Skocz do zawartości

Druga domena - jak postępować?

mery_master

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do Was następujące pytanie: jak postępować po zakupie nowej domeny .eu ? Do tej pory mój serwis działał tylko pod .pl teraz już można na niego się dostać poprzez dwa adresy (.pl i .eu). Głównie interesuje mnie, czy powinienem dodawać tę witrynę w panelu webmastera na google.pl i generować oddzielną mapę dla nowej domeny? Czy to opłacalne (mam na myśli to że .pl jest już dobrze wypozycjonowana i ładnie widoczna w szukajkach, a teraz z .eu zabawa zacznie się jakby od początku). Proszę o porady.

Pozdrawiam

Ustawiłem u dostawcy serwera, żeby domena .eu była kierowana na mój katalog ze stroną. I teraz nie ma znaczenia czy w jakimkolwiek adresie użyje .eu czy .pl zawsze dobrze mnie zaprowadzi. Coś zmieniać? Co po ustawieniu tego przekierowania? I jak je zrobić ;)?

Teraz masz podłączone 2 domeny pod jeden serwis = DC. Podłącz ją pod inny katalog i zrób tam w .htaccess lub php przekierowanie 301 na domene pl.

Nie musi osobnego katalogu robić przecież, po co taka zabawa? Może normalnie tam gdzie ma serwis w .htaccess dodać wpis odpowiedni.

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności