Skocz do zawartości

Ocena serwisu dla inwestorów www.czasnazysk.pl

Szlifierz_oscylacyjny

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o oceny oraz uwagi na temat serwisu dla inwestorów www.czasnazysk.pl

Opis idei oraz funkcjonalności serwisu:

Serwis czasnazysk.pl na podstawie analizy technicznej podpowie Ci, kiedy kupować, a kiedy sprzedawać akcje lub jednostki funduszy.

Do oceny sytuacji na rynku stosujemy głównie analizę metodą punktowo-symboliczną. Metoda punkowo-symboliczna nie jest nowością, jest po prostu sztuką zapomnianą. Wielu inwestorów straciło z oczu główną przyczynę zmian kursów papierów wartościowych, a ich uwagę przyciągają pojawiające się co chwila nowe metody analizy i systemy transakcyjne.

Metoda ta jest bardzo prosta. Nie wymaga od inwestora szerokiej wiedzy o rynku finansowym. Dla wprawnego gracza może stać się uzupełnieniem dotychczas stosowanej analizy, dla rozpoczynających swą przygodę z giełdą będzie prostym i łatwym w interpretacji sposobem na odnalezienie się w niełatwym temacie, jakim jest inwestowanie.

Serwis www.czasnazysk.pl prezentuje niezbędne narzedzia do kompleksowej analizy metodą punktowo-symboliczną zarówno pojedynczych spółek giełdowych, jak i całego rynku, na które składają się m.in.: codzienny komentarz oraz statystyka sesji, w tym sygnały kupna i sprzedaży. Inwestor znajdzie tutaj wykresy punktowo-symboliczne i liniowe spółek oraz wskaźników rynkowych, automatycznie odświeżające się notowania akcji i indeksów GPW oraz indeksów światowych - w tym liczne w czasie rzeczywistym.

Ciekawym sposobem sprawdzenia przydatności analizy X/O oraz umiejętności inwestycyjnych jest Gra giełdowa symulująca realne warunki działania na rynku kapitałowym. Jej niewątpliwą zaletą jest to, iż gracz ma możliwość natychmiastowego sprawdzenia rezultatów podjętych decyzji inwestycyjnych.

Jeśli jesteś osobą cierpliwą, konsekwentną i panującą nad swoimi emocjami, z pewnością w niedługim czasie nauczysz się korzystać z analizy punktowo-symbolicznej, a zdobyta wiedza pozwoli Ci efektywnie inwestować.

Odwiedź dział Edukacja, gdzie krok po kroku poznasz zasady funkcjonowania metody punktowo-symbolicznej.

Zainteresowanym tematem inwestycji na rynku kapitałowym polecam notowania giełdowe oraz dział analiza techniczna

portal ciekawy, szata graficzna jak dla mnie jest ok, wszystko jest przejrzyste. Jak na razie mam tylko jedno ale, kursy papierów dodanych do obserwowanych powinny być wyciągnięte w tabelce na stronie głównej z aktualizacją danych minimum co 30 minut, podobnie jak na bankier.pl.

Dodatkowo możesz umieścić kursy walut, co prawda przeznaczenie serwisu to głównie papiery ale myślę że to dobry pomysł, ja na przykład co dziennie kupuje/sprzedaje coś w euro lub dolarach i miło by mi było jakbym miał takie dane na stronie z papierami.

I tak na szybko to jeszcze powinny się znaleźć jakieś ważne informacje z rynku, jeśli współpracujesz z beskidzkim domem maklerskim to zapytaj ich czy możesz umieszczać ich komentarze po każdej sesji, na pewno coś takiego robią

Wzorniki Pantone - wszystko co potrzebne do pracy z kolorem

K+E - Najlepsze farby drukarskie do druku offsetowego

Jak na razie mam tylko jedno ale, kursy papierów dodanych do obserwowanych powinny być wyciągnięte w tabelce na stronie głównej z aktualizacją danych minimum co 30 minut, podobnie jak na bankier.pl.

Obserwowane papiery znajdują się w zakładce Obserwowane (https://www.czasnazysk.pl/obserwowane). Uznaliśmy, że taka forma będzie bardziej przejrzysta od malutkiej tabelki na stronie głównej.

Dodatkowo możesz umieścić kursy walut, co prawda przeznaczenie serwisu to głównie papiery ale myślę że to dobry pomysł, ja na przykład co dziennie kupuje/sprzedaje coś w euro lub dolarach i miło by mi było jakbym miał takie dane na stronie z papierami.

Waluty na pewno się pojawią niedługo. Obecnie trwają ustalenia z dostawcą notowań.

I tak na szybko to jeszcze powinny się znaleźć jakieś ważne informacje z rynku, jeśli współpracujesz z beskidzkim domem maklerskim to zapytaj ich czy możesz umieszczać ich komentarze po każdej sesji, na pewno coś takiego robią

Piszemy własne komentarze - znajdziesz je w dziale Komentarze giełdowe. Planujemy też powiększyć bazę informacji o rynku i poszczególnych spółkach.

Serwis jest młody i mamy wiele pomysłów na rozwój, które sukcesywnie wdrażamy. Dziękuję za wszelkie propozycje zmian.

Zainteresowanym tematem inwestycji na rynku kapitałowym polecam notowania giełdowe oraz dział analiza techniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności