Skocz do zawartości

lepiej dużo podstron czy wiele mniejszych seriwisów

wikweb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy lepiej mieć dużo malutkich serwisów na jednym serwerze, czy jeden wielki serwis z ogromną ilością podstron. Czyli mam np. serwis z dowcipami, to lepiej zrobić stronę dowcipy.pl czy wiele małych serwisów np. o-bacy.dowcipy.pl, o-blondynkach.dowcipy.pl i podlinkować między sobą je?

Jeśli coś robisz na zaplecze, no dobra SPAM - ja zalecema lekkie rozproszenie domeny/ip, z tego względu, że jak dostajesz bana to na jeden serwis, któy jest cześcią większej sieci, a nie na wszystk oco masz ;)

A jesli chodzi Ci o takie subdomeny, to ja bym stawiał na xxx.domena.pl / yyy.domena.pl itd., nie na jednej, głównej domenie wszystko.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

lepiej duzo wielkich ;)

-lepiej linkowac z roznych subdomen niz z jednej

-lepiej mniec wiecej stron niz mniej (np ze wzgledu na SWL)

Zalezy co masz na mysli piszac o "malutkich serwisach", byc moze fanje dopracowane stronki z unikalanym contentem, byc moze spam....

Jezeli nic oryginalnego nie stawiasz na subdomenach to "przy okazji" starak sie isc tez na ilosc, nic nie tracisz, a zysykac mozesz - chocby na swl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności