego oszustwa smiac...

z oversellingu sie smieje tak jak i Ty - ale jeszcze go nie stwierdzilem u nich (choc byloby dziwne gdyby go nie stosowali) niemniej oni zobawiazali sie do udostepnienia konkretnej ILOSCI danych za wskazana cene a nie ze UTRZYMAJA SZYBKOSC łącza

Cytat

wszyscy ktorzy wykorzystuja malo skladaja sie na tych kilku ktorzy wykorzystuja tylko co napisane(overselling) czyli albo Ty wykorzystujesz i kogos dymasz albo...

To nie tylko na tym polega - ta sama historia tyczy sie pojemnosci serwera WWW

Cytat

...albo Ciebie dymaja jak nie wykorzystujesz...

Dla mnie oferta jest czytelna: 120GB w ciagu roku - czyli granica dla mnie jest 120GB lub rok czasu. Gdybys czytal dokladniej umowy to nie czulbys sie jak dymany... a wniskuje ze jestes ;):) :)

Cytat

...a firma... zarabia na frajerach i marzycielach... pozdro... ;)

Pozdro... niech wiec na Tobie zarabiaja albo nie bądź frajerem tylko czytaj umowy !

A ja mam takiem pytanie, jaki byście mi polecili serwer, oto moje kryteria: (pytam bo sam nie jestem w stanie wybrać. wyszukać...)

min 10GB transferu miesięcznie.

min 200 MB na WWW

min 50 MB na MySQL

FTP

obsługa PHP i tych innych (CGI Perl Python WAP SSI)

musi byc My Admin,

niezawodny i SZYBKI!! + miła obsługa ... ;)

i najlepiej niska cena ;)

maglev napisał(a):
www.easyISP.pl ; b.szybki serwer kolokowany w PL oraz dobry i mily support techniczny. Polecam 8)

Poki jest nowy i nieobciazony to jak najbardziej mozna polecac.

Okres krytyczny u provider-a ktore leci oplatami rocznymi uwazam miedzy 1 rokiem a 1.5 roku dzialalnosci. Wtedy najwiecej firm sie wysypuje lub jakosc uslugi znaczaco spada.

jak przyzyje 2 lata to jest szansa na dluzej ;)

Takich polecam.

Sylwester

Praca - Przetargi - Senior

garbacz napisał(a):
Dobrze ale potrzebyje konkretnych nazw..

w sumie zalezy od budzetu jaki masz.

Mozna polecic rzeczy tanie.

Ja polecam www.vel.pl z opcja darmowych weekendow z promocji u mnie ( eGospodarka.pl - Tani hosting w menu narzedzie ). Pogadaj na pomocy vel z gosciami na rozszerzenia baz to pewnie tez dostaniesz promocje.

Na forum przewijaly sie opinie o hostings.pl czy superhost.pl ( ogolnie zawsze jakies marudzenie bedzie ale wiekszosc na plus ).

Doloze cyberdusk.pl i hostpark.pl

Drozsze w PLu jak kcesz sprawdz progreso.pl i kei.pl

W sumie jak przejrzysz te marki to znajdziesz cos odpowiedniego.

pozdrawiam

Sylwester

breja napisał(a):
nie zebym bronil vel.pl bo ich nie znam ale kilka razy juz sie tu pojawialy linki do webhelp gdzie objechano jakas tam firme z tym ze dyskusje czesto sa z przed ROKU ;)

Ogolnie jak firma istnieje jakis czas i jest na top100.pl to warto przejrzec jej wykres rozwoju.

Wazny jest parametr przyrostu domen ale jeszcze wazniejszy straty domen czyli lojalnosc klientow. 10-15% ( przez rok przybylo tysiac nowych domen a odpadlo 150 ) w przypadku taniego hostingu rocznie to normalna migracja. Ogolnie im tanszy klient ( mniej placi, ma wieksze wymagania za ta kase) tym latwiej go wyciagnac do konkurencji na jakas promocje.

Wtedy zobaczysz ile osob jest bardziej lub mniej zadowolonych z oferty po roku czy dwoch dzialalnosci.

Jak to odbiega mocno od sredniej warto sie temu przyjrzec blizej.

Bo zmiany oferty u provider-a co jakis czas i promocje dla obecnych klientow hostingu tez to ksztaltuja. Provider tez sie rozwija. ;)

pozdrawiam

Sylwester

Sylwester napisał(a):
  maglev napisał(a):
www.easyISP.pl ; b.szybki serwer kolokowany w PL oraz dobry i mily support techniczny. Polecam 8)

Poki jest nowy i nieobciazony to jak najbardziej mozna polecac.

Okres krytyczny u provider-a ktore leci oplatami rocznymi uwazam miedzy 1 rokiem a 1.5 roku dzialalnosci. Wtedy najwiecej firm sie wysypuje lub jakosc uslugi znaczaco spada.

jak przyzyje 2 lata to jest szansa na dluzej ;)

Takich polecam.

jasne ze przezyje bo oni maja w PIP serwerow bo sa marka ArtNetu a Ci sa wlascicielem Data Center w Gdańsku i maszyn maja do bolu... wiec podstawic kolejne serwery dla nich to zaden problem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności