Skocz do zawartości

Filtry, filtry i jeszcze raz filtry.

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona poleciała w piątek (27.06) więc teorie, że te strony coś łączy i że wypadają na początku tygodnia raczej się nie sprawdzają.

Czy ktoś już wrócił z filtra?

@General_Depet - a jak u Ciebie filtr minął na dobre??

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o te stronę co opisałem w tym temacie - to tak około 10 dni temu...w zasadzie to nie wiem za co był ten filtr bo powtarzam chodziło tu o poważną "komercyjną" stronę ponad 2 lata w sieci, z dużą liczbą situ że o linkach nie wspomnę...chyba kaprys google że mnie wtedy tak uziemili ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

mam dwie porządne strony zero spamu tylko że na każdej z nich jest system wymiany linków w sumie po 5 linków

i pospadałem z 1 pozycji na 44 czyli tak gdzieś na 5 podstronę to jest chwilowe czy filtr? proszę o pomoc ile mogę być w tym filtrze? trwa to na razie 2 dzień

ja juz dwa tygodnie, narazie nikt nie umie dokladnie powiedziec jak dlugo to trwa ani jak wyjsc

wyglada na to ze wpadles do jakiegos nowego filtra, tak jak ja

dalem sobie troche czasu i zobaczymy czy samo nie wroci do normy, jak nie to zaczniemy dzialac

czy strony które Wam ostatnio poleciały miały subdomeny??

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

ja wróciłem (daleki spadek na wszystkie frazy, ogólne osłabienie), nic nie zrobiłem, parę linków dodałem i jedną unikalną podstronę. Tylko wg mnie to nie był wcale filtr tylko "rozjazdy w google". Jak to trwa krócej niż 2 tyg to nie koniecznie żadne filtry. Wiem, wiem, zawsze są stresy :P. Myślę, że większość przypadków "wyjścia z rzekomego filtra" po zastosowaniu/usunięciu/dodaniu czegoś tam, to zbieg okoliczności.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Obawiam się, że moja strona też załapała filitra dziś czyli 12.07.2008 i co gorsza całkiem zasłużenie. Opisze sytuację.

Domena w sieci około 2 m-ce przy czym w guglu zaindeksowana 1,5 m-ca. Na początku strona parła do góry, gdyż była linkowana tylko z mocnych katalogów i unikalnych preseli pisanych ręcznie - zero automatów. Później jednak przez około 4 tyg. strona ugrzęzła na 40 miejsce ma frazę 'x' 5-12 miejscu na frazę 'z' i 30-40 miejscu na frazę 'w'.

Skoro tak pomyślałam, trzeba ją 'dopalić' no i dopaliłam zwłaszcza wczoraj strona dostała około 50 preseli i 100 katalogów kiepskiej jakości w 2-3 dni w tym 50 preseli w pól godziny - efekt to dzisiejszy spadek pareset pozycji na frazy 'x' i 'w' (przedtem na 3 podstronie teraz na 70) a na frazę 'z' zupełny ban

(strony nie ma w wynikach wyszukiwania). Fraza 'z' trzeba to zaznaczyć była silnie forsowana w precelach 1 anchor/precel.

To raz do tego dochodzi duplicate content, który był kopiowany na strony stawiane na nazwijmy to zapleczu;) i częściowo także z innych stron. Decydującym czynnikiem wydaje się się jednak 'dopalenie'. Pytanie co robić żeby tą stronę dźwignąć i czy w ogóle da się to zrobić? Może lepiej w ogóle nic nie robić gdyż na razie stronie tylko zaszkodziłam i skupić się na unikalnej treści?

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

Google robi sobie znowu jaja. Jedna z moich stron po 3 miesiącach wyszła z filtra. Natomiast druga złapała go w ten sam dzień. Poszła z 6 miejsca na 178 miejsce. Nie wiem dlaczego. Strona linkowana rzadko ale regularnie, unikalny content, wartościowa i często odwiedzana. Nie kapuje tego co mogło być powodem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności