Skocz do zawartości

Poczta Polska przetrzymuja moja przesylke

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

policja by Ci powiedziała, abyś im gitary nie zawracał, bo wysyłający zaakceptował regulamin usług, w którym jest określony czas na dostarczenie przesyłki,

a, to że paczka jest na poczcie, w pokoju obok nie ma znaczenia, bo pani Asia teraz wysyła listy i nie ma czasu, będzie miała może jutro, w każdym razie zmieści się w czasie dostarczenia, na jaki została zawarta umowa...

na dodatek mógłbyś dostać mandat (chyba 200zł) za bezpodstawne wezwanie policji,

teraz i tak Ci łaskę zrobili, że zechcieli sprawdzić, czy jest przesyłka w ich oddziale, co prawda dla nich to wklepanie nazwyiska do komputera, ale może nie każdy umie szybko pisać :]

wzywanie dyrektora do sprawdzenia istnienia przesyłki jest mało eleganckie, wpada taki klient, robi aferę? z byle powodu zamiast po prostu, w zwykłym tonie zapytać szeregowane pracownika czy jest przesyłka na poczcie...

więc hooli, wyluzuj, nie każdy chce Ci nazłość zrobić, zaszkodzić, a szczególnie już jakiś pracownik poczty, który pierwszy raz Cię na oczy widzi :lol:

Panowie, problem w tym, ze przez poczte stracilem (realnie) okolo 100 zł, ostatnio kilka przesylek po prostu wróciło do nadawacy i musialem jeszcze raz placic (nie dostalem nawet awiza) za przesylke. Mam dosyc tego, ze paczka priorytetowa idzie przewaznie 7-10 dni, Nigdy nie dostalem wczesniej, nawet list wyslany ze Szczecina do Szczecina idzie 4 dni.

Kaviorek - a to, ze ide od razu do dyrektora, kierownika = mam 23 lata, nie zawsze traktuja mnie powaznie, nie zawsze trafiam na kompetentne osoby. Moze Wy sie z takim czyms nie spotkalisie, ale ja nie bede dawal sobie dmuchac w kasze, w kasze, za ktorą place niezle pieniadze. W ogole mam satysfakcje, ze dyrektor mnie przeprasza itp :lol: nie wiem jak Wy, moze olewacie sprawe, pani w okeinku powie, ze nie ma itp. i idz pan sobie, bo nie mam czasu. Trzeba walczyc o swoje, trzeba walczyc ze stereotypami, trzeba walczyc z ignorancja, albo dalej beda was 'dymac' za przeproszeniem....

Ja nie histeryzuje, ja walcze o swoje, nie chce byc przyslowiową 'pipka' ktora mozna w 10 sekund splawic, a zawsze podchode do sprawy powaznie i mam swoje argumenty. Jak narazie dyreakcja: multikino, real, poczta mnie przepraszaly, nawet z poczty list wyslali i dali (darmowa) koperte zebym odpisal :lol: Ja nie jestem jakims typem robiacym jazdy o byle co, ale jak ktos przesadza, to działam. Mam do tego prawo i z niego korzystam.

Albo walczysz o swoje, albo oni Cie zniszcza

A jeszcze raz mowie o co mi chodzi w tej sprawie i o co pytam (kwestia prawna), ze nie chodzi mi o to, ze przesylka, ze poczta, usluga itp. tylko o to, ze oni są w posiadaniu mojego przedmiotu, na ktory ja mam wszelkie dokumenty, potwierdzajace wlasciciela i nie chca mi go wydac...

Owszem mają Twoją własność ale upoważniona przez Ciebie osoba,

która im ją powierzyła, zgodziła się na magiczny regulamin i teraz

grasz według ich zasad.

Swoją drogą myślałem, że to tylko na mojej poczcie pracują doręczyciele,

którzy nie przywiozą ani paczki ani awiza. W ciągu ostatnich 6 tygodni

tylko jedna z 5 paczek została dostarczona. Gdybym nie dopytywał po

pewnym czasie o resztę to by wróciły.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Jest tak.

1. Jeżeli za przedmiot zapłaciłeś i osoba go wysyła to z chwilą wydania go poczcie/kurierowi on staje się Twoją własnością - traktuję się to tak jakby oddał Ci go osobiście.

2. Dowód wysłania ma nadawca więc to on może wszczynać ew. spory z pocztą (chyba, że Ci prześle ten dowód).

3. Weź pod uwagę, że to teraz jest strajk i mogą byc poważne opóźnienia.

4. Jeżeli takie sytuacje zdarzają się notorycznie to napisz skargę i zanieś ją do kierownika danej placówki pocztowej. Może się okazać, że to wina listonosza i sobie np. olewa dostarczanie listów. Na jakimś forum czytałem kiedyś dosyc długi temat o poczcie (nie wiem czy nawet nie na PiO) i tam czasem po takich skargach listonosz tracił pracę, bo się okazywały różne dziwne rzeczy m.in. kradzież przesyłek

5. i trochę się uspokój, bo tak jak mówi inni po co paczkę oddawałeś poczcie, a teraz chcesz ich policją szykanować.

[EDIT] Poczta dzisiaj o północy kończy strajk ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności