Skocz do zawartości

sortowanie wg. daty

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam spory jak dla mnie problem do rozgryzienia. Chodzi dokładnie o to że chciałbym pobierać z bazy wyniki i układać je na podstawie dwóch wartości: daty i liczby wyświetleń.

Co do liczby wyświetleń sobie poradziłem:

SELECT * FROM ".db('prefix')."articles WHERE position = 1 AND published = 1 ORDER BY views DESC LIMIT $size"

i chciałbym dodać do tego jeszcze aby uwzględniało tylko rekordy z ostatnich 72 godzin. Format daty w tabeli jest taki: yyyy-mm-dd hh:mm:ss

ktoś wie jaki kod dołożyć ? aby to działało

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

SELECT * FROM ".db('prefix')."articles WHERE position = 1 AND published = 1 ORDER BY views DESC LIMIT $size"

i chciałbym dodać do tego jeszcze aby uwzględniało tylko rekordy z ostatnich 72 godzin. Format daty w tabeli jest taki: yyyy-mm-dd hh:mm:ss

pobaw się SUBDATE() https://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...nction_date-add

SUBDATE(now() , INTERVAL 3 DAY)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności