Skocz do zawartości

jaki hosting polecacie ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Erbit skoro uwazasz ze jednostka rozliczeniowa sa tylko przeslane GB to polecam www.sync.pl oni maja chyba najlepsze "jednostki rozliczeniowe"  ;)  ;)  ;)  =D>  :twisted:

Dobry dowcip nie jest zly.

Nie napisalem 'tylko'... Ale cene glownie krztaltuje transfer i jest mi przykro jesli tego nie wiesz... Na ignorantow nie ma rady.

Erbit skoro uwazasz ze jednostka rozliczeniowa sa tylko przeslane GB to polecam www.sync.pl oni maja chyba najlepsze "jednostki rozliczeniowe"  ;)  ;)  ;)  =D>  :twisted:

Dobry dowcip nie jest zly.

Nie napisalem 'tylko'... Ale cene glownie krztaltuje transfer i jest mi przykro jesli tego nie wiesz... Na ignorantow nie ma rady.

cene ksztaltuja koszty oraz marza... a nie jakis transfer idz do szkoly poucz sie troche ;](joke) a tak na serio to nie rozumiem ze nie widzisz w ofercie superhosta oversellingu sproboj zrozumiec ze przez synchroniczny 1mbps jestes w stanie puscic na maxa 128KB/s x 3600sekund(tyle ma godzina) x 12h(bo tyle efektywnie lacze bedzie na maxa wykorzystywane) x 30 dni ( bo tyle ma miesiac) = 162GB TYLKO a najtanszy 1mbps u zagranicznego operatora jakim jest Telia to okolo 300-350PLN netto za MIESIAC wiec nie ma opcji ze superhost nie oszukuje ludzi... tak jak i inni operatorzy ale ja sie do tego ze OSZUKUJA przyzwyczailem i jak widze 10 - 50 gb ruchu to sie z tego smieje... mam nadzieje ze jak jestes madry to po tych wyliczeniach tez zaczniesz sie z ich taniego oszustwa smiac... wszyscy ktorzy wykorzystuja malo skladaja sie na tych kilku ktorzy wykorzystuja tylko co napisane(overselling) czyli albo Ty wykorzystujesz i kogos dymasz albo Ciebie dymaja jak nie wykorzystujesz a firma... zarabia na frajerach i marzycielach... pozdro... ;)

Szanuje cudze zdanie - zwłaszcza wtedy jesli ktos umie obronic swoje racje... wiec w tym wypadku musze postapic inaczej...

cene ksztaltuja koszty oraz marza...

swieta racja... ale zapomniales o tym' date=' ze (niestety) to wlasnie ilosc przeslanych danych jest kosztem w necie, do tego stopnia ze niektorzy uslugodawcy (tu np operatorzy telefoni komórkowej) wprost podaja cenę na przesłanie 1KB danych...

...idz do szkoly poucz sie troche...

te uwage pomine - zaraz sie okaze kto powinien isc do szkoly, ja zreszta nadal chodze...

... a tak na serio to nie rozumiem ze nie widzisz w ofercie superhosta oversellingu

Coz - jak na razie nie udalo mnie sie jeszcze siegnac granic ilosci przeslanych danych przez serwer superhost.... Nie widze w ofercie nic nadzwyczajnego - niemniej tam jestem - znaczy cos mieli takiego czego nie mieli gdzie indziej dlatego ja polecam superhost - Ty mozesz cokolwiek innego

...sproboj zrozumiec ze przez synchroniczny 1mbps jestes w stanie puscic na maxa 128KB/s x 3600sekund(tyle ma godzina) x 12h(bo tyle efektywnie lacze bedzie na maxa wykorzystywane) x 30 dni ( bo tyle ma miesiac) = 162GB...

Hmmm... superhost nie jest dla mnie usluga dostepu do netu' date=' jest natomiast usluga hostingowa - z Twych wyliczen wnioskuje, ze wziąłeś pod uwage jednego klienta.... (tak jakbys siedzial na ich usludze dostepu do netu) a ja licze to tak:

1. 120GB (transfer roczny) / 365 dni w roku (czasem 366 ;) ) = 336,66 MB danych dziennie

2. 336,66MB / 150 odwiedzin (tyle mam jak na razie) = 2298,27KB pobranych danych przez jednego klienta dziennie

3. Moja baza (w postaci html) to wielkosc 150KB czyli 2298,27KB / 150KB = 15 (tyle razy dziennie klient moze odczytac moja baze)

Jesli zas Ty piszesz o "128KB/s" to powiem - A CO MNIE INTERESUJE czy klient zdejmie dane w ciagu 1,17 sekundy czy majac łącze 64KB/s w czase 2,35sek. ? ? ?

Poprostu nierozumiem co ma predkosc (KB/s) do ilosci przeslanych danych (120GB w ofercie hosta). Najwyzej bede dluzej pobieral...

...a najtanszy 1mbps u zagranicznego operatora...

Chcesz porownywac GB do mbps ? ? ? to tak jakbys chcial porownac predkosc z np masą albo długościa... :(;)

... wiec nie ma opcji ze superhost nie oszukuje ludzi... tak jak i inni operatorzy...

byc moze masz racje ze oszukuja (overselling) i zapewne tak jest - niemniej juz pisalem - mnie jeszcze nie udalo sie tego sprawdzic - i mysle' date=' ze nigdy nie uda - bo musialbym zalozyc sobie tyle kont u nich by zajac caly serwer tylko dla siebie i wtedy to sprawdzic wykozystujac transfer na maxa (bo taka jest definicja oversellingu, czyli zawyzenie oferty poprzez kalkulacje opierajaca sie na tym, ze nie kazdy osiagnie maksymalny przesyl-transfer)

ale ja sie do tego ze OSZUKUJA przyzwyczailem i jak widze 10 - 50 gb ruchu to sie z tego smieje...

bez komentarzy...

...mam nadzieje ze jak jestes madry...

Twa łaska jest mi zbędna...

...to po tych wyliczeniach tez zaczniesz sie z ich taniego oszustwa smiac...

z oversellingu sie smieje tak jak i Ty - ale jeszcze go nie stwierdzilem u nich (choc byloby dziwne gdyby go nie stosowali) niemniej oni zobawiazali sie do udostepnienia konkretnej ILOSCI danych za wskazana cene a nie ze UTRZYMAJA SZYBKOSC łącza

wszyscy ktorzy wykorzystuja malo skladaja sie na tych kilku ktorzy wykorzystuja tylko co napisane(overselling) czyli albo Ty wykorzystujesz i kogos dymasz albo...

To nie tylko na tym polega - ta sama historia tyczy sie pojemnosci serwera WWW

...albo Ciebie dymaja jak nie wykorzystujesz...

Dla mnie oferta jest czytelna: 120GB w ciagu roku - czyli granica dla mnie jest 120GB lub rok czasu. Gdybys czytal dokladniej umowy to nie czulbys sie jak dymany... a wniskuje ze jestes ;):) :)

...a firma... zarabia na frajerach i marzycielach... pozdro... ;)

Pozdro... niech wiec na Tobie zarabiaja albo nie bądź frajerem tylko czytaj umowy !

A ja mam takiem pytanie, jaki byście mi polecili serwer, oto moje kryteria: (pytam bo sam nie jestem w stanie wybrać. wyszukać...)

min 10GB transferu miesięcznie.

min 200 MB na WWW

min 50 MB na MySQL

FTP

obsługa PHP i tych innych (CGI Perl Python WAP SSI)

musi byc My Admin,

niezawodny i SZYBKI!! + miła obsługa ... ;)

i najlepiej niska cena ;)

www.easyISP.pl ; b.szybki serwer kolokowany w PL oraz dobry i mily support techniczny. Polecam 8)

Poki jest nowy i nieobciazony to jak najbardziej mozna polecac.

Okres krytyczny u provider-a ktore leci oplatami rocznymi uwazam miedzy 1 rokiem a 1.5 roku dzialalnosci. Wtedy najwiecej firm sie wysypuje lub jakosc uslugi znaczaco spada.

jak przyzyje 2 lata to jest szansa na dluzej ;)

Takich polecam.

Sylwester

Praca - Przetargi - Senior

Dobrze ale potrzebyje konkretnych nazw..

w sumie zalezy od budzetu jaki masz.

Mozna polecic rzeczy tanie.

Ja polecam www.vel.pl z opcja darmowych weekendow z promocji u mnie ( eGospodarka.pl - Tani hosting w menu narzedzie ). Pogadaj na pomocy vel z gosciami na rozszerzenia baz to pewnie tez dostaniesz promocje.

Na forum przewijaly sie opinie o hostings.pl czy superhost.pl ( ogolnie zawsze jakies marudzenie bedzie ale wiekszosc na plus ).

Doloze cyberdusk.pl i hostpark.pl

Drozsze w PLu jak kcesz sprawdz progreso.pl i kei.pl

W sumie jak przejrzysz te marki to znajdziesz cos odpowiedniego.

pozdrawiam

Sylwester

nie zebym bronil vel.pl bo ich nie znam ale kilka razy juz sie tu pojawialy linki do webhelp gdzie objechano jakas tam firme z tym ze dyskusje czesto sa z przed ROKU ;)

Ogolnie jak firma istnieje jakis czas i jest na top100.pl to warto przejrzec jej wykres rozwoju.

Wazny jest parametr przyrostu domen ale jeszcze wazniejszy straty domen czyli lojalnosc klientow. 10-15% ( przez rok przybylo tysiac nowych domen a odpadlo 150 ) w przypadku taniego hostingu rocznie to normalna migracja. Ogolnie im tanszy klient ( mniej placi, ma wieksze wymagania za ta kase) tym latwiej go wyciagnac do konkurencji na jakas promocje.

Wtedy zobaczysz ile osob jest bardziej lub mniej zadowolonych z oferty po roku czy dwoch dzialalnosci.

Jak to odbiega mocno od sredniej warto sie temu przyjrzec blizej.

Bo zmiany oferty u provider-a co jakis czas i promocje dla obecnych klientow hostingu tez to ksztaltuja. Provider tez sie rozwija. ;)

pozdrawiam

Sylwester

www.easyISP.pl ; b.szybki serwer kolokowany w PL oraz dobry i mily support techniczny. Polecam 8)

Poki jest nowy i nieobciazony to jak najbardziej mozna polecac.

Okres krytyczny u provider-a ktore leci oplatami rocznymi uwazam miedzy 1 rokiem a 1.5 roku dzialalnosci. Wtedy najwiecej firm sie wysypuje lub jakosc uslugi znaczaco spada.

jak przyzyje 2 lata to jest szansa na dluzej ;)

Takich polecam.

jasne ze przezyje bo oni maja w PIP serwerow bo sa marka ArtNetu a Ci sa wlascicielem Data Center w Gdańsku i maszyn maja do bolu... wiec podstawic kolejne serwery dla nich to zaden problem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności