Skocz do zawartości

Zasięg wyszukiwarek Onetu i WP

assus00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam krótkie pytanie.

Czy ktoś ma informacje nt. aktualnego zasięgu (udziału) poszczególnych wyszukiwarek Onet i WP na rynku polskim? Lub inaczej mówiąc aktualny ranking wyszukiwarek.

Generalnie chodzi mi o to czy warto np. wchodzić w linki sponsorowane i pozycjonowanie także w inne wyszukiwarki niż Google i na jaki efekt mozna by liczyć?

Pozdrawiam

Procentowych zależności Ci nie podam ale to czy się opłaca zależy od tematyki. Druga sprawa to to, że wspomniane wyszukiwarki oferują większy, procentowy współczynnik konwersji, ze względu na to, że zwracają mniejsza ilośc sensownych wyników wyszukiwania...

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Czy ktoś ma informacje nt. aktualnego zasięgu (udziału) poszczególnych wyszukiwarek Onet i WP na rynku polskim? Lub inaczej mówiąc aktualny ranking wyszukiwarek.

Polscy użytkownicy :

https://www.ranking.pl/index.php?page=Ranks...amp;stat=212|OW

Zagraniczni userzy :

https://www.ranking.pl/index.php?page=Ranks...amp;stat=212|FG

Dokładniejszych analiz nie znam, niż te w ranking.pl

• 3 tygodnie później...

No wlasnie Panowie, to jest roznica, przynajmniej dla mnie, a przyklad: strona w google ban, w onecie miala ponad 2k unikalnych dziennie, co przekladalo sie na ~10$...

Teraz wszystko z google ;) z jednej stronie, fajnie, bo jesli jestes na 1 miejscu w googlu, to i w "onecie" badz co badz. Jednak stara wersja mi bardziej odpowiadala, ban w G, a w onecie mozna bylo szalec ;)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności