Skocz do zawartości

Opinie o firmach

twoflower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie udało mi się znaleźć żadnego wątku o firmach świadczących usługę pozycjonowania stron w siecie, więc zakładam nowy.

Poszukujemy sprawdzonej i pewnej firmy, która potrafi wypozycjonować stronę w bardzo konkurencyjnym haśle (przynajmniej pierwsza strona w google). Swój wybór zawęziliśmy do firm:

Bluevision

Apogeum

GoldPosition

4people

AlgoMedia

Internetica

Która z nich jest godna polecenie, jakie opinie macie o nich? Jakieś inne dobre firmy?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  twoflower napisał(a):
Witam,

Bluevision, Apogeum, GoldPosition, 4people, AlgoMedia, Internetica,

Pytanie nr 1 jakim kryterium kierowaliście się w wyborze zawężonym, bo wybór na pierwszy rzut oka jest bez sensu ;). Wymiaszane zupełnie rózne firmy na róznym poziomie.

mrtn napisał(a):
Pytanie nr 1 jakim kryterium kierowaliście się w wyborze zawężonym, bo wybór na pierwszy rzut oka jest bez sensu ;). Wymiaszane zupełnie rózne firmy na róznym poziomie.

Na liście nie ma artefaktu, to jest mrtn

oprócz pytania czy potrafią wypozycjonować trudne hasło musisz postawić jeszcze drugie pytanie. Czy będą chciały to zrobic ;)

Jesli chodzi o mnie smiało moge polecic Ci goldposition oraz internetice. O reszcie (oprócz Bluevision) przyznam że nie słyszałem

pozdrawiam

Adek

Zwracaliśmy uwagę na portfolio, referencje, certyfikat google i klientów obsługiwanych przez firmę. Sprawdzaliśmy też czy klienci firm są faktycznie wypozycjonowani na wysokich miejscach. Być może pominęliśmy lub wykreśliliśmy w trakcie parę firm godnych uwagi. Jeżeli znacie inne dobre firmy to prosiłbym o podanie nazw.

Pozdrawiam

Pytanie zadano chyba w nienajlepszym miejscu, gdyż tutaj dyskutują głównie sami pozycjonerzy, a przecież mało kto poleci swoją konkurencję ;)

Co więcej nie sądzę by gdziekolwiek znalazł się ktoś, kto skorzystał z usług każdej z wyżej wymienionych firm i o każdej może się obiektywnie wypowiedzieć.

Jednakże na Twojej liście znalazła się firma, w której sam od kilku dni pracuję - 4people ;)

Zdaję sobie sprawę, że wobec powyższego trudno mi o obiektywizm, ale widzę 4people niejako "od środka":

- firma prowadzi poważny biznes - składa się z grupy specjalistów, posiada biuro w centrum Katowic, nie ma tutaj mowy o jakimś garażowo-chałupniczym biznesie dorabiającego studenta :(

- nie stosujemy technik spamowania przeglądarek wyszukiwarek ;), takie działania są ryzykowne i na dłuższą metę raczej nieopłacalne (o czym można przeczytać i na tutejszym forum)

- wprowadzana jest właśnie nową innowacyjna usługa, coś niedostępnego dotąd na polskim rynku, co pozwoli trafić właścicielowi strony www do szerszej grupy potencjalnych klientów - szczegółów nie zdradzam, bo projekt jest w trakcie realizacji, ale byłem zaskoczony prostotą i samym pomysłem tej usługi.

Skoro pytasz na forum, to znaczy że masz wątpliwości – po szczegółowe pytania zapraszam na priv. Zresztą jeśli zadzwonisz do nas w godzinach pracy (8-16) to na pewno kompetentna osoba poświęci czas na omówienie szczegółów i przygotowanie solidnej oferty - to przecież nic nie kosztuje poza odrobiną czasu, a pozwoli rozwiać wątpliwości i wyrobić własną opinię o nas.

Szukaj mnie tutaj: Asante

zakręcony napisał(a):
  Sławomir Borowy napisał(a):
...nie stosujemy technik spamowania przeglądarek...

a kto spamuje przegladarki? nie no usmialem się troszke ;)

Wydawało mi się, że to dość oczywisty skrót myślowy. Skoro to jednak takie zabawne to sprecyzuję - chodzi tu o dążenie do niestosowania technik uznawanych przez Google za niedozwolone. Oczywiście nikt nie jest święty, ale niektórzy potrafią zdrowo przegiąć.

Swoją drogą - jak opisujesz ten temat klientom? Hasło "spamowanie wyszukiwarek" po krótkim opisie pozwala szybko zrozumieć klientowi o co chodzi, bo przecież nie będziemy operować pojęciami typu "cloaking"... ;)

co raz ciekawiej, a co cloaking ma wspólnego ze spamowaniem? przeciez to podawanie innych wyników dla uzytkownika a innych dla bota...

tak między nami, nikt nie spamuje przegladarek... chyba że własciciel kompa... ale firma pozycjonująca nie ma na to wpływu, więc bym o tym Klientom nie mówił...

edit:

@Tapir - czasem z takiej reklamy mozna się dowiedziec jaki poziom reprezentuje firma ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony napisał(a):
co raz ciekawiej, a co cloaking ma wspólnego ze spamowaniem? przeciez to podawanie innych wyników dla uzytkownika a innych dla bota...

Powtórzę raz jeszcze, że użyłem tego słowa niejako "w zastępstwie" dla przeróżnych nieeleganckich technik, o których normalni ludzie nigdy nie słyszeli, za to słowo "spam" większość kojarzy doskonale i choć nie oddaje ono tutaj istoty problemu, to jednak narzuca pewne skojarzenia i upraszcza ewentualny proces wyjaśniania. Jeśli macie lepszy pomysł na zamknięcie problemu w kilku słowach - chętnie posłucham. Forum czytam od dłuższego czasu, ale coraz częściej trudno znaleźć tu rzeczowe dyskusje, za to ciętej riporsty nie brak :)

nadal nie wiesz o co chodzi :)

CrashXT dał podpowiedź w swoim poście, ja w swoim 2 poscie tu dałem odpowiedź (jak pisałeś chyba edytowałem i dlatego nie wyczytałeś tego o przegladarkach) :)

z mojej strony EOT

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności