Skocz do zawartości

Laptop z biedronki

Krisss

Rekomendowane odpowiedzi

Zintegrowana karta graficzna... brrr.

512 RAM...

Bardzo dobry support, ze strony pani z biedronki...

Brak info o baterii... dołączają paluszki?

Niefirmowe laptopy mają tendencję do przegrzewania się.

Sprzedam vouchery Google Adwords o nominale 75 Euro (250 - 260 PLN)

w cenie 35 PLN/szt!

Data ważności voucherów: 30 Sierpień 2008

Kontakt: PW, lub luber.michal@gmail.com

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Wczoraj kupilem tego laptopa. Jedyna wada jaka dostrzeglem to brak wifi (ale oczywiście mozna dokupic adapter na usb). Win xp chodzi bez problemow, sa dolaczone sterowniki pod winxp/vista z polska instrukcja. Bateria trzyma ok 1godzine. Karta graficzna uzywa 64mb ramu (czyli z 512 zostaje 448), quake3 chodzi bez problemu. Matryca ok, nie ma zadnych bad pixeli, dysk tez ok, pracuje cicho, nie ma bad sectorow. Ogolnie jak ktos szuka taniego, malego, porecznego laptopa i nie przeszkadza mu brak wifi (lub wystajace wifi na usb) to polecam ;)

• 2 tygodnie później...

Ten laptop to Hasee FU300 https://www.hasee.com/en/Product_Index_En.h...6&prodid=66

Byłby całkiem ciekawą propozycją jako mobilny laptop gdyby nie waga 2,4kg i słaba bateria.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Lol co za szajs, za 1200 PLN na agito jest:

HP: https://www.agito.pl/hp/hp_530_kp464aa.496.330029.html

Albo za taką samą cenę fujitsu o 2x lepszych parametrach jeśli chodzi o praktycznie wszystko (nagrywarka DVD, 1 GB Ram, 160GB Dysk, wifi, procek). I też jest linux. https://www.agito.pl/fujitsusiemens/fujitsu...495.328152.html

Dobre, uznane firmy a nie jakieś gó**o z biedronki które produkują w tajwańskiej piwnicy. Czym tu się podniecać? To kupa złomu nie laptop a ekran to już totalna porażka. Nagrywarka CD!! Przenieście lepiej do działu humor ;)

jestem w szoku jesli chodzi o ceny, ale w szoku pozytywnym niewazne czy to noł nejm, dobry objaw na rynku

Skąpy 2 razy płaci a za taką cenę ten laptop z biedronki to zdzierstwo :D

testkonto99 nie chcę cię dołować, ale następnym razem wejdź na pierwsze lepsze agito albo komputronik zamiast brać laptopa leżącego między ogórkami a marchewką :)

Oplacaloby sie go kupic jezeli cena bylaby w maksymalnym przedziale 700-750zl

Do tego tysiaka wolalbym dolozyc i kupic cos lepszego ale tez bez przesady - po 2-3 latach i tak trzeba wymienic.

Lap jest o tyle wygodny, ze mozna go zabrac ze soba ale do ciaglego siedzenia to sie niezbyt nadaje... -przynajmiej dla mnie.

Ja tam wole stacjonarke.

Po co taszczyć z sobą laptop bez wifi? Dla mnie prosta kalkulacja: ram / napęd / ekran / procek przez połowę w stosunku do laptopa np. fujitsu V5535-CA3PL = cena przez połowę = 625PLN, gdyby to był fujitsu. Pomijając brak wifi i średnio śmieszne wyposażenie -200 PLN za badziewną firmę = 425PLN tyle jest wart laptop z biedrony a pewnie z demobilu bo nie wiem czy te podzespoły teraz wyprodukowano czy wzięto z jakiegoś śmietnika :soczek:

Z resztą gdybyś chciał do tego czegoś dokupić choćby te nieszczęsne wifi które ma każdy laptop i 512 mb ramu to wyjdzie z grubsza tyle samo co fujitsu. Jeśli w ogóle można ten laptop rozszerzyć. Za 700 PLN w życiu bym nie kupił czegoś co było przestarzałe 3 lata temu :soczek: Ani to do pracy, ani do zabawy ani nawet w kuchni między garami postawić jako radiobudzik bo nie ma radia :)

Dokładnie 2GB kingston jest w takiej cenie. W śmiesznych sklepikach a'la biedronka kupuje się najtańszy chiński szajs i sprzedaje go 5-15% taniej niż markowe komponenty. Śmiech na sali chociaż rozumiem, że babcie które przychodzą kupić kapustę dają się na to naciąć ale żeby osoby na forum biznesowo / inf pisały o "okazjach" z biedronki ? :rolleyes:

Co do laptopów w przedziale cenowym na allegro to niestety o niczym nie świadczy. Fujitsu może zaproponować laptop o 2x lapszych parametrach, o klasę lepszym procesorze i uznanej marce po takiej samej w takiej samej cenie w jakiej biedronka oferuje jakiś średniowieczny szajs firmy o której nikt nie słyszał.

Normalna cena jak za pendrive 1gb...

Stary już się chyba robię... kilka dni temu kupiłem kartę do telefonu Memory Stick Micro 2gb, nowa, zapaczkowa (bo z mpunkt'a)... za 99zł... a myślałem że coś 200zł wydam...

Jedno jest pewne lepszy jest taki laptop z biedronki niż Asus EEE PC ;]

Michał, co Ty mówisz :rolleyes:? Jak ktoś potrzebuje mieć laptopa z dostępem do internetu, który mieści się w tylnej kieszeni spodni (sprawdzałem :P) to EEE jest idealny dla niego :P.

A laptop z Biedronki to może nie hit, ale dosyć ciekawa propozycja - sam ostatnio przyglądałem mu się :P

Tani Hosting - od 7 lat w sieci!

Chcesz zacząć zarabiać konkretne pieniądze i budować ze mną biznes? Napisz na pw.

Stary już się chyba robię... kilka dni temu kupiłem kartę do telefonu Memory Stick Micro 2gb, nowa, zapaczkowa (bo z mpunkt'a)... za 99zł... a myślałem że coś 200zł wydam...

Koleś, rozróżniasz co to jest pendrive a co to pamięć do telefonu (np. SD) ?

A propos:

https://www.agito.pl/product/327600?bid=40 (2gb za 29 zł)

https://www.agito.pl/pamieci_flash_usb/pqi_...179.327737.html (4gb za 40zł)

A laptop z Biedronki to może nie hit, ale dosyć ciekawa propozycja - sam ostatnio przyglądałem mu się

Ok dlaczego ciekawa (w porównaniu z HP na przykad).

Albo tu: https://www.agito.pl/fujitsusiemens/fujitsu...495.328152.html

Bo albo nie umiesz korzystać z ceneo albo czegoś nie zauważam :) Co może skłonić konsumenta który ma przed sobą produkt biedronki i produkt fujitsu do zakupu tego pierwszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności