Skocz do zawartości

Link Master

neox

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedziałbym, że to jednak jest minus. Poza tym 500MB?...
Lepiej sprawdzicie za pomocą sniffera z czy łączy się ten program, bo 500 MB to jest o jakieś 450 MB za dużo jak na program tego typu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja mam od jakiegoś czasu, ale podczas aktualizacji wyskakuje mi jakiś error, uniemożliwia mi to z niego korzystanie. Pewnie dlatego że jest pod Vistą ;/
Program LinkMaster do prawidłowego działania wymaga:

# Komputer klasy PC, min. 450 Mhz, 256 MB RAM (zalecana większa ilość), 4GB wolnego miejsca na dysku (bazy zaindeksowanych katalogów zajmują około 3GB)

# Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Na Viście raczej nie chodzi

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Wczoraj zakupiłem program, i po niecałym dniu użytkowania mam takie wrażenia:

Plusy:

- Szukanie kategorii i podkategorii ze słów kluczowych

- Mieszanie zdań w opisach

- Raporty z dodawania, oraz monitoring słów kluczowych

Minusy:

- Dość powolna praca programu

- Bardzo słaba skuteczność dodawania (po dodaniu do 10 katalogów - skuteczność 16%)

- Przy większości katalogów wyskakuje błąd że program nie mógł złamać tokena, niestety nie da się go nawet wpisać ręcznie !!! (W opisie pisało że jest taka możliwość, niestety ja się jej nie dopatrzałem)

- Póki co wszystkie katalogi do których program dodał moją stronę to katalogi oparte na skrypcie qlweb :)

Nie wiem jak program wygląda w porównaniu z Adderem, gdyż nigdy nie miałem z nim do czynienia. Jednak widać że program wymaga jeszcze dopracowania, szczególnie uciążliwa jest powolna praca programu oraz to, że nie można ręcznie przepisać kodu z obrazka, co mogło by znacznie podnieść skuteczność . Dla testu będę dodawał jedną stronę tylko tym programem, i po jakimś czasie napiszę wam jakie były efekty :peace:

@Lesiu, napisał, że do 10, czyli wychodzi, że na 10 katalogów dodał wpis do 2. (zaokrąglenie).

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

A ja powiem dobre słowo.

Skuteczność Link Mastera w dodawaniu automatycznym jest pododna do Addera (mam porównanie z 5-ką).

Szybkość zależy od tego jak szybko odpowiadają serwery katalogów. Jak jes wszystko O.k. po stronie katalogów do potrafi dodawać nawet 2-3 kategorie na sekundę (Fujitsu P1610 - taki netbook/tablet - więc niezbyt szybka maszyna).

Przyśpieszenie linkowania można uzyskać uruchamiając program w kilku procesach - co jest możliwie jeśli maszyna ma dość pamięci.

Uruchomienie na Viscię czy przenośność systemu - bardzo proszę - instaluję program z XP-ka na penie 8Gb (tylko dobrze, żeby był szybki 20Gb/s przynajmniej) i działa z każdego systemu (to samo zresztą robię z SK).

Jeśli chodzi o dodawarkę manaulaną - to podoba mi się o tyle, że jest taki panelik, który można sobie przestawić gdzie się chce z kopiowaniem danych różnego typu do schowaka.

Lista katalogów - całkiem niezłą - w 75% aktualne PR - czego nie ma w innych systemach.

KONIEC DARMOWEJ REKLAMY

Problem - nie można edytować listy katalogów.

DRUGI PROBLEM O POMOC W ROZWIĄZANIU KTÓREGO CHCIAŁBYM WAS PROSIĆ - MAM ZAINSTALOWANEGO AVASTA I POWODUJE TO WYSKAKIWANIE OKIENKA POWIADOMIANIA O ZNALEZIENIU TROJANÓW I INNEGO ZŁOŚLIWEGO OPROGRAMOWANIA NA STRONACH KATALOGÓW.

tO SKOLEI POWODUJE ZATRZYMANIE DODAWANIA AŻ NIE PODEJMIE SIĘ DECYZJI CO Z TYM ZROBIĆ.

Więc finał jest taki, że program działa do czasu znalezienia trojana, potem trzeba sobie poklikać w powiadomienia programu antywirusowego, nie ma możliwości edycji listy katalogów więc jak na liście dodawania jest np. 20 kategorii z danego katalogu to to trwa. Więc średnio przelatuj 2000-3000 podkategorii do momentu koniczności interwencji.

Pytanie jaki program antywirusowy - załatwia te sprawy po cichu, bez koniczności reakcji użytkowniaka?

Z drugiej strony rodzi się pytanie, czy te wasze zwisy programu to nie są właśnie programy anty wirusowe działające po cichu.... albo po prostu kumulacja trojanów z katalogów.

Jeszcze wpadł mi jeden pomysł do głowy, w związku z tym , że avast znajduje trojany w plikach cache IE - wyłączę cache IE jak wrócę z pracy - może jest to tylko kwestia monitorowania zapisu pliku, a nie jego uruchomienia w tle przez IE. Ale nie mam wielkich nadziei.

Postulat do autora - pozwolić na opcję edycji listy katalogów tak jak w SK.

A ja tez powiem dobre słowo.

Mialem zaszczyt testowac ten program.

Skutecznosc bardzo wysoka.

Nie znam za bardzo calej palety dodawarek, ale adder znam b. dobrze.

i pisze odpowiedzialnie: adder nawet nie zbliza sie do Link Master.

p.s. 500 mb, to owszem ten ... sporo.

no ale jak ktos na powaznie chce sie zajmowac dodawaniem, co to za problem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności