Skocz do zawartości

Filtry, filtry i jeszcze raz filtry.

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widze to wiele osób dostalo filtr z wtorku na srode a jak nie to golnie na poczatku tyognia.

otóż jedyne co zrobiłem to wywaliłem sitemape z googla...

Dzięki za info. Rzeczywiście było i otym. Nie chce być złym wróżbitą, ale tam też było napisane, że usunięcie sajtmapy pomagało jeydnie na jakiś tydzień czasu potem znowu strona sżła do filtra.

Ja osobiscie nie mam sajtmapy wiec nei mam co usuwac. JEstem tylko ciekaw jak zaraguje google gdy będzie się dodawać a nastepnie ściągać sitemapę w razie powrotu do sandbox'a. Coż.

To ze strona z top10 awansowala do top5 nasuwa jednie spotrzezenie, ze to wlasnie awanse na czolowe pozycje powoduja zjawisko filtra. OCzywiscie moga byc tez dodatkowe przyczyny... W moim przypadku na live.com także strona zaliczyla niezly skok. Co prawda to inna wyszukiwarka, ale moze cos w tym jest.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja też wpadłem do tego filtra na dwie frazy. Domena kilkuletnia, postrona którą linkowałem miała pół roku, jakiś czas temu dostała nawet PR. Dałem 10 linków elite+gratisy z linkme, po jednym na dzień, i dodatkowo z jednej tematycznej stronki zaplecza. Na jedną z nich jestem obecnie w Top250, ale jak widzę stronka pnie się do góry więc jest szansa że z tego wkrótce wyjdę. Filtr na drugą frazę jest ciekawszy - strony w ogóle nie ma w wynikach (!), pojawia się dopiero po kliknięciu "powtórz szukanie we wszystkich stronach" w Top50.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

pojawia się dopiero po kliknięciu "powtórz szukanie we wszystkich stronach" w Top50.

wygląda na wyindeksowanie a nie na filtr;]

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

pojawia się dopiero po kliknięciu "powtórz szukanie we wszystkich stronach" w Top50.

wygląda na wyindeksowanie a nie na filtr;]

To na pewno nie jest wyindeksowanie - ta konkretna podstrona z którą mam problem ma kopię w cache z 7 czerwca (czyli sprzed dwóch dni), tylko że nie chce mi się ona pojawiać w SERP'ie na frazy na które powinna się pojawiać - zupełnie jakby wpadła w SI ;)

Na pozostałych frazach dla tej strony nie odnotowałem żadnych drastycznych ruchów.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Witam mam stronkę www.ziolaalveo.pl. Po dwóch tygodniach strona główna pojawiała się na 4 miejscu w googlach po słowie kluczowym "ziola alveo" a po "alveo" na 3 stronie. Aktualnie po frazie "alveo" jest na 165 miejscu. Proszę o rozeznanie i informację co mogę robić aby stronka szybko wróciła. Dodawać ja dalej do katalogów tylko różnicowac opisy? Ile różnych opisów dodawać i ile róznych anchorów Z góry dziekuję za informację. To oczywiście pytanie do Trotyl-a

Jeżeli to pytanie do mnie to odpowiadam: drogi użytkowniku forum to jest temat o filtrach a w Twoim przypadku jak domniemam mamy do czynienia z naturalną pozycją twojej strony po krótkim okresie FSB. Więc udaj się proszę do odpowiednich działów tej skarbnicy wiedzy i dowiedz się więcej o pozycjonowaniu.

nihil fit sine causa

Też się włączę bo też mam problem, domena ma 7 lat a od roku szwendał się index na 500-600 miejscu, nieraz wylatywał całkowicie ale po tygodniu wracał na swoją ostatnią stronę, Ze 3 miesiące temu wyleciał index i do dziś nie wrócił. (cały czas jest indexowana) W serwisie mam 200 podstron index ma PR4 wszystkie podstrony mają PR, od 1 do 3, kilkanaście z nich wchodzi bezbłędnie na 1 miejsce, ale na najważniejsze frazy indexu (3 frazy) nie ma jej, odnajduje tylko 2 linki do podstron które nawet w title nie mają tych fraz, jednym słowem zwykła ruletka, im więcej człowiek dodaje linków (tylko ręcznie zadnych linkorów czy innych wynalazków) tym gorzej. A czy umię pozycjonować? Myślę że tak skoro w polskich wyszukiwarkach czy w live ustawię 5 swoich domen w pierwszej dziesiątce na te same frazy, a są ciężkie bo związane z adultem. A teraz pytanie co to jest ten duplicate content? Jeśli jest to dlaczego działa nie na wszystkie strony? No bo jak wytłumaczyć setki domen w adulcie gdzie jedynymi słowami w treści strony jest "Wejście" "Wyjście" i mają nawet identyczne title i description. Skoro widzę nieraz w wynikach nawet przez kilka miesięcy jakiś adres z title "Index/of" - no to przepraszam, ale taka wyszukiwarka zasługuje na miano bubla roku

a mi moj scuttler od ponad miesiaca nie chce sie wogole zaindeksowac, sa backlinki w google a nie ma zaindexowanej strony glownej, nie wiem o co tu biega

No ja tez tak mialem. Zrobilem stronke z unikalnym contentem i ponad 2 miechy nie mogla trafic do Googla. Domena spoko (z czysta historia) content na pewno unikalny bo sam go pisalem. I co sie okazlo...? Ze ktos mi skopiowal strone i wrzucil do siebie. Podejrzewam ze po prostu google odkryl te kopie jako pierwsza a moja potraktowal jako duplikat. Dopiero linkowanie cos pomogla no i usuniecie teog duplikatu.

Witam mam stronkę www.ziolaalveo.pl. Po dwóch tygodniach strona główna pojawiała się na 4 miejscu w googlach po słowie kluczowym "ziola alveo" a po "alveo" na 3 stronie. Aktualnie po frazie "alveo" jest na 165 miejscu. Proszę o rozeznanie i informację co mogę robić aby stronka szybko wróciła. Dodawać ja dalej do katalogów tylko różnicowac opisy? Ile różnych opisów dodawać i ile róznych anchorów Z góry dziekuję za informację. To oczywiście pytanie do Trotyl-a

Wydaje mi sie ze po dwoch tygodniach to akurat normalne zjawisko. Po prostu stronka dostala bonus i tyle. A skoro jestes na trzeciez stronie to przeciez jest ok. Oznacza ze fraza jest stosunkowo latewa i wystarczy ja linkowac (unikalnie i nei za szybko) a strona bedzie w top 10. Wsio. To zaden filtr to normalka moim zdaniem.

JEsli chodiz o porady to wlasciwie jesli komus cos mozna radzic to chyba symulowanie naturalnego rozwoju. Spamowanie i wogole wszystko jest ryzykowne. Najwieksza gwarancje da oczywiscie tlyko symulowanie naturalnego linkowania. Czyli roznicuj co mozesz, unikaj szablonow jednym slowem.

Oczywiście że każdy filtr jest inny. Ale każdy filtr ma jakąś przyczynę (lub więcej przyczyn) którą można usunąć. Z takiego założenia wychodzę i to założenie jeszcze mnie nie zawiodło. Piszę tylko o podstawowych i ogólnych problemach "filtrów" aby nie wprowadzać zbędnego chaosu.

Zaproponowałem publiczne przeanalizowanie czyjejś strony aby pokazać od bardziej praktycznej strony moje sposoby na "wychodzenie" z filtra.

Jak na razie otrzymałem propozycję dla strony która stanowczo odbiega od standardów W3 i służy jako zaplecze pod SWL (miała mnóstwo linków wychodzących) więc się nie podjąłem tego bez naprawy powyższych błędów. Czekam na dalsze propozycje.

Zbytnie komplikowanie czegokolwiek przy pozycjonowaniu nie wychodzi na dobre. A najlepsze rozwiązania to proste rozwiązania.

nihil fit sine causa

Jeżeli to pytanie do mnie to odpowiadam: drogi użytkowniku forum to jest temat o filtrach a w Twoim przypadku jak domniemam mamy do czynienia z naturalną pozycją twojej strony po krótkim okresie FSB. Więc udaj się proszę do odpowiednich działów tej skarbnicy wiedzy i dowiedz się więcej o pozycjonowaniu.

Drogi użytkowniku: ostatnia strona w wyszukiwaniu google to raczej nie jest naturalna pozycja stronki. Podstrony znajdują się na 3 stronie w googlach a strona główna na ostatniej czyli ok. 100 strony.

Jeśli źle myślę to wyprowadź mnie z błędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności