Skocz do zawartości

O teoriach SEO, emigrantach i ich zdaniu o polskim SEO

zero3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie nasmiewam sie z Polakow. Raczej czuje obrzydzenie kiedy polacy mieszkajacy w PL mowia ze w UK to nas postrzegaja jako ostatnie lachudy. Polacy o polakach. Szkoda ze czytasz moje wypowiedzi bez zrozumienia. Pozatm nie widze nic zlego w slowach "u nas w ameryce" czy "u nas w niemczech". Co w tym zlego ze jak ktos mieszka, pracuje w innym kraju, czuje sie tam dobrze, jest dlugi okres czasu i chce tam zostac, uzywa zwrotu "u nas". Przeciez chyba nie masz kompleksow zeby sie do takiego skrotu myslowego przyczepiac jak 20 lat temu do polacy z PL czepiali sie slow "u nas w ameryce"?

To nie kompleksy i czepianie się, a śmiech i politowanie. Najczęściej słychać tekst "u nas w ..." z ust osób, które wyjechały na 2 tygodnie na wczasy.

no to może pora zmienić coś w sobie? wink.gif

Mężczyzna 31lat aż wstyd mi pisać :)

Taki słaby psychicznie jestes że chcesz się zmieniać ;).

A po co? Róbmy wszyscy to co do nas należy i zbędnych kłótni nie będzie.

Pozdrawiam.

Najczęściej słychać tekst "u nas w ..." z ust osób, które wyjechały na 2 tygodnie na wczasy.

hehe dobre ;)

Mężczyzna 31lat aż wstyd mi pisać :)

Taki słaby psychicznie jestes że chcesz się zmieniać ;).

a to do mnie było? to chyba czegoś nie pojąłeś.

sugerowałem zmianę mojemu rozmówcy, nie miałem na myśli siebie.

a przy okazji, z zupełnie innej strony:

czy zmiana myślenia, przekonań, etc w wieku np 31 lat jest oznaką słabości? niby dlaczego?

Najczęściej osoby które mieszkają za granicą i uważają, że obcokrajowcy maja nas za nic to ciamajdy, które szukają dla siebie wytłumaczenia i gdybyś za chwilę elokwentnie (lol) próbował odwrócić kota ogonem - jeśli znajomi którzy przekazują takie informacje nagle stali się obcokrajowcami - takie wypowiedzi świadczą o niewiedzy/nieporadności opiniotwórcy :)

Po oddaniu 200k w UK każda gazeta ma nagłówki w stylu "uczciwi Polacy" :-)

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Nie wiem jakim cudem masz moderatora, ale jak czytam twoje posty to jakbys nigdy swiata na oczy nie widzial :)

Takim cudem, że kiedy Zero3 miał jako jeden z pierwszych z nas PR6 i n pierwszych miejsc, 95% osób które teraz to czytają, nie wiedziała jeszcze co to jest link. Zero3 jest jednym z najstarszych ludzi w tej branży w tym kraju i wniósł od siebie lekko mówiąc więcej niż większość tu obecnych, stąd z jego zdaniem "parę" osób się liczy.

Odrobinę szacunku.

Pozdrawiam, J.

czy zmiana myślenia, przekonań, etc w wieku np 31 lat jest oznaką słabości? niby dlaczego?

A broń boże! Jeśli chodzi o zmiany w tym wieku to faktycznie świadczy to o wielkości człowieka.

Jestem zbytnio nasiąknięty tapetą i chłopcami na żel, którzy po to by przyszpanować zmieniają się jak w kalejdoskopie ;).

Patrze za bardzo z perspektywy młodziana a nie dorosłego 30latka :)

A zasługi? No cóż gratuluję ;)..

P.S W sumie dobrze zero3 ześ taki ułożony i spokojny ;). Dla wielu już by nerwy puściły a ten spokojnie odpowiada na wszystko hehe.

Pozdrawiam Tomek.

Nie wiem jakim cudem masz moderatora, ale jak czytam twoje posty to jakbys nigdy swiata na oczy nie widzial :D

Takim cudem, że kiedy Zero3 miał jako jeden z pierwszych z nas PR6 i n pierwszych miejsc, 95% osób które teraz to czytają, nie wiedziała jeszcze co to jest link. Zero3 jest jednym z najstarszych ludzi w tej branży w tym kraju i wniósł od siebie lekko mówiąc więcej niż większość tu obecnych, stąd z jego zdaniem "parę" osób się liczy.

Odrobinę szacunku.

Pozdrawiam, J.

Ja jego umiejętności i zasług nie neguję. A jeśli chodzi o szacunek dla osoby, w pewnym poście napisałem stosowną notke.

ps, a tak naprawde o polakach jako o narodzie mysli sie na zachodzie ze jestesmy pijakami, lachudrami, zlodziejami bo jesteśmy bardzo dobrze kojarzeni z ruskimi :)
40 razy w niemczech, 10 razy w wb i często inni sąsiedzi, raz włochy. Opinie ponazłem po rozmowie z przyjaciółmi, którzy tam są i pytałem sie o to jak nas widzą.

Gdybyś zadał moim znajomym pytanie: "Jakiej muzyki słuchasz?", to większość dałaby Ci odpowiedź "metal i pochodne", tak więc czy na tej podstawie możesz twierdzić, że ludzie w Polsce słuchają tylko metalu? Nie, tego słucha poprostu znakomita większość moich znajomych. Analogicznie patrząc to w ciekawych kręgach musisz się obracać, skoro Twoi mają takie zdanie o Polakach.

Najczęściej słychać tekst "u nas w ..." z ust osób, które wyjechały na 2 tygodnie na wczasy.

To jest chyba zwykły etap aklimatyzacji w danym miejscu.

Sam dopiero od 4 lat mieszkam w Warszawie i jak się mnie pytają gdzie idę to odpowiadam "do domu",

choć wiem, że dom to ja mam na Pomorzu, a tu to poprostu wynajmuję n-te mieszkanie.

Tak więc jeżeli coś Cię mocno łączy z danym miejscem, to zaczynasz się z nim identyfikować w sposób mocniejszy

czasem niż by Ci się to wydawało za możliwe.

Ale też jest jakiś taki koloryt ludzki co wyjedzie na tydzień do USA i już zapomina polskiej gramatyki i

musi na nowo ćwiczyć akcent, no ale to koloryt. :)

Wlasnie podawali :) ze wzgledem zadowolenia z życia i statusu PL jest na 30 ktoryms miejscu duzo duzo przed USA :).

Ogólnie UE jako kontynent znacznie wyprzedza.

Nie wiem jaka maja opinie o PL ale mnie ona śmiga, wiem jakimi autami brykają DE kupujący w naszych hipermarketach Dosie i co sobą reprezentują

Pewno to jakieś stare postrzeganie polaków, bo ja znam bardzo dobre opinie o PL.

Nie mozna globalizować - każda narodowość ma swoje plusy i minusy.

My mamy ambitnych i przedsiebiorczych ludzi i piękne kobiety :P - to bardzo dużo. W tych cieżkich warunkach naprawde być przedsiębiorczym nie jest łatwo.

Więc pewno Ci zagramaniacy co mają takie negatywne opinie w większosci w swoim kraju siedzą na jakimś zmywaku albo na socjalu i cieszą się że za to starcza im na mieszkanie i życie, musieliby się odbić o polskie realia :P to zobaczyliby ile należy pracować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności