Skocz do zawartości

oczy pozycjonera

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na Twoj awatar to po pierwsze umył byś się wreszcie i moze to wystarczy :)

Rób częstrze przerwy, nie znoś do kompa żarcia ani picia, stworzy to dodatkowe okazje do zrobienia sobie przerwy.

W dzień nie może byc za jasno w pomieszczeniu gdzie jest monitor. A w nocy nie powinna panować całkowita ciemność, chodzi o to aby nie było ostrego kontrastu pomiedzy monitorem a resztą.

.

Tabaka - po co sztuczne łzy, jak można wywołać prawdziwe? ;-)

Spróbuj też po kilku godzinkach siedzenia przy monitorze robić sobie krótkie przerwy.

No i spróbuj też 'przyciemnić' monitor, szczególnie w nocy.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Kupcie sobie wyciąg z borówki, np. Klarin (z luteiną) - dla mnie bomba :drink: w zasadzie tylko tego od lat używam. No i koniecznie pijcie dużo wody mineralnej. Podobno dobrze robi krótkie oderwanie wzroku od monitora i popatrzenie sobie gdzieś 'w dal' :)

Ostatnio bylem u okulisty i pomimo że od lat przed kompem pracuję min. 10 godz./dzień to wzrok mi się poprawił. Dodał jeszcze coś takiego: "Oczami się nie przejmuj, lepiej zadbaj o kręgosłup". I ma 100% racji. Nieraz, siedząc po kilkanaście godzin nad projektem, po kilku dniach nie dałem rady ubrać sobie skarpetek. Dlatego, teraz prawie co dziennie ćwiczę i jest w miarę ok. Bez gimnastyki i prawidłowego dbania o zdrowie, w wieku 50 lat będziemy jeździć na wózkach inwalidzkich :)

Pewnie wielu z was ma problemy z oczami. Ja ostatnio coraz częściej odczuwam ich zmęcznie od monitora. Siedzę od 8 do 12 godzin dziennie przy monitorze.

na bank ci pomoże jak odjedzesz od tego minitora , ba siedzenie przy nim 8 godzi wzupełnosci ci wystarczy reszte czasu można spędzic znacznie przyjemniej , pamietaj oczy masz jedne :drink:

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności