Skocz do zawartości

jaki hosting polecacie ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś byłem dobry z matmy, więc chyba się nie mylę, ale poprawcie mnie :>

Serwer "Rodzinny" 122zł rocznie / 180Gb rocznie (12mcx15Gb)

Cena za Gb: 0,67zł

Serwer "Provider" Cena za Gb do 2,5zł ... Dlaczego ktoś, kto bierze hurtowo płaci 4! razy więcej za Gb ? Stawiam na to, że firma sprzedaje więcej niż może i liczy, że jej klienci postawią na serwie tylko wizytówki.

Dała matka rozum? To kombinuj.

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

po prostu zakłada, że ta rodzina wykorzysta maks. 5-10% tego co kupi, a hurtownik kupuje to co jest mu potrzebne...

w razie pomyłki się dopłaca, ale prawdopodobieństwo pomyłki przy pojemności www 50 mb nie jest bardzo duże (zwłaszcza przy stronach małych firm/osób prywatnych) :)

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

• 2 tygodnie później...
ja szcerze polecam ibc.pl :

witam. Wywalili mnie z IBC.PL.

Zapraszam na:

Przenosiny...

nie wiem, czy superhost jest lepszy, ale tam o takich akcjach nie słyszałem.

To oczywiście moje doswiadczenie i jestem stronniczy. Dlatego tyko OSOBIŚCIE polecam zastanowić się.

Radek.

63484[/snapback]

To co to za firma hostingowa ze nei potrafia zabezpieczyc serwera w taki sposob aby jedna osoba go nie wysypala - w taki sposob jak napisane powyzej lub przez blednie napisany skrypt.

• 5 lat później...
  • 2 tygodnie później...

Jako webmaster szczerze polecam virtuale nq.pl, z jednego powodu: dostałem nowego klienta i byłem mile zaskoczony tym, jak oni dotychczas mu pomagali oraz jak szybko i bez kłopotów zrealizowali moje wymagania.

Są elastyczni, zarówno pod względem cen, jak i opcji o których zmianę poprosiłem. W niektórych firmach nawet nie ma o tym rozmowy...

Stricte technicznie to jeszcze nie wiem, za krótko tam coś mam, ale już widzę, że soft mają pokonfigurowany, a nie tylko zainstalowany, co dobrze wróży.

vladimirec ty co jaja sobie robisz?

Pojemność serwera 1 GB

Bazy danych MySQL, PostgreSQL, Firebird 1 szt ;)

Transfer roczny 120 GB

Abonament roczny - cena netto 199 zł :D

nie wiem jaki ty webmaster , ale na hostingach nie znasz się lub zwykle spamujesz PiO i jedno i drugie złe o tobie świadczę.

:D Tani w twoim rozumieniu Hekko to jaki? bo nie rozumiem. Wole dołożyć odrobinę i mieć VPSa,lub wasz MediumPack 4 G/ 240 ,Lub X2 iswift 2 g/240 69 PLN rocznie, i jeszcze mogę wymienić 10 stabilnych Polskich Hostingów oferujących tańsze konta o lepszych parametrach.Słowo "tanie" tu raczej nie pasuje.Bo nie mogę zrozumieć co takiego oferuje wymieniona przez Pana vladimiric firma żeby wycenić swoja usługę na 240 PLN brutto rocznie - cytat "serwery z dodatkiem świetego spokoju"? Na takie rzeczy to ma wyłączność Watykan, w opisie podają - Nieograniczona liczba domen, Nieograniczona liczba subdomen- i ja jedną baza ?i tak daje...

• 3 tygodnie później...

MaxPan, porównałeś właśnie fiata do mercedesa... Firmy jedno czy dwuosobowe do mającej własną serwerownię z 10-cio letnim stażem na rynku. W reselling bawić się może praktycznie każdy z podstawową umiejętnością administracji - a własna serwerownia to jednak kilka szczebelków wyżej w "drabince" usług hostingowych. Jak się spojrzy na ofertę NQ i sprawdzi jej opinie to wiadomo za co się płaci. W NQ nie ma żadnych limitów poza dyskiem i transferem - ani na procesor, bazę czy webserwer. Tam gdzie inne firmy już by ci wciskały vps lub dziękowały za współpracę - u nich będzie ok dopóki nie zużyjesz transferu. Dużo znasz takich firm?... Za jakość się płaci - od tej reguły nie ma wyjątków.

• 3 tygodnie później...

Ja ze swej strony polecam vipserv.org. Jestem u nich od dobrych 2 lat. Awarie jeśli o nie chodzi to zliczyłem jedną bardzo poważną (wieczorem padł dysk, z rana wszystko śmigało jak ta lala :) ), tak mnie przyzwyczaili do wysokiego poziomu, że ciężko mi się przenieść do innej firmy... Osobiście pod małe strony ze zwykłym ruchem jest idealny, dodatkowo do każdego konta są 3 IP, kontakt tylko mailowy, ale zawsze odpowiadają (czas reakcji od 5 minut do godziny).

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności