Skocz do zawartości

jaki hosting polecacie ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To sredni pakiet:

240 GB/rok transferu

Patrz na czerwono ! A ta informacja jest na stronie glownej.... :(

Zapytaj zawsze jak licza transfer. czy jest to www + poczta + ftp ( tylko OUT czy sumowany IN + OUT ).

czy np tylko www ( <reklama> vel.pl ma tylko OUT www liczony do transferu w ofercie </reklama> ).

Dokladnie na to samo trzeba uwazac na dedykach. w stanach sa 3 metody liczenia transferu na dedykach :(

pozdrawiam

Sylwester

Praca - Przetargi - Senior

...Zapytaj zawsze jak licza transfer....( tylko OUT czy sumowany IN + OUT ).

Dokladnie ! To bardzo cenna uwaga dla poczatkujacych, gdyz kazdy uslugodawca moze liczyc to inaczej!

By bylo zabawniej... superhost liczy wszystko (FTP+HTTP+POP3+SMTP) i nie wiem tylko :( czy OUT+IN ale z opisu (SMTP+POP3) nalezy wnioskowac ze TAK! Zreszta w reklamach (ofertach) jesli cos nie jest wyraznie podane to trzeba sie spodziewac najgorszego. Z drugiej strony ruch IN nie jest az tak duzy (w stosunku do OUT), chyba ze ktos ma spore transfery na FTP (IN), niemniej to bardzo cenna uwaga !

• 2 tygodnie później...

Nie sprawdziłem akurat tego... więc może moja ocena będzie nieadekwatna i uogólniona... Ale serwery z allegro traktuje tak samo jak pozycjonerów za 9,99zł - kupiłem jeden dla zabawy, sprawdziłem, porażka... Lepsze pingi i transfery miałem na darmowych hostach np. host.sk (teraz troszkę skomercjalizowany... :) ) Jeżeli ktoś robi sobie stronę o swoich rybkach, to pewnie, może dokonać zakupów na allegro, ale jeżeli wybieram server dla swojego klienta, to prędzej zapytam się o opinię profesjonalistów (których dużo na tym forum) niż kupię server BEZ LIMITU transferu...

Szczerze powiem, że gdy widzę limit transferu w ofercie, to od razu myślę o In i Out w sumie. Tak się przyjęło i bardzo rzadko zdarzają się wyjątki. Osobiście bawi mnie, gdy "hostingowcy" dają 5Gb miejsca (czyli dość sporo) i 5Gb transferu na miesiąc... Zapełnienie konta oznacza wyłączenie do końca miesiąca... paranoja. Stosunek miejsca do transferu powinien wynosić dla mnie minimum 1/10

Dała matka rozum? To kombinuj.

Powracając do tematu superhost,

wogóle to zastanwiałem się nad otwarciem nowego wątku

no ale tu to jeszcze wklepię.

Ano pierwsze moje zastrzeżenia to nieczytelna oferta.

To już przerabialiśmy.

Teraz kontakt z klientem,

właściwie to jego brak

Rozumiem, że jest niedziela.

Ale naszło mnie, bo na stronie guzik w tej ofercie jest o cronie.

Więc:

1. Infolinia - martwa cisza,

więc po kiego grzyba taka infolinia, mogą choć na stronie dodać w jakich godzinach jest online

2. Szukam maila, no kurcze nie ma, nie widzę, znowu jakis inwalida ze mnie się robi czy jak

3. Idę na stronę kontaktową po inne telefony

Dział techniczny kaput, rozumiem, ludki mogą mieć wolne w niedziele ale

Dyżury wieczorno/weekendowe tel. 0 602 xxxxxx (zgłoszenia awarii)

też padło i usłyszałem: sorry gregory abonent chwilowo bla bla...

Aktualnie na amm.net.pl siedzę,

jak cos nie tak się dzieje,

wyślę zapytanie mailem w nocy w niedzielę

i dostanę odpowiedź.

A gdy zadzwonię to nie zbęda mnie durnowato tylko dadza mi się wygadać do momentu aż uznam że nie mam więcej wątpliwości i problemów (związanych oczywiście z wirtualką :P )

Więc tak się zastanawiam czy przejście na taniego usługodawce czasami może nie wyjść bokiem.

Nie mówię o hostingu dla jakiejś małej strony czy jednej większej,

ale ogólnie - dedyk albo kilka większych projektów prowadzonych dla klientów.

no wlasnie mam superhost ale od razu widac ze omijaja klienta duuuzym lukiem :P mam nadzieje ze nic nie padnie na tym ich super hoscie :P

Co do obslugi ostatnio na sponsorowanym koncie na inten.pl dostalem bloka za nadmierne obciazanie serwera (odp lub bramka news) i konto zostalo mi zablokowane jakos w dzien :/ jak sie zorientowalem to napisalem email i po 5 minutach dostalem odpowiedz a byla 1 w nocy w sobote :P dzis (niedziela) tez nie mialem problemu z kontaktem i to mi sie podoba ale za taki kontakt sie placi jak widac po cenach w inten.pl cale szczescie mam sponsora tam :P dodam jeszcze ze serwer tam chodzi idealnie nie mam sie do czego przyczepic a mam juz 8 miesiecy tam konto i jeszcze nigdy nie bylo przerwy co na superhost juz przylukalem (fakt ze max 5 minut).

Szkoda ze mnie nie stac na inten bo bym kupil tam sobie konto na reszte stron :P

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

a powiedzcie mi jak to jest z DNS...

jak bierzesz serwer dedykowany w superhoscie i chce np podpiac 100 (1000) domen

to podpinam to na ich dnsach?

czy musze jakiegos admina do tego serwera jeszcze zatrudnic

zeby postawil mi tam serwer dns... i tym wszystkim sie zajmowal?

z gory dzieki za odpowiedz :P

a pytanie kieruje do tych ktorzy maja serwer w superhoscie...

pzdr

dedyki w superhost są drogie. chyba lepiej brac bezpośrednio u holendrów.

nie, z tego co pamietam, wyraźnie pisali na stronie, że nie dają supportu do dedyków. jesli sie znasz na linuxie to admina nie potrzebujesz ale skoro zadajesz to pytanie to raczej będzie ci potrzebny :P

normanos

wiesz ina sprawa postawic spobie apacha php i do tego mysql-a bo mnie nawet tego na studiach nauczyli...

a inna sprawa zeby siedziec w temacie, zabezpieczyc serwer odpowiednio, wgrywac upadaty jak sie pojawia, monitorowac to wszystko

bo jak juz cos kupuje to chcialbym zeby to prefesionalne bylo zrobione :)

no ale nic dzieki za odpowiedz

a z tego co gadalem z holendrami to oni daja przynajmniej secendary dns za free :> w ogole dobre chlopaki z tych holendrow :)

tylko zeby im calej kalsy IP google nie zbanowalo.... bo ktos tam w tym topicu pisal o tym ze ludzie ze swoimi generatorami sie do superhosta poprzenosili.. no ale moze takich duzych bananow nie bedzie :)

pzdr

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
ja szcerze polecam ibc.pl :

witam. Wywalili mnie z IBC.PL.

Zapraszam na:

Przenosiny...

nie wiem, czy superhost jest lepszy, ale tam o takich akcjach nie słyszałem.

To oczywiście moje doswiadczenie i jestem stronniczy. Dlatego tyko OSOBIŚCIE polecam zastanowić się.

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Dlatego tyko OSOBIŚCIE polecam zastanowić się.

no to miales przygode :?

ja kupilem w ibc ok 8 serwerow - w pakiecie mini - dla klientow - tyle ze oni tam maja proste rzeczy i nic co by moglo serwer obciazyc - zwykle stronki komercyjne - i do takich serwer jest doskonaly - dlatego polecam :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• 2 tygodnie później...

Mój faworyt już od jakiegoś czasu to www.hostpark.pl . Jak dla mnie to demon predkości pod względem transferu, czułości (ping) i szybkości generowania stron. Przemielenie bazy danych z tabelami po klika tysiecy rekordów, to dla niego 2 sek łącznie z wyświetleniem wyniku.

Poczta sprawdza sie tak szybko, że w przypadku braku listów nawet nie zauważam, że juz zakończył sprawdzanie i nerwowo klikam "sprawdź nową pocztę" :)

Działaja tez skrypty (linuj.pl , linkor.pl) PHP z osadzonym PERLem (jesli o to chodzi)

Na dzieńdobry PHP działa w trybie safe-mode, ale po jednym uprzejmym liści, admin bez żadnego "ale" wyłączył tryb safe.

Jednym (i jak dla mnie duzym) minusem jest ilość domen jakie można podpiąc do konta.

superhost.pl (USA) - odradzam

netlook.pl (USA) - 50/50 - niby wszystko ok, ceny, support, ale mi sie przyczepili, ze strona zrzera duzo mocy profesora (jako jedyni), czasami problemy z poczta, gdzies znikaja listy i nikt nie wie gdzie

skip.pl (USA) - totalna porazka - nie bierz jesli Ci dopłacą - szkoda nerwów

home.pl (PL) - tam wszystko ok, procz cen, czyli serwery dla baronów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności