Skocz do zawartości

jaki hosting polecacie ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

www.easyISP.pl ; b.szybki serwer kolokowany w PL oraz dobry i mily support techniczny. Polecam 8)

Poki jest nowy i nieobciazony to jak najbardziej mozna polecac.

Okres krytyczny u provider-a ktore leci oplatami rocznymi uwazam miedzy 1 rokiem a 1.5 roku dzialalnosci.

jasne ze przezyje bo oni maja w PIP serwerow bo sa marka ArtNetu a Ci sa wlascicielem Data Center w Gdańsku i maszyn maja do bolu... wiec podstawic kolejne serwery dla nich to zaden problem....

Chodzi o troche inne rzeczy niz mozliowsc postawienia duzej liczby maszyn ;) Na duzej liczbie masz czesto zroznicowanie jakosc uslug na poszczegolnych serwerach. Patrz np superhost gdzie ludzie sie informuja na ktorej maszynie sa. Przy duzej liczbie klientow jest problem z zarzadzaniem nimi. Jesli masz 20-30 osobnych maszyn i recznie przerzucasz klientow to zarzadzanie tym wszystkim jest dosc zawodne i zajmuje w cholere czasu i srodkow.

To sprawy pokonali tacy jak home.pl czy kei.pl. Tu sa rozwiazania klastrowe gdzie kazdy klient ma podobna jakosc uslugi.Technologicznie to bardzo duza roznica ( np kei w porownaniu do superhost-a ) mimo ze moze na zewnatrz tego nie widac.

Dokladnie ten sam problem z zarzadzaniem duza iloscia serwerow ma webd.

Na tym elemencie najczesciej leci jakosc uslugi i przeskoczenie wymaga duzego doswiedczenia i wiedzy. Ale to wychodzi wlasnie w perspektywie lat dzialalnosci.

pozdrawiam

Sylwester

Praca - Przetargi - Senior

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Macsurf

Na 4 Twoje posty 3 sa autoreklama. Niezbyt w porzadku to jest. Od ogloszen jest odpowiedni dzial. Masz w stopce napisane co oferujesz, wiec prosze Cie, zebys przestal sie lansowac w watkach, bo tego typu posty nic nie wnosza do dyskusji.

... Patrz np superhost gdzie ludzie sie informuja na ktorej maszynie sa....

Stoje na superhost... mozesz mi wyjasnic co daje ta informacja ktora ludzie sie wymieniaja ? Czy chodiz o to, ze rozne maszyny sa roznie obciazone !?

Mniej wiecej tak.

Jak masz szczescie lub jestes wystarczajaco upierdliwy to jestes w stanie trafic na maszyne znacznie mniej obciazona lub mocniejsza.

Prawde mowaic zastanawialem sie nawet czy nie jest tak ze na okres testowy dostajesz inna maszyne niz po zaplaceniu.

Problem z pojedynczymi maszynami jest jeszce taki ze na tej samej maszynie chodzi mysql.

Jak na apachu obciazenia na poziomie Load Averege 3-5 nie robi duzego wrazenie i prawie to nie widac od strony user-a w szybkosci ladowania strony to dla mysql-a taki load jest bardzo widoczny.

Co oznacza duzo wolniejsze wykonywanie poszczegolnych zapytan do bazy danych.

Doatkowo Cpanel nie nadaje sie na rozwiazania klastrowe. To oprogramowanie z zalozenia ( tak zaprojektowane i tak zrobione) przeznaczone wlasnie do zarzadzania pojedynczymi maszynami.

Ogolnie hosting dla duzej ilosci userow to zupelnie inna zabawa niz zarzadzanie jedna czy dwoma maszynami.

Ale ze wzgledu na niskie koszta odpalenia takich uslug ( dedyk + cpanel ) mysle ze nowe marki beda tworzone i roznice cenowe miedzy nowymi a providerami ktorzy sa pare lat na rynku beda jeszce wieksze.

Po porstu musisz wybrac czy chcesz miec jakosc i spokoj ze strony hostingu a skupic sie na rozwijaniu wlasnego biznesu ale jednak troche wiecej placic czy mniej placic ale caly czas monitorowac provider-a czy nie przeniesc sie do nastepnego.

Przy roznicy kosztow 100 czy 200 pln rocznie mysle ze wiekszosc wczesniej czy pozniej wybierze tego pewnego i drozszego. Bo majac spokoj i pewnosc hostingu sa w stanie znacznie wiecej zarobic na wlasnym biznesie. Stracony czas tez kosztuje.

Tyle ode mnie.

pozdrawiam

Sylwester

... mysle ze wiekszosc wczesniej czy pozniej wybierze tego pewnego i drozszego. Bo majac spokoj i pewnosc hostingu sa w stanie znacznie wiecej zarobic na wlasnym biznesie. Stracony czas tez kosztuje...

A czy nie sadzisz, ze przeinwestowanie tez ma znaczenie ?

Po co mi serwer za 60'000 pln jesli mam 'mielenie' na poziomie 6GB/miesiac. Ja najpierw zrobilem analize, policzylemo to i tamto... i zdecydowalem sie na najtansza usluge superhost, za rok przeskocze na wyzsza, potem na dedyka, a potem sam kupie jedna maszynke (taka na poziomie 60'000PLN) potem dwie.. itd - a wszystko zaleznie od potrzeb... Mysle, ze to logiczne, wiec odpowiadnie na pytanie postawione tak: "jaki najlepszy host" nalezaloby potraktowac z usmiechem, gdyz nie znajac potzreb trudno jest ocenic czy superhost (np. superhost) wystarczy czy nie...

Nie twierdze, ze pytanie bylo takie jak powyzej napisalem ale bardzo czesto pytania sa wlasnie takie.

Pozdrawiam i ja.

... mysle ze wiekszosc wczesniej czy pozniej wybierze tego pewnego i drozszego. Bo majac spokoj i pewnosc hostingu sa w stanie znacznie wiecej zarobic na wlasnym biznesie. Stracony czas tez kosztuje...

A czy nie sadzisz, ze przeinwestowanie tez ma znaczenie ?

Po co mi serwer za 60'000 pln jesli mam 'mielenie' na poziomie 6GB/miesiac. Ja najpierw zrobilem analize, policzylemo to i tamto... i zdecydowalem sie na najtansza usluge superhost, za rok przeskocze na

Akurat wybor byl dobry. Superhost dosc dobrze sie trzyma.

Nowe aktywacje to spora kasa - pozwala im na szybkie stawianie nastepnych maszyn a takze zmiane datacenter.

pozdrawiam

Sylwester

...Akurat wybor byl dobry. Superhost dosc dobrze sie trzyma...

sie wie co sie wybiera.. ;)

ale tak naprawde nadal podkreslam, ze wszystko trzeba dokladnie przeanalizowac nim sie podejmie decycje... dla innyc superhost moze miec wady, ktorych inne hosty nie maja lub moze miec czegos za duzo (wiec i za drogo) albo za malo... zreszta nie wiem dlaczego pisze o rzeczach oczywistych.

Dla mnie superhost byl odpowiedi i cenowo i mozliwosciami.

Pozdrawiam.

Dla mnie superhost byl odpowiedi i cenowo i mozliwosciami.

Ok, skoro jedna strona to chwali to ja skrobnę coś co mnie odpycha od tej firmy, choć tu od ręki powiem - nie korzystam z ich usług więc nie wiem czy to faktycznie dobry hosting.

A dziwne i podejrzane jest to że nie ma szczegółów oferty, poza tym różniaste bzdety odnośnie pozycjonowania napotkałem.

Możliwe że mają gdzieś stronę z dokładną rozpiską hostingu, tylko ja jakoś pokracznie naopak myślę i klikam...

bo coś takiego:

-------

500 MB na Dysku

120 GB/rok transferu

PHP, CGI, FTP x 2

Poczta bez limitu

Domeny bez limitu

Fantastico PL

3 bazy MySQL

Backup

-------

to mi guzik mówi

co to jest domeny bez limitu, parkowane czy jak - a subdomeny? a bazy mysql jakie duże...

a co to jest poczta bez limitu? ile kont? to będę mógł otworzyć konkurencję o2.pl? :)

mam nadzieję że dobrze zrozumiecie mój komentarz ponieważ nie jest to czepialstwo tylko dbałość o prawa konsumenta, czyli jak nie dać się nabić w butelkę.

Zdażyło się już że właśnie nie zwróciłem uwagi w ofercie, równie pokracznie spisanej jak superhosta, i póżniej zmuszony byłem wykupić wirtuala w innej firmie, krótko po tym jak wydałem raz pieniądze na ten cel gdzie indziej.

No fajnie macie,

a mamy.. :(

lecz ja marudziłem sobie o czytelność samej oferty.

przyznaje.. ale jakos nie zwrocilem na to uwagi na poczatku.. zreszta chyba ostatnio troche zmian zrobili w ofercie. Zaloz sobie testowe konto i sam ocen.

Ciągnąc dalej - Czy baza danych jest wliczona w rozmaiar serwera czy osobno (jakoś), podobnie jak poczta traktowana?

wsio, wsio, wsio do kupy... rozmiar do rozmiaru, transfer do transferu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności