Skocz do zawartości

Sklep, który raczej "odpycha" niż zachęca do zakupów... :(

marynistyka.org

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne Koleżanki i Drogich Kolegów

Ponieważ dzięki Wam, waszym podpowiedziom, ocenom i... krytyce :) jestem szczęśliwym posiadaczem najpiękniejszej Strony Głównej i Galerii :D ...

a ponieważ podczas tworzenia tych dwóch stron i wielu, wielu pytań i problemów jakie miałem od początku :( wielokrotnie w rożnych kwestiach słyszałem Wasze opinie, że Sklep to dopiero jest dramat, że Sklep jest bardziej "odstraszający" i "odpychający" niż zachęcający do zakupów, ale wtedy zajęty innymi sprawami trochę ignorowałem Wasze uwagi, ale chyba czas najwyższy się tym zająć...

Bardzo chciałbym was poprosić o ocenę mojego SKLEPU - o Wasze uwagi, co powinienem zmienić, czy cały panel, czy tylko kolory, czy za dużo obrazków, czy za mało, czy w ogóle sposób prezentacji produktów, czy...(?) - będę wdzięczny za wszelkie słowa krytyki, ponieważ szczerze mówiąc... sam nie jestem zachwycony jego wyglądem, a pomaga mi Dobry Człowiek z PiO (Wielki Dzięki Mistrzu :) ), który będzie potrafił "przetworzyć" mój Sklep, wg. Waszych Uwag, tak aby był ładny i zachęcający do zakupów... :) ... w końcu...

Chciałbym tylko dodać, że oprócz brzydkiej szaty graficznej, Sklep ma PR=3 i świetnie się indeksuje w googlu (dokupiłem od Twórcy silnik, który naprawdę działa)...

Bardzo, bardzo Wam z góry dziękuję za pomoc i uwagi w sprawie tej strony - i jeszcze raz za pomoc w sprawie 2 poprzednich stron :)

Pozdrawiam Was serdecznie

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

:)

zaglowieczu9.gif

;

Nie za bardzo jest co oceniać bo sklep jest w klimacie stron z lat 80' no może przesadziłem 90' i jest pozbawiony jakiego kol wiek ładu.

Popatrz po sieci znajdź coś co Ci się spodoba i poproś grafika żeby się trzymał takiego klimatu. Albo zleć zaprojektowanie całkiem nowego designu ale to już jest sporo $.

Co ma do tego xol to nie wiem. Marynistyka sam twierdzi że mu się strona nie podoba. A po za tym że sklep ma się podobać właścicielowi to jeszcze powinien generować sprzedaż. W obecnej formie nie wzbudza zaufania a i tematyczny też za bardzo nie jest jeżeli już w tym kierunku uderzamy. Moim zdaniem całość layoutu do zrobienia od nowa nie ma co reanimować tego.

P.s Maluchy "F126p" też się niektórym podobają ale założenie alusów i wyczyszczenie świec raczej im nie pomoże :(

JARO - dzięki za "obronę" :) i dobre słowa, ale... QBEXUS ma niestety rację...

już słyszałem, że w obecnym wyglądzie sklep nie wzbudza zaufania, a odnośnie moich zamiłowań i oferty co za tym idzie... nie bardzo nawet mi się ten layout podoba ;)

Zacząłem już szukać innego - do przerobienia, ale są ich miliony... ciężki wybór...

Bardzo Wam dziękuje za opinie - layout zdecydowanie do wymiany... tylko jaki wybrać?

jak będę miał nowy na pewno Wam się pochwalę. :)

A co do sesji w linkach - to sam Twórca sklepu, który wziął już za swoje dzieło (sklep+baner na górze+grafika (?)+silnik do Googla+coś tam) ode mnie duuuuużo kasy twierdzi, że się nie da... ale postaram się sprawdzić czy na pewno sie nie da?

Serdeczne dzięki

Pozdrawiam serdecznie

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

zaglowieczu9.gif

;

1. Wywal reklamy. To jest sklep czy tablica na plakaty?

2. Wywal wszystkie linki zwrotne do katalogów. To:

a. nieprofesjonalne

b. śmieciowe

c. niepotrzebne.

Jak katalog wymaga BL to go wstaw gdzieś na zapleczu niewidocznym dla gości.

3. Zlećrobotę komuś kto ma zamiłowanie do tworzenia www. Ktoś będzie szczęśliwy że ma robote a ty się też zajmiesz tym co sam lubisz i umiesz najlepiej.

Witaj Spookypld

Bardzo Ci dziękuję za rady :)

"1. Wywal reklamy. To jest sklep czy tablica na plakaty?

2. Wywal wszystkie linki zwrotne do katalogów. To:

a. nieprofesjonalne

b. śmieciowe

c. niepotrzebne."

W Nowym Sklepie już ich nie będzie...

"3. Zlećrobotę komuś kto ma zamiłowanie do tworzenia www. Ktoś będzie szczęśliwy że ma robote a ty się też zajmiesz tym co sam lubisz i umiesz najlepiej." - tak właśnie zrobiłem, a raczej poprosiłem :rolleyes:

Tylko nadal layoutu który pasowałby do tematyki nie wybrałem - za duży wybór :)

Pozdrawiam Cię serdecznie - dzięki za podpowiedzi

Marek

zaglowieczu9.gif

;

podaj na forum, pomożemy

generalnie to css bez tabeli. lepiej wez do tego profesjonalistę i mu zapłać niż kumpla,który zrobi za darmo, ale potrwa to wieki.

Spookypld - nie rozumiem jednego... :rolleyes:

"podaj na forum, pomożemy" - to znaczy? sorrki, ale zastosowałeś skrót myślowy, którego nie rozumiem :)

"generalnie to css bez tabeli. lepiej wez do tego profesjonalistę i mu zapłać niż kumpla,który zrobi za darmo, ale potrwa to wieki" - mam Przyjaciela, który jest Profesjonalistą, naprawdę wie co robi - zapraszam na moje pozostałe strony - ja jestem zachwycony (w porównaniu z tym co kiedyś sam zrobiłem zanim zasięgnąłem Waszej rady, oj nasłuchałem się, nasłuchałem o swoich "wybrykach" w htmlu :) )... może i Tobie się spodobają :)Marynistyka.org, Marynistyka.info, Marynistyka.waw.pl... tylko ten Sklep leży, ale już niedługo :)

I na pewno nie potrwa to długo, bo Człowiek jest Niesamowity :) jest Administratorem wszystkich moich stron i zajmuje się nie tylko ich tworzeniem (nie mam pojęcia o php, więc doszedłem do wniosku, za Waszą zresztą radą, abym zajął się tym na czym się znam i co kocham - mosiężnymi antykami żeglarskimi, a strony zostawił komuś kto kocha tworzenie stron), ale również ich pozycjonowaniem... i tak jak wspomniałem - ja na swoje potrzeby i oczekiwania jestem więcej niż bardzo zadowolony.

Problem mam tylko teraz bo mój Administrator poprosił, że ponieważ to mój sklep, abym wybrał layout jaki mi pasuje i... nie potrafię :)

Poproszę cię tylko o wyjaśnienie początku... bo trochę głupi jestem :)

Pozdrawiam serdecznie

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Bardzo dobrze myślisz :jezyk1: bardzo, bardzo...

W tym temacie, czy jest jakiś dział na to specjalny na Forum?

Jak tylko sie zdecyduję na jakieś - przy pomocy mojego Administratora oczywiście :) wstawię je od razu do oceny.

Z góry bardzo Tobie i wszystkim, którzy je zechcą ocenić o pomóc w wyborze bardzo bardzo dziękuje :P:)

Pozdrawiam

Marek

zaglowieczu9.gif

;

• 1 miesiąc temu...

Witam Was serdecznie :D

Mój Sklep zyskał nowe oblicze, nowego ducha, nową twarz, nowy layout - zgodnie z wszystkimi Waszymi radami :( ... chwilę to trwało, ale myślę, że się opłacało.

Może niektórzy z Was pamiętają stare oblicze (będą mogli porównać :D ), ale wszystkich poprosiłbym o odpowiedź na pytanie - jak jest teraz?

MÓJ SKLEP

Będę Wam jak zwykle bardzo wdzięczny za konstruktywną krytykę, co powinienem jeszcze zmienić, co Wam się nie podoba, co razi... a może teraz jest chociaż..."nieźle"? ;)

Zgodnie z Waszymi radami wyrzuciłem również wszelkie banery reklamowe (zostały 2... niezbędne), przeprowadziłem wśród znajomych również web usability - idzie gładko... żadnych problemów z wybraniem produktu, środka płatności, transportu, itd... myślę zresztą (wielu z Was również), że główny problem leżał w starym layoucie, szaro-nijakiej szacie graficznie... ciekawe, jak wg. Was jest teraz?

Bardzo Wam z góry dziękuję

Pozdrawiam serdecznie - odpoczywajcie czasami... są wakacje :P

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności